10 gryteretter som varmer ekstra


Oppdatertdato: 2023-03-13 Tema: Gryteretter Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Gryteretter med ekstra varme er perfekt nå i den kalde tiden. Her har jeg samlet flere med ekstra krydder, chili og karri slik at de er litt hottere enn vanlig. Men selvfølgelig kan man jo lage de enda sterkere med ekstra påfyll av chili og krydder. Noen av dise er slike som vi selv har prøvd og andre kommer fra andre kilder. Men alle passer som ett varmende måltid nå i den kalde tiden på året.


Annonse



Chiligryte


Prøv også Chiligryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 12.09.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

500 g karbonadedeig
smør
2 løk
2 grønne paprika
1-2 ts salt
1/2 ts pepper
1 chili uten frø
(litt kajenne pepper)
1 fedd hvitløk
1 dl vann
2 ss tomatpure
1 ss soyasaus
2 bokser hvite bønner i tomatsaus
1 ts basilikum


Her brukte vi naanbrød, slike ferdige som bare skal varmes opp. Denne gryta er skikkelig god og absolut gullrekkemat. Du kan lage hele greia i en dyp stekepanne som vi gjorde,


Fremgangsmåte

Brun karbonadedeigen og legg den over i en gryte.
Rens og hakk løken, og brun den før den legges i gryten.
Tilsett hakket paprika, salt, pepper, presset hvitløk, chili, vann, tomatpure og soyasaus.
La alt småkoke i ca 5 minutter.
Tilsett bønner, basilikum og kajennepepper.
Varm opp og server med brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 79,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,87.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Mexikansk chiligryte


Prøv også Mexikansk chiligryte.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g kjøttdeig
2 store løk hakket
3 ss olje
2 små bokser tomatpure
2 bokser tomatbønner el.
2 ts paprikapulver
1 ts karve
1 ts chilipulver



Fremgangsmåte

Brun kjøttdeig og løk i olje. Rør godt slik at det smuldrer seg. Ha i det andre(unntatt bønner) og la det koke i noen minutter. Til slutt har man i bønnene og varmer det godt opp igjen.

Server med ris og en grønn salat. Kan og serveres i taco skjell

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,48 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Chicken Curry


Prøv også Chicken Curry.

Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 09.09.2013
Denne retten tar ca 45 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kyling, ca 1 kg
2 ss olje
2 løk
1-2 hvitløkfedd
1 1/2 ts ingefær
1 1/2 ss koriander
1 ts karve
1 ts chilipulver
2 krm nellik
2 krm kanel
2 ss karri
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper


Smaken av en skikkelig indisk curry er bare helt utrolig. Reguler smak med yoghurt og krydder.


Fremgangsmåte

En indisk rett som serveres med mye godt tilbehør og derfor kan rekke til fem personer. Server gjerne med Chapati brød og Raita salat. Se egne oppskrifter under de respektive kategorier.

Tin, skyll og del kyllingen i biter. Ta gjerne av skinnet. Skrell og hakk løk og hvitløk. Varm olje i en gryte. Fres løk, hvitløk og alt krydder til løken begynner å bli myk.

Legg i kyllingbitene og vend dem i krydderblandingen. Tilsett salt, pepper, eventuelt 2-3 ss mango chutney og et par dl yoghurt.

La kyllingen koke under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Kok risen i mellomtiden. Bruk gjerne 1 ts gurkemeie i risen slik at den får fin gulfarge.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 104,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Amerikansk karrigryte.

Amerikansk karrigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matsiden
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1/2 ts malt koriander
1/2 ts salt

saus:
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann/kraft
saften av 1/2 sitron
1 aa maizena mel
1 liten boks ananas i biter



Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:
Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.

Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i stekepanne og ha over i gryten. Tilsett krydder.

Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen og smak til med krydder.

Server karrigryten med kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,86 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,96.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Karrigryte.

Karrigryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.11.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g kjøttdeig /karbonadedeig
1 gulrot
1/2 purre
1/2 frisk chili
1 ts karri
1 ts malt koriander
1/2 ts salt
1/2 dl ananasjuice
2 dl vann /kraft
1/2 presset sitron
1 ss maizena mel
1 liten boks ananas i biter



Fremgangsmåte

1. Brun kjøttdeigen og ha over i en gryte.
2. Rens grønnsakene og skjær gulroten i små terninger, purre og chili i ringer. Fres grønnsakene raskt i panna og ha i gryten.

