Fotograf:
Matprat.no
Pynt kaken med spiselige blomster - en nytelse for øye og gane! Oppskriften inneholder
258 Kalorier,
41 g Karbo,
3 g Protein og
9 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fiolkake med rabarbra er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,5 poeng fra 2 lesere
Lesere:
3978 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fiolkake med rabarbra med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 257.78 | 7 136.85 | 594.74 | Kcal |
Protein | 3.37 | 93.30 | 7.78 | gram |
Karbohydrat | 41.16 | 1 139.55 | 94.96 | gram |
Kostfiber | 1.13 | 31.28 | 2.61 | gram |
Fett | 8.60 | 238.10 | 19.84 | gram |
Mettet fett | 4.86 | 134.55 | 11.21 | gram |
Salt | 0.18 | 4.94 | 0.41 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.05 | Kr 112.13 | Kr 9.34 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 769 totalt | 2 769 pr porsj | 231 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 63,86 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Hell blanding sikk sakk i en smurt, bakepapirkledd form 24 cm. Stek på 160 °C i ca. 45 minutter
2. Rens rabarbra og del den i 2 cm biter. Ha frukten i en kjele og la det småkoke et par minutter. Del jordbær i to eller fire og ha dem i rabarbraen. Ta kjelen til side og avkjøl.
3. Press ut saft av sitron. Piske egg og sukker i en kjele ca. 1 minutt og bland inn sitronsaft. Varm opp på svak varme og rør til kremen tykner. Ta av kjelen når den første boblen vises. Skjær smør i terninger og tilsett krem. Avkjøl.
4. Stivpisk eggehviter, og tilsett melis og sitronsaft. Pisk videre til melisen har løst seg opp og iceingen er stiv, som til marengs. Iceingen må brukes straks ellers blir den for stiv, og da blir det vanskelig å dekke kaken.
5. Del sukkerbrødet i tre lag. Dynk hvert lag med eplemost. Fordel halvparten av rabarbrakompotten på det nederste laget og legg på halvparten av kremen. Gjør det samme med lag to.
6. Legg på den siste delen av sukkerbrødet og bre over et lag lemoncurd. Dekk kaken med glasur og pynt med fioler eller andre spiselige blomster.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29343)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-05-23
Oppdatert dato:2012-05-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift