Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyll rabarbraen og ta eventuelt av det tynneste laget på stilkene. Skjær bort nederste del hvis den virker hard. Skjær rabarbraen i biter.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle, og smuldre inn smøret. Tilsett eggene. Rør deigen forsiktig sammen.
Ha deigen i en smurt springform (24 cm diameter) eller lignende. Stikk rabarbrabiter ned i deigen.
Strø gjerne perlesukker eller mandelflak over.
Stek kaken midt i ovnen i cirka 30 minutter.
Server med vaniljeis eller pisket krem.
Rabarbra er en gammel og hardfør plante, og blant de første som kunne plukkes og brukes om våren.
Denne oppskriften ble sendt inn av Lørenskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34066)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Kaker Land:
Norge Fylke:
Akershus
Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2018-06-18
Oppdatert dato:2018-06-18