10 mest populære grillsauser. kryddermikser og marinader


Oppdatertdato: 2023-08-07 Tema: Marinade Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Når en griller er ofte marinaden, grillsausen, krydderblandingen eller grilloljen det viktigste for å få frem smaken mest mulig. Denne kan gjerne være ferdiglagd, men marinader og sauser er ganske enkelt å lage selv. Opp igjennom er det flere av de oppskriftene som er publisert hos meg som er populære gjengangere, og her har dere de 10 mest populære. Dette er de som dere selv gir høyest score eller som har flest besøk. Ett par av våre egne favoritter er og med. Happy grillings!

Annonse



Amerikansk grillsaus 3


Prøv også Amerikansk grillsaus 3.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 20.07.2014
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 stk finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
½ stk finhakket rød chili
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 boks hermetiske tomater
½ dl eplecidereddik
½ ss sennep
½ ss worchestershiresaus
1 ss sukker
2 ts paprikapulver
1 ts salt
1 ts pepper


Denne amerikanske grillsausen er full av smak og verdt å lage selv. Sausen holder seg godt i kjøleskapet og passer utmerket til både marinade og grillsaus.


Fremgangsmåte

1. Varm olje, tilsett løk og hvitløk og la det surre i ca. 5 minutter.

2. Tilsett de andre ingrediensene og la sausen småkoke i ca. 20 minutter, til den er passe tykk.

Sausen passer godt til alle typer grillet kjøtt, enten penslet tynt på under grilling eller som tilbehør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 61,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,61.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Rub-a-dub - Craig Whitson sin "hemmelige" grillkrydderblanding


Prøv også Rub-a-dub - Craig Whitson sin "hemmelige" grillkrydderblanding.

Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 20.12.2010
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

5 ss paprikapulver
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss pepper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper


Med denne krydderblandingen blir du elsket og respektert av alle. Dette er gudmoren til alle krydderblandinger, den er like viktig og uunnværlig som grillkull og stekespade. Godt krydder kan gjøre underverker med maten!
Denne oppskriften gir ca 2,5 dl ferdig blandet krydder og passer aller best til spareribs…


Fremgangsmåte

1. Bruk nøyaktige mål. Bland alle ingredienser godt i en bolle og ha det over i en lufttett beholder.

Har du planer om å grille flere ganger i sommer, så kan du jo gange opp denne oppskriften og ha til flere gode grillopplevelser.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 248,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 23,78.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Teigens BBQ-saus


Prøv også Teigens BBQ-saus.

Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 20.07.2014
Denne retten tar ca 10 min + 1 time å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g ketchup
250 g brunt sukker
1 dl sterk kaffe
1 ss tabasco


Barbequesaus er et MÅ-HA til grillmat. Denne signatursausen er laget av vår egen verdensmester i grilling, matrådgiver Bjørn Tore Teigen. Sånt blir det god grillsaus av!


Fremgangsmåte

1. Bland sukkeret med ketchupen og tilsett kaffen.
2. Smak deg frem til hvor sterk BBQ-saus du ønsker, bruk mer eller mindre tabasco.
3. La sausen stå en time før bruk.

Sausen holder seg fint i kjøleskap en uke, men etter min erfaring varer den sjelden så lenge. Den finner snart veien til annet enn spareribs også.

Teigens bbq-saus passer veldig godt til spareribs. For å unngå at den sukkerholdige sausen brenner seg, vent med å pensle kjøttet til mot slutten av grilltiden.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 170,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 40,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Tandoorimarinade.

Tandoorimarinade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2004
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 ½ dl yoghurt naturell
3 båter hvitløk
2 ss revet ingefærrot eller 1 ts malt ingefær
2 ts garam masala
2 ts salt
1 ts chilipulver
1 ts paprikapulver



Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. La det stå kjølig noen timer. Vend posen et par ganger under marineringen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,26 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,4.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Urtemarinade til hvitt kjøtt.

Urtemarinade til hvitt kjøtt


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 09.06.2003
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

1 dl olje
3 ss vineddik
2 ss hakket timian
2 ss hakket estragon
1 ss hakket rosmarin



Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en pose. Legg i kylling- eller kalkunkjøttet og knyt posen. La kjøttet få marinere minst et par timer, og gjerne natten over. Passer til kylling og kalkun.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 579,04 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 63,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Chilimarinade.

Chilimarinade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 24.11.2005
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Alexander Benjaminsen

Ingredienser

2 dl olje
saft av 1 sitron
2 ts gurkemeie
2 ts paprikapulver
1/2 løk i ringer
2 ts paprikapulver
5-6 pepperkorn
2 hele syltede chili


En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode.
Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.


Fremgangsmåte

Vask og hakk opp chilien i biter. Bland ingrediensene godt sammen.
Legg kjøttet i en dobbel pose og hell marinaden over. Klem ut luften og knyt igjen. Husk å snu på det en gang i blant. La det ligge i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 459,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,11 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 48,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,69.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tandoorimarinade til fisk.

Tandoorimarinade til fisk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.07.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

2 ss koriander, frisk
1 ts gurkemeie
2 ts tandoori masala
2 dl yoghurt, naturell


Denne marinaden komplimenterer breiflabb og steinbit, med spennende smaker av tandoori, gurkemeie og koriander. La fisken marinere i kjøleskap i 1 time før bruk.


Fremgangsmåte

Finhakk koriander.
Bland koriander, gurkemeie og tandoori masala i yoghurten.
Ha fisken i marinaden og la den ligge i minst en time i kjøleskap.
Ta ut fisken av kjøleskapet 15-30 minutter før bruk, og pensle med olje før du legger den på grillen.

Tips:
Hvis du ikke har grill kan du også steke fisken i en stekepanne, gjerne grillpanne.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 80 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,62 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,33.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også BBQ- marinade.

BBQ- marinade


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 14.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 hvitløksbåter, finhakket
2 ts finhakket ingefær
3 ss ketchup
3 ss soyasaus
2 ss flytende honning
1 ss sesamolje


En god grillmarinade kan gjøre hele forskjellen når du skal grille hvitt kjøtt. Det hvite kjøttet har en mild egen smak og dermed egnet til å smaksettes i mange forkjellige retninger.
Det enkleste er å marinere i en plastpose. Det krever mindre marinade og er lettest å håndtere.


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 202,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marinade til svinekjøtt på grill.

Marinade til svinekjøtt på grill


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2011
Denne retten tar ca 15 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Dansukker
Bildet er tatt av Dansukker

Ingredienser

½ dl nypresset sitronsaft
½ dl hvitvinseddik
½ dl olivenolje
½ dl Dansukker Lys sirup
4 finhakkede eller revne hvitløksfedd
1 ts sambal oelek
½ ts malt sort pepper



Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Legg kjøttet i doble fryseposer, og ha i marinaden. Vend godt, slik at kjøttet dekkes av marinaden. La ligge i kjøleskap et par timer. Vend posen av og til mens kjøttet marineres. Oppskriften er nok til ca. ½ kg kjøtt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 277,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,57.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Yoghurtmarinade til kylling.

Yoghurtmarinade til kylling


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 23.05.2002
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Til 1 beger yoghurt naturell:
1 presset hvitløkbåt
1 ts karri
1 ts kanel



Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i kyllingstykkene og knyt igjen posen. Både kyllinbryst, fileter og lår egner seg til marinering. La det stå noen timer eller natten over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 228,71 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 17,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 27,48.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er noen andre aktuelle artikler



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3279
Grillmat.Dressinger.
Rask mat.

Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.