Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marengskake med bringebær med ingrediensene over!
Navn
Verdi pr 100 g
Verdi pr porsjon
Verdi pr stykke
Enhet
Kalorier
209.59
2 903.49
241.96
Kcal
Protein
2.66
36.85
3.07
gram
Karbohydrat
19.88
275.40
22.95
gram
Kostfiber
1.62
22.44
1.87
gram
Fett
12.91
178.84
14.90
gram
Mettet fett
7.65
105.98
8.83
gram
Salt
0.07
0.93
0.08
gram
Pris på oppskriften
Kr 8.38
Kr 116.09
Kr 9.67
.-
Hele oppskriften veier
1 385 totalt
1 385 pr porsj
115 pr stk
gram
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Marengsbunner
Bland eggehviter, sukker og sitronsaft sammen i en skål som tåler varme. Plasser skålen over vannbad, rør jevnlig og varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Sett ovnen på 130 grader varmluft. Legg bakepapir på to stekeplater.
Visp marengsmassen i 5-7 minutter til den er blank, skinnende og avkjølt. Fordel marengsmassen i 3 like store sirkler (Ø 20cm) på stekeplatene. Sett stekeplatene i ovnen, og skru ned varmen til 90 grader. Stek marengsbunnene i 90 minutter, skru deretter av ovnen. La bunnene avkjøles i ovnen før de forsiktig taes av bakepapiret.
Bringebærkrem
Visp fløte, creme fraiche og melis til en luftig krem, vend inn bringebærsyltetøyet til slutt.
Montering
Legg en marengsbunn på et serveringsfat (det kan være vanskelig å flytte kaken etter at den er ferdig laget). Fordel 1/3 av kremen utover bunnen, og 1/3 av bringebærene. Legg en ny marengsbunn over, og fordel 1/3 av kremen og 1/3 av bringebærene også på dette laget. Legg den siste marengsbunnen over dette igjen, og fordel resten av kremen på toppen. Pynt kaken med de resterende bringebærene.
Server kaken med det samme, eller la den stå max. 1 time i kjøleskap. Hvis kaken står lenger, blir marengsbunnene myke. Dryss gjerne kaken med litt melis like før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dr Oetker
(Intern: 33823)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-04-03
Oppdatert dato:2018-04-13
Lesere: 821 totalt.