Fotograf:Brodogkorn.no En herlig rabarbrakake fylt med marengs av sjokolade og valnøtter og rabarbrakrem. En ren og enkel kremkake, og samtidig smaksrik
Oppskriften inneholder 231 Kalorier, 18 g Karbo, 4 g Protein og 16 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-egg, Spor-av-gluten, Spor-av-nøtter, Spor-av-Peanøtter, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver og vend inn med slikkepott.
Fordel røren jevnt i en kranseform eller en stor, rund form med en mindre inni slik at det danner en krans. Dekk bunn med bakepapir og stek sukkerbrødet ved 175°C i 30-40 minutter.
Marengs: Pisk eggehviter til skum og tilsett gradvis sukker. Pisk stiv. Finhakk sjokolade og valnøtter, og vend inn i marengsen sammen med potetmel.
Tips: Lag rabarbrakremen mens sukkerbrød og margens stekes.
Stek marengs i samme form som til sukkerbrødet ved 160°C i ca. 40 minutter, eller til den løsner fra papiret. La marengsen avkjøles på rist.
Rabarbrakrem: Kok sirup først. Del rabarbra i biter, tilsett vann og sukker og kok under lokk til rabarbraen har gått i oppløsning. Sil av rabarbraen og kok rabarbrasaften til tykk sirup. Avkjøl.
Pisk krem stiv med vaniljesukker. Tilsett litt rabarbrasirup i kremen – smak til!
Montering: Del sukkerbrødet i to. Smør et lag med rabarbra-restene fra sirupen og rabarbrakrem på kakebunn én. Legg på marengsen som lag og smør et nytt lag med krem. Avslutt med kakebunn to og dekk kaken med krem og pynt med friske vårblomster.
Oppskriften er laget av Ruth-Johanne Helgeland, én av fem finalister i konkurransen #bløtkake2017.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 33927)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Innlagt dato:2018-04-26
Oppdatert dato:2018-04-26