10 gode kyllingfilet og svinekjøttdeig oppskrifter


Oppdatertdato: 2023-01-02 Tema: Kalorier Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Sitter første nyttårsdag og tilfeldig ser på tilbudsavis fra Obs. Og der har de kyllingfilet og svinekjøttdeig på tilbud. Så om dere kjøper dette eller har det liggende, så har jeg her 10 gode oppskrifter, dvs 5 av hver som dere kan lage. Disse 2 råvarene er heller ikke så fulle av kalorier og det er vel mange som tenker på dette akkurat nå. Så stikk innom butikken, eller finn fram råvarene fra frysen/kjøleskapet og kos dere med en sånn noenlunde kalorifattig middag denne uka.
Lykke til

Annonse



Svinekjøttgryte (Pork Giniling)


Prøv også Svinekjøttgryte (Pork Giniling).

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 09.08.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 gr svinekjøttdeig
4 gulrøtter, terninger
400 gr hermetisk tomat knust
2 fedd hvitløk, knust
1 middels stor løk, hakket
1 ts sukker
1 stk buljongterning
4 kokte egg, skrelte
0,5 grønn paprika
0,5 rød paprika
3 ss rosiner
1 dash salt
1 dash pepper
3 ss matolje
1 dl vann


Alt i en gryte, enkelt og greit, og god smak. Filippinsk rett


Fremgangsmåte

Varm en gryte og hell i matolje.
Når oljen er varm nok, putt i hvitløk og stek til den fargen blir lys brun. Tilsett løk og stek til den er myk.
Ha i kjøttdeigen og stek i 5 minutter. Tilsett paprika i strimler.
Smuldre i buljongterningen, tomater, vann og kok opp. Kok i 10 minutter.
Ha i gulrøtter. Tilsett salt, malt svart pepper, sukker og rør. La koke i ca 5 minutter
Rør inn rosiner..
Hardkok eggene og skrell dem, så legges de over i gryten. Slå av varmen
Ha på en tallerken og server.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 111,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Sechuankylling (kinesisk)


Prøv også Sechuankylling (kinesisk).

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 02.01.2019
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

5 kyllingfileter
olje til steking
2 paprika
1/2 squash
ca. 6 sjampinjonger
2 gulrøtter
1 løk
100 g sukkererter eller grønne bønner
1/2 purre
1 dl cashewnøtter (kan sløyfes)

Sechuansaus:
3 dl hønsebuljong
1/2 dl soyasaus
2 ss ketjap manis (søt soyasaus)
1 ss sambal oelek (chilipasta)
1 ss revet ingefær
1 hakket hvitløkbåt
1 ss potetmel til jevning
salt og sukker etter smak


En sikker vinner i woken. Vi lagde og en annnen variant av denne, som vi legger ut neste uke. Greit når en først er igang med å wokke, så deler vi opp og prøve forskjellige grønnsaker og saus i 2 forskjellige porsjoner i wokken.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i biter og grønnsakene i litt store biter. Varm olje i en wok eller en egnet panne. Stek kjøttet mens det stadig vendes rundt. Når kjøttet er hvitt tilsettes grønnsakene. Fres alt sammen et par minutter. Hell over hønsebuljong. Tilsett soyasaus, ketjap manis, revet ingefær, hvitløk og chilipasta.
Jevn med potetmel utrørt i kaldt vann eller maisenna. Smak eventuelt til med salt og sukker. Dryss cashewnøtter over retten før servering. Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Svin Tikka med epler og spinat


Prøv også Svin Tikka med epler og spinat.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2007
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
1 stk. rødløk i båter
2 stk. eple i båter
1 pk. frossen spinat á 400 g
1 glass ferdig indian korma saus


Rask indisk rett som bruker ferdig saus. God hverdagsmat.


Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeig i en stekepanne med margarin/olje.
2. Tilsett epler og rødløk og fres videre i 2-3 minutter.
3. Ha i spinat og Korma saus og la alt småkoke videre i 3-4 minutter.

Serveres med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,77 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,31 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,34.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kjøttboller av svinekjøtt med pasta.

Kjøttboller av svinekjøtt med pasta


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

ca. 500 g kjøttdeig av svin
1 ts salt
½ ts pepper
½ båt hakket hvitløk
2 ss hakket persille
2 ts revet sitronskall
1 stk. Egg
2 ss olje til steking
1 stk. Rød chili i ringer

Pasta:
50 g pasta penne
ca. 1 ½ l vann
1 stk. Brokkoli
2 stk. Italiensk krydderbuljong eller annen krydderbuljong
Saften av ½ stk. Sitron
2 ss olivenolje
½ ts pepper



Fremgangsmåte

1 Bland krydder og sitronskall godt inn i kjøttdeigen sammen med egg. Form små kjøttboller med en teskje og stek dem fint gylne sammen med litt chili.
2. Kok pasta i urtebuljong og tilsett brokkoli i buketter de tre siste minuttene av koketiden. Sil av vannet, tilsett sitronsaft og olje, nykvernet pepper og kjøttbollene med chili.

