Fotograf:
Dr Oetker
Hvit prinsessedrøm med rabarbra inneholder
271 Kalorier,
35 g Karbo,
3 g Protein og
13 g Fett pr 100 gr
Hvit prinsessedrøm med rabarbra har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hvit prinsessedrøm med rabarbra er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Hvit prinsessedrøm med rabarbra med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 271.31 | 4 889.03 | 349.22 | Kcal |
Protein | 3.45 | 62.17 | 4.44 | gram |
Karbohydrat | 35.46 | 638.99 | 45.64 | gram |
Kostfiber | 0.64 | 11.53 | 0.82 | gram |
Fett | 12.71 | 229.04 | 16.36 | gram |
Mettet fett | 7.61 | 137.13 | 9.80 | gram |
Salt | 0.22 | 3.91 | 0.28 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 12.94 | Kr 233.18 | Kr 16.66 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 802 totalt | 1 802 pr porsj | 129 pr stk | gram |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 14
stykker
Kakebunn:
Sett ovnen på 175 grader. Visp egg og sukker luftig. Bland mel og bakepulver og vend forsiktig inn i deigen. Hell over i en smurt og melet springform og stek i ca. 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøl kaken.
Kakefyll:
Bland gelatinpulver og vann i en skål. Kok opp sukker og rabarbra i en kasserolle, og la dette koke i ca. 5 minutter til rabarbraen begynner å bli myk. Tilsett det oppbløtte gelatinpulveret og rør om. Avkjøl blandingen.
Visp all fløten. Tilsett vaniljesukker mot slutten av vispingen. Sett vekk drøyt halvparten av kremen til garnering. Vend i resten av kremen i rabarbrakompotten sammen med matyoghurten. Sett blandingen i kjøleskapet en stund for at den skal stivne.
Del kakebunnen i tre bunner. Bred rabarbramoussen ut på to av bunnene, og legg dem oppå hverandre. Legg det siste lokket på toppen.
Garnering:
Kjevle ut fondanten til et lokk, det er enklest å ha fondanten mellom plastfolie når man kjevler. Ha resten av kremen over kaken, og dekk med fondanten. Dekorer med sølvperlor etter fantasi og lyst.
La kaken stå kaldt i minst 4 timer før servering.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Dr Oetker
(Intern: 30128)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-07
Oppdatert dato:2013-01-07
Lesere:
2016 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift