Fotograf:Synøve Dreyer Fantastisk dessert eller kake med is av bringebær og saftig nøttebunn. Tar litt tid å lage, men den er absolutt verd å vente på.
Oppskriften inneholder 310 Kalorier, 24 g Karbo, 5 g Protein og 21 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Grovhakk nøttene og sjokoladen.
Visp eggehvitene stive og tilsett sukkeret. Visp til en stiv og blank marengs.
Vend nøtter og sjokolade i marengsen og hell blandingen i en smurt form - 24 cm. i diameter. Stek nøttebunnen midt i ovnen på 175°C i 35-40 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken med en spiss kniv.
Kjør bringebær til mos i en foodprosessor, e.l. og gni dem gjennom en sikt slik at steinene blir igjen. Kast dem.
Pisk eggeplommer med sukker til eggedosis.
Pisk fløten og bland med eggedosis og bærmos.
Hell isen over kaken og frys den i minst 4 timer.
Tas ut av fryseren en halv times tid før servering.
Pynt med bringebær og evt. litt pisket krem.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 31607)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2014-07-16
Oppdatert dato:2014-07-16
Lesere: 2610 totalt.