3. Tilsett krydder. Bland sammen ingrediensene til sausen og hell over. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Tilsett ananasen og smak til med krydder.

Server karrigryten med kokt ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 101,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mexikansk gryte.

Mexikansk gryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 23.04.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

500 g kjøttdeig
1-2 løk
2 ss smør
3 pressede hvitløksbåter
1 boks hermetiske tomater
2 ss chilikrydder
1 ts oregano
2 bokser bønner i tomatsaus
1 rød og en grønn paprika, opphakket.



Fremgangsmåte

Ha kjøttdeig og hakket løk i en jerngryte. Rør med en gaffel under stekingen slik at kjøttdeigen blir småkornet når den er gjennomstekt.

Ha i hvitløk, krydder og hermetiske tomater. La det surre noen minutter.

Bland tomatbønner og paprika og la det koke opp. Smak til med salt og pepper. Serveres med pariserloff eller ris og en frisk salat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,63 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bønnegryte med kjøtt (Chili con Carne).

Bønnegryte med kjøtt (Chili con Carne)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.02.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

300 g kjøttdeig
2 løk, hakket
1 1/2 ss olje
2 fedd hvitløk, hakket
1 boks (400) tomater
2 bokser (400 g) bønner i tomatsaus
1 grønn paprika, i terninger
1 ts oregano
2 ts chilikrydder
salt
pepper



Fremgangsmåte

Stek kjøttdeigen sammen med løken i en jerngryte. Smuldre kjøttdeigen med en gaffel. Tilsett hvitløken, krydderne og tomatene. La det surre i noen minutter.

Bland i tomatbønnene og paprikaterningene og kok opp. Smak til med salt og pepper. Server retten med salat og brød ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 85,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chiligryte 2.

Chiligryte 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

ca 600 g kokt storfekjøtt (rester er ypperlig)
1 båt hvitløk
ca 4 dl kraft/buljong
1/2 løk
1/2 grønn chili
1 rød paprika
ca 2 ss olje
ca 100 g grønne bønner
1 boks brune bønner
1 boks sjampinjong
1 boks mais
1/2 lime eller sitron
1 ts salt
1/2 ts pepper
ca 3 Dråper tabasco
1/2 ts spisskummen (kan sløyfes)



Fremgangsmåte

1. Finhakk løk og chili. Del paprika i litt store biter. Fres dette i varm gryte i litt olje sammen med pepper og spisskummen.
2. Hell over kraften og kok opp. Tilsett kjøtt i terninger og de hermetiske grønnsakene.

3. Smak til med presset limesaft, salt og tabasco. Tilsett sukkerkulør for å få en pen farge på gryta.

Serveres med kokt ris eller brød
Du kan godt bruke ferdig chili con carne fra glass eller pose og tilsette det kokte kjøttet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,71.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari.

Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.10.2012
Denne retten tar ca 60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Sara Johannessen

Ingredienser

Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
1 ts pepper
1 ss malt gurkemeie
1 ts salt
2 ss olje til steking
2 stk laurbærblad
5 stk hel kardemomme
1 stk hel kanel
5 stk hel nellik
2 stk hakket løk
1 båt finhakket hvitløk
1 ss finhakket frisk ingefær
1 ss karve
1 ss malt koriander
1 ts chilipulver
½ ts malt muskat
2 dl matyoghurt
3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
4 ss rapsolje eller solsikkeolje
2 ss finhakket frisk koriander


Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid siden vannet koker på langt under 100 grader! Vanlige kjøttretter lages av lam, bøffel og høns. Storfekjøtt spises ikke, fordi største delen av befolkningen er hinduistisk.


Fremgangsmåte

1. Skjær kjøttet i terninger. Ha kjøttet over i en bolle og tilsett pepper, gurkemeie og salt.
2. Varm opp olje i en stekepanne og ha i laurbærblad, kardemomme, kanel og nellik. Stek i 30 sek. (NB!) Bland dette sammen med hakket løk, hvitløk og ingefær og stek også dette i 30 sek. Tilsett så karve, koriander, chilli og muskat.

3. Bland alt godt og varm ved svak varme. Skru opp til medium varme og tilsett lammekjøttet. Rør godt under stekingen. Senk temperaturen og hell over yoghurt og lammekraft. La det trekke ved svak varme til lammekjøttet er mørt og sausen er blitt passe tykk, ca. 45-60 minutter.

Retten pyntes med hakket fersk koriander og spises sammen med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 109,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,85.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili con pollo.

