Når en griller er ofte marinaden, grillsausen, krydderblandingen eller grilloljen det viktigste for å få frem smaken mest mulig. Denne kan gjerne være ferdiglagd, men marinader og sauser er ganske enkelt å lage selv. Opp igjennom er det flere av de oppskriftene som er publisert hos meg som er populære gjengangere, og her har dere de 10 mest populære. Dette er de som dere selv gir høyest score eller som har flest besøk. Ett par av våre egne favoritter er og med. Happy grillings!
Amerikansk grillsaus 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
20.07.2014Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 stk finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
½ stk finhakket rød chili
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 boks hermetiske tomater
½ dl eplecidereddik
½ ss sennep
½ ss worchestershiresaus
1 ss sukker
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper
Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.Fremgangsmåte
1. Varm olje, tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.
2. Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter, til den er passe tykk.
Sausen passer godt til alle typer grillet kjøtt, enten penslet tynt på under grilling eller som tilbehør.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
61,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,61.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rub-a-dub - Craig Whitson sin "hemmelige" grillkrydderblanding
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
20.12.2010Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
5 ss paprikapulver
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss pepper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper
Med denne krydderblandingen blir du elsket og respektert av alle. Dette er gudmoren til alle krydderblandinger, den er like viktig og uunnværlig som grillkull og stekespade. Godt krydder kan gjøre underverker med maten!
Denne oppskriften gir ca 2,5 dl ferdig blandet krydder og passer aller best til spareribs…Fremgangsmåte
1. Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingredienser godt i en bolle og ha det over i en lufttett beholder.
Har du planer om å grille flere ganger i sommer, så kan du jo gange opp denne oppskriften og ha til flere gode grillopplevelser.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
248,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 23,78.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Teigens BBQ-saus
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
20.07.2014Denne retten tar ca
10 min + 1 time å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco
Barbequesaus er et MÅ-HA til grillmat. Denne signatursausen er laget av vår egen verdensmester i grilling, matrådgiver Bjørn Tore Teigen. Sånt blir det god grillsaus av!Fremgangsmåte
1. Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.
2. Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco.
3. La sausen stå en time før bruk.
Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.
Teigens bbq-saus passer veldig godt til spareribs. For å unngå at den sukkerholdige sausen brenner seg, vent med å pensle kjøttet til mot slutten av grilltiden.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
170,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
40,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Tandoorimarinade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2004Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 ½ dl yoghurt naturell
3 båter hvitløk
2 ss revet ingefærrot eller 1 ts malt ingefær
2 ts garam masala
2 ts salt
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. La det stå kjølig noen timer. Vend posen et par ganger under marineringen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
72,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,4.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Urtemarinade til hvitt kjøtt
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
09.06.2003Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
1 dl olje
3 ss vineddik
2 ss hakket timian
2 ss hakket estragon
1 ss hakket rosmarin
Fremgangsmåte
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en pose. Legg i kylling- eller kalkunkjøttet og knyt posen. La kjøttet få marinere minst et par timer, og gjerne natten over. Passer til kylling og kalkun.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
579,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
63,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,59.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Chilimarinade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
24.11.2005Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Alexander BenjaminsenIngredienser
2 dl olje
saft av 1 sitron
2 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
1/2 løk i ringer
2 ts paprikapulver
5-6 pepperkorn
2 hele syltede chili
En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode.
Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.Fremgangsmåte
Vask og hakk opp chilien i biter. Bland ingrediensene godt sammen.
Legg kjøttet i en dobbel pose og hell marinaden over. Klem ut luften og knyt igjen. Husk å snu på det en gang i blant. La det ligge i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
459,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
48,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,69.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tandoorimarinade til fisk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.07.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
2 ss koriander, frisk
1 ts gurkemeie
2 ts tandoori masala
2 dl yoghurt, naturell
Denne marinaden komplimenterer breiflabb og steinbit, med spennende smaker av tandoori, gurkemeie og koriander. La fisken marinere i kjøleskap i 1 time før bruk.Fremgangsmåte
Finhakk koriander.
Bland koriander, gurkemeie og tandoori masala i yoghurten.
Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk, og pensle med olje før du legger den på grillen.
Tips:
Hvis du ikke har grill kan du også steke fisken i en stekepanne, gjerne grillpanne.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
80 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++BBQ- marinade
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
14.10.2008Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
2 hvitløksbåter, finhakket
2 ts finhakket ingefær
3 ss ketchup
3 ss soyasaus
2 ss flytende honning
1 ss sesamolje
En god grillmarinade kan gjøre hele forskjellen når du skal grille hvitt kjøtt. Det hvite kjøttet har en mild egen smak og dermed egnet til å smaksettes i mange forkjellige retninger.
Det enkleste er å marinere i en plastpose. Det krever mindre marinade og er lettest å håndtere.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marinaden.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
202,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
34,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marinade til svinekjøtt på grill
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
26.04.2011Denne retten tar ca
15 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
½ dl nypresset sitronsaft
½ dl hvitvinseddik
½ dl olivenolje
½ dl Dansukker Lys sirup
4 finhakkede eller revne hvitløksfedd
1 ts sambal oelek
½ ts malt sort pepper
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg kjøttet i doble fryseposer, og ha i marinaden. Vend godt, slik at
kjøttet dekkes av marinaden. La ligge i kjøleskap et par timer. Vend posen av og til mens kjøttet marineres. Oppskriften er
nok til ca. ½ kg kjøtt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
277,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
24,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,57.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Yoghurtmarinade til kylling
Antall porsjoner =
1Dato lagt inn eller oppdatert
23.05.2002Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Kylling.noBildet er tatt av
Kylling.noIngredienser
Til 1 beger yoghurt naturell:
1 presset hvitløkbåt
1 ts karri
1 ts kanel
Fremgangsmåte
Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. Både kyllinbryst, fileter og lår egner seg til marinering. La det stå noen timer eller natten over.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
228,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 27,48.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er noen andre aktuelle artikler
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3279