Fotograf:Alexander Benjaminsen En god marinade gjør godt kjøtt enda bedre. Marinering betyr å legge råvaren i en olje som er smakssatt med krydder, urter og/eller grønnsaker. I motsetning til det mange tror, er marinering ikke noen ny tilberedningsmetode. Dette er en klassisk tilberedningsmetode som fra gammelt av ble brukt, ikke bare for å gi den god smak og saftigere kjøtt, men også for å konservere. Det finnes mange ferdige marinader å få kjøpt, men det er morsommere, og ganske sikkert rimeligere å lage marinaden selv. Alt som skal på grillen, i stekeovn, panne eller wok kan marineres.
Oppskriften inneholder 459 Kalorier, 3 g Karbo, 1 g Protein og 49 g Fett pr 100 gr Oppskriften har ikke allergener
Vask og hakk opp chilien i biter. Bland ingrediensene godt sammen.
Legg kjøttet i en dobbel pose og hell marinaden over. Klem ut luften og knyt igjen. Husk å snu på det en gang i blant. La det ligge i minst 30 minutter, men gjerne natten over.
Marinaden passer godt til alle typer kjøtt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Matprat.no
(Intern: 20954)
Tilberedningstid:
10-20 min
Oppskriften er enkel å tilberede
Kategori:
Marinade Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2005-11-24
Oppdatert dato:2022-05-02