Chili con pollo


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 28.03.2009
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 stk. løk
2 ss olje
400 g strimlet kyllingkjøtt fra lår eller filet , evt. kyllingkjøttdeig
2 bokser hermetiske tomater (eller hjemmelaget tomatsaus)
2 ss tomatpuré
2 båter hvitløk
2 stk. gulrot
2 stk. rød paprika
1 stk. rød chili
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
0,5 ts chilipulver eller etter smak og mot
2 bokser hermetiske røde bønner
salt og pepper
ca. 2 ss lettrømme eller matyoghurt


Chili con carne med kyllingkjøtt blir til chili con pollo. Serveres med tortillachips.


Fremgangsmåte

1. Hakk løk og fres den i olje til den er myk og blank.
2. Tilsett kyllingkjøtt og stek det til det forandrer farge.
3. Hell over hermetiske tomater og tilsett tomatpuré, hakket hvitløk, gulrot, paprika, chili og krydder.
4. Kok opp og la det hele småputre noen minutter. Tilsett hermetiske bønner og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
Server chili con pollo med en klatt rømme eller yoghurt og ferskt brød, hvetetortillas eller tortillachips.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chili Con Carne rask.

Chili Con Carne rask


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.09.2017
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

500 g kjøttdeig
smør
2 løk finhakket
2 fedd finhakket hvitløk
1 rød paprika i strimler
2 bokser tomater a ca 225 g
litt buljong
1 finhakket chili frukt uten kjerner
salt og pepper
2 bokser brune bønner
Evt mer krydder etter ønske om sterkere smak. Vær forsiktig med chili.


Denne er rask og lages på 15 minutter. Vi brukte litt rester av noe marinert grillkjøtt + kyllingkjøttdeig. Servert med grove baguetter, men både ris og potetmos kan passe.


Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i en jerngryte i litt smør. Tilsett løk, hvitløk og chili. La det frese 5 min.
Ha i boksen med tomat og kok 3-4 minutter.
Tilsett bønnene, paprika i biter og krydderet. La surre noen minutter til paprikaen er litt mør. Smak evt til med mer krydder

Server i gryten med baquetter og en salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 116,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 9,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chilipølsegryte.

Chilipølsegryte


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

Ca. 600 g pølse, f. eks. chilipølse eller kjøttpølse
3 ss olivenolje eller smør
2 sjalottløk eller 1 vanlig løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1 dl eplemost
1 laurbærblad
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
1 ts salt
1/2 ts pepper



Fremgangsmåte

1. Skjær pølsene i skiver og brun dem raskt i litt smør/olje. Legg dem tilside.

2. Hakk løk, hvitløk og chili og stek dette raskt. (Ta frøene ut av chilien). Ha i tomater, tomatpure, eplemost og krydder
3. Kok opp, rør av og til og la koke til sausen begynner å tykne
4. Legg pølseskivene over så de blir gjennomvarme

Server med salat og f. eks. grovt brytebrød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,95 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,49 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Shakshuka original.

Shakshuka original


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 30.04.2002
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 ss olje
4 båt hvitløk - finhakkede
1 stk finhakket løk
1 stk finhakket rød chili
4 ss tomatpuré
8 stk finhakkede soltørkede tomater
10 stk rød cherrytomat
2 ts malt spisskummen
2 dl grønne erter
4 stk egg
4 ss hakket bladpersille


Shakshuka er en nord-afrikansk vegetarisk grønnsakgryte. Den originale shakshukaen er basert på en saus av løk, hvitløk, tomater og chili, og serveres alltid med posjert egg. Det finnes mange varianter, men denne kan vi gå god for.


Fremgangsmåte

Fres løk, hvitløk og chili i en varm panne, gjerne en panne som kan settes i ovn.
Ha i tomatpuré og rør om.
Ha i tomater og spisskummen. Rør godt.
La sausen koke uten lokk i 10-12 minutter, til alt er mykt og sausen er passe tykk. Om sausen blir veldig tykk kan du ha i litt vann.
Ha i erter i siste kokeminutt.
Lag fordypninger til eggene i sausen. Knekk eggene i en kopp og hell eggene forsiktig ned i hver sin fordypning.
Sett på lokk og senk varmen eller sett hele pannen i ovn på 200 grader.
Retten er ferdig når hviten har stivnet og plommen fremdeles er bløt.
Dryss finhakket persille på og server retten varm, gjerne med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 97,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3316



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.