Server med brød og gjerne litt revet parmesan.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 57,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,5 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingfilet med smakfull saus.

Kyllingfilet med smakfull saus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Prior

Ingredienser

2-3 kyllingfileter
salt og kvernet pepper + evt. annet krydder
1-2 dl paprika, i terninger
litt sopp, lettstekt

Saus:
1 dl hønsekraft eller -buljong
2 dl krem- eller matfløte
1 ts sennep
2 ss soyasaus
salt og pepper (hvis nødvendig)
2 ts maisenna



Fremgangsmåte

Stek filetene 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.

Kok opp kraft (buljong) og fløte i en kjele. Smak til med sennep, soyasaus og eventuelt salt og pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Ha i paprika og sopp, la sausen koke et par minutter. Server med poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta og svin på sopptur.

Pasta og svin på sopptur


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
1 stk. rødløk
2 ss margarin eller olje til steking
300 g skivet sopp eller bruk frossen soppblanding
1 stk. squash i skiver
1 beger matfløte
1 ts salt
2 ts provencekrydder



Fremgangsmåte

1. Stek kjøttdeig og løk i en stekepanne med margarin/olje.
2.Tilsett sopp og squash og stek videre i 2-3 minutter.
3. Ha i matfløte og krydder og la småkoke 2-3 minutter.
Serveres med nykokt pasta

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 111,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,78 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingfilet med karrisaus.

Kyllingfilet med karrisaus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 25.01.2004
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllingfileter
1 liten løk
1 eple

Karrisaus:
1 løk
1 eple
1-2 ts karri
smør til steking
1 ss hvetemel
1 terning hønsebuljong



Fremgangsmåte

Sett over risen til kok. Hakk løk og eple til sausen og fres det i en kjele sammen med smør og karri. Dryss over 1 ss hvetemel og rør det inn. Hell over 4 dl vann og 1 terning hønsebuljong. La sausen småkoke mens du steker kyllingfiletene. Filetene stekes i 3-4 minutter på hver side. Sil sausen før servering og smak den eventuelt til med en liten fløteskvett.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,43 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,88 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Woket Chilli Kylling.

Woket Chilli Kylling


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.10.2013
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Tanja Stordahl
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

Kyllingfilet,
Brokoli,
Blomkål,
Sukkererter,
Rød løk,
gulrot,
minimais og
Santa maria Sweet chilli saus
Serveres med Yasmin ris


En god regel er å bruke like mye gram med grønnsaker som kyllingfilet
Eks: 400 gram med kylling og 400 gram med forskjellige grønnsaker.
Sausen kan også byttes ut med Terryakisaus men serveres da med villris. Sausen kan og serveres ved siden av.
Svinekjøtt kan også brukes og smaker vel så godt.
Vi pyntet med ett dryss av sesamfrø


Fremgangsmåte

Skjær et par kyllingfileter i passelige biter og wok disse til de er nesten helt gjennomstekt.
Kutt opp grønnsakene i passelige biter, og wok disse. når grønnsakene nesten er ferdig hiver du kyllingene også opp i wokken og tilsetter 2-3 dl chillisaus. la dette stå et par tre minutter.

Serveres så med yasminris.
Kjempedeilig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 96,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,93.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Svinekjøttboller i tomatsaus.

Svinekjøttboller i tomatsaus


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.05.2007
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

400 g kjøttdeig av svin
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts muskatblomme
1 ts tørket oregano
2 ss strøkavring
1 stk. egg
1 glass tomatsaus
15 stk. nøster båndspagetti



Kjøttboller er mange barns favorittrett. Kjøttdeig av svin er et godt alternativ til vanlig kjøttdeig. Mildere i egensmak men vil falle i meget god jord også hos de aller minste.


Fremgangsmåte

Bland salt, krydder og griljermel med kjøttdeig. Rør godt og bland forsiktig inn egget til slutt.
Rull små kjøttboller for hånd og stek dem i en middels varm stekepanne med margarin til de har fått en fin stekeskorpe. Skru av varmen og stek dem videre på ettervarme i et par minutter.

Kok båndspagetti etter anvisning på pakningen og varm opp tomatsaus etter anvisning.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 140,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,71 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,15.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig kyllingsuppe.

Deilig kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte


Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.

Kyllingsuppe er en klassisk og allsidig rett som nytes over hele verden, med utallige varianter som reflekterer ulike kulturers smaker og tradisjoner.


Fremgangsmåte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.

2. Paprikane og purren surres blanke.

3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,75 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3366
Norsk mat.Hverdagsmat.
Bananer.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.