Fotograf:
Melk.no
Visste du at rabarbra egentlig er en grønnsak, men blir brukt som en frukt? Den er frisk og syrlig i smak og passer utmerket som fyll i blant annet kaker, slik som i denne oppskriften. Oppskriften inneholder
371 Kalorier,
44 g Karbo,
5 g Protein og
19 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fyrstekake med rabarbra er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4 poeng fra 3 lesere
Lesere:
9713 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Fyrstekake med rabarbra med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 370.69 | 4 980.00 | 415.00 | Kcal |
Protein | 5.40 | 72.55 | 6.05 | gram |
Karbohydrat | 43.62 | 586.01 | 48.83 | gram |
Kostfiber | 2.57 | 34.53 | 2.88 | gram |
Fett | 18.83 | 252.97 | 21.08 | gram |
Mettet fett | 10.15 | 136.36 | 11.36 | gram |
Salt | 0.22 | 3.01 | 0.25 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.82 | Kr 51.32 | Kr 4.28 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 343 totalt | 1 343 pr porsj | 112 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,06 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Forvarm stekeovnene til 180 ºC.
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, eggeplomme og hvetemel og arbeid deigen forsiktig sammen.
Trykk deigen jevnt utover bunnen og 1 til 2 cm oppover kantene på en bakepapirkledd springform (22 cm i diameter).
Dekk bunnen med rabarbrasyltetøy opp til kanten.
Strø over hakkete mandler eller nøtter.
Stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 30545)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-07-30
Oppdatert dato:2013-07-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift