Fotograf:
Pixabay Deilig kake til kaffen eller som dessert.
Oppskriften inneholder 297 Kalorier, 37 g Karbo, 5 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Spor-av-gluten, Spor-av-melk, Spor-av-soya, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smuldre margarin og mel i en bolle. Bland i sukker og bakepulver.
Tilsett halvpiskede egg og arbeid deigen godt sammen.
Trykk 2/3 av deigen ut i en springform eller paiform (24 cm i diameter) og la deigen gå 1 cm oppover kanten av formen.
Skrell rabarbraen og skjær den i skiver. Fyll rabarbraen oppi formen og strø sukker og kanel over.
Trill resten av deigen ut i knapt fingertykke pølser, og plasser disse som et gitter over frukten.
Stek kaken i 45 minutter, eller til den blir pent gylden, på nederste rille i ovnen.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34064)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18