Steker man ribbe til julaften blir nesten garantert rester. Fordi alle med tradisjoner og familie i blikket er livredde for at det skal blir for lite mat. Men når man så åpner kjøleskapet etter noen dager og ribberestene fortsatt ligger der, er det på tide å gjøre noe. Mange småretter, tapas og smørbrød smaker nydelig med ribberester. Men her er det bare fantasien som begrenser. Prøv for eksempel i restewok, lapskaus, pytt i panne osv. Men her viser jeg noen av smårettene og smørbrødene med ribberester. Igjen så er det meste av oppskrifter fra matprat , men er nærings og allergen beregnet av meg
Lykke til
Krydret ribbesalat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
05.01.2016Denne retten tar ca
1-10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie RodriguezBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
issalat
tomat cherry
sylteagurk
gulrot
løk
dressing
ferdig hvitløkdressing
Restesalat fra juleribbe vi hadde i fryseren. Og med denne marinaden og krydderblandingen ble smaken virkelig god.Fremgangsmåte
Ribberestene rives i biter. Blandes med teriyakysaus. De andre ingrediensene deles opp. Alt blandes og serveres med dressing.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,44 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Resteribbe i romjula
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
27.12.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
500 gr ribberester (gjerne litt pene)
75 gr surkålrester
75 gr rødkålrester
200 gr kokte poteter
75 gr kokte gulrøtter
75 gr rosenkål
2 dl beranaisesaus
Ribberester er det mange som har og nå særlig i romjula. Vi hadde også rester av rødkål, surkål, rosenkål, saus, gulrot og poteter. Og da blir det reste fest hjemme:) Men selvsagt kan man jo steke en ny ribbe om en vil. Ribbe er jo ikke nødvendigvis bare mat på julaften. Og sausen vi hadde var bernaisesaus, men det går fint.Fremgangsmåte
Har man rester av ribbe så varmer man disse opp. Settes i ovnen på 190 grader i ca 20-30 minutter. Kommer an på størrelsen. Bruk en åpen form, og følg med litt.
Om en vil så kan man mot slutten legge ved kokte gulrotskiver, poteter og rosenkål helt sist. La disse bli så vidt varme. Blir pent gyldne om det er mye fett i formen, som på bildet.
Bland surkål og rødkål i en gryte. Ha i litt vann og varm opp.
Sausen varmes i mikroen, evt sammen med poteter om man ikke har disse i stekeovnen.
Server som om det skulle være julemiddagen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
244 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,08 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
20,1 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbe med stekt blomkål
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.11.2019Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Sara JohannessenIngredienser
800 g stekt ribbe
Stekt blomkål:
2 stk blomkål
1 ts salt
Granateplesaus:
2 stk granateple
2 ss honning
1 pose ferdig blandet salat
Her er et forslag til hvordan du kan servere ribberestene. Varm opp ribba og server med stekt blomkål og en nydelig granateplesaus. Perfekt liten smårett når det blir for mye med full middag.Fremgangsmåte
Skjær ribben i passe store biter og varm den opp i ovnen på 150 °C i ca. 20 minutter.
Del blomkålhodene i tykke skiver. Behold stilken på.
Stek blomkålskivene i en tørr panne på høy temperatur til de har fått en fin brent farge på begge sider. Du kan også steke løse blomkålbuketter. Smak til med salt.
Skjær såvidt gjennom skallet rundt granateplene og brekk dem i to. Rens ut granateplekjernene og ha dem i en kjele sammen med honning.
La det koke inn i ca. 10 minutter til en tykk saus.
Server ribbebiter med stekt blomkål, blandet salat og granateplesaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
183,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,57 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,63.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Chiliribbe med peanøttdipp
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
08.12.2013Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg ribbe
3 ss salt
2 ts grovkvernet pepper
2 stk grovhakket rød chili
4 båt grovhakket hvitløk
PEANØTTDIPP:
150 g peanøtter
1 beger yoghurt naturell
1 ts kajennepepper
3 ts hakket frisk dill
Denne chiliribba med peanøttdipp passer som hånd i hanske på tapasbordet. Med innslag av både sterkt, salt og syrlig oppnår man en velbalansert, kjærkommen og frydefull smak.Fremgangsmåte
1. Skjær av svoren på ribba og prøv å beholde mest mulig av fettet. Fjern deretter beina på innsiden av ribba.
2. Lag ca. 5 mm dype snitt tett i tett langs etter hele ribba. Strø over salt og pepper, dryss på chili og hvitløk. Gni dette inn i ribba og la den stå i kjøleskap over natten.
3. Stek ribba på 125° C i ca. 2 timer, skru deretter opp temperaturen til 225° C og stek til den er gyllen.
4. Kjør peanøtter i foodprosessor. Tilsett yoghurt og dill. Smak til med kajennepepper.
Del ribba i små porsjonsbiter og server med peanøttdipp.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
340,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
29,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,66.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbesandwich med epleslaw
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
02.12.2016Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
2 kg tynnribbe med rutet svor
1 ts fennikelfrø
0,5 ts korianderfrø
0,5 ts five spice-krydder
0,5 ts chiliflak
2 stk hvitløksfedd
2 ss hakket timian
1 stk revet skall av appelsin
2 ss mild olivenolje
salt
pepper
1 stk hvitløk
3 dl eplemost
gode rundstykker, ciabatta eller brioche-brød
Epleslaw
1 stk mellomstor spisskål eller ½ liten hodekål
2 stk syrlige epler
1 stk rødløk
1 dl majones
1 dl rømme eller gresk yoghurt naturell
2 ss sukker
2 ss eplecidereddik
2 ss grovhakket mynte
Rester av ribbemiddagen kan serveres på rundstykke eller brød med deilig tilbehør. Prøv denne oppskriften på både ribbe og ribbesandwich med krydder som en smakebit på juleribba med epleslaw.Fremgangsmåte
Knus fennikel og korianderfrø i en morter (eller krydderboks til stavmikser). Tilsett five spice-krydder, chiliflak, hakket hvitløkfedd, timian, appelsinskall og olje, og knus alt godt sammen.
Gni ribba inn med krydderblandingen og krydre med salt og pepper på alle sider. La gjerne ribba hvile i kjøleskapet natten over med svorsiden ned.
Legg ribba med svorsiden opp i en passende ildfast form. Legg litt sammenkrøllet aluminumsfolie under ribbestykket slik at det får en forhøyning på midten.
Hell eplemost i formen og legg i den hele hvitløken delt i to. Dekk formen godt med aluminiumsfolie og damp ribba ved 220 °C i 45 minutter.
Ta av folien, senk temperaturen til 180 °C og stek i 2 timer (fyll på med klunk vann eller eplemost hvis det er lite væske i formen). Skru opp temperaturen til 230 °C på slutten av steketiden for å få svoren skikkelig sprø. Bruk gjerne omluftgrill hvis du har den funksjonen, men vær forsiktig og følg nøye med.
La ribba hvile i minst 15 minutter før du skjærer den i skiver. Klem den karamelliserte hvitløken ut av skallet og mos den sammen med sjyen i formen.
Rens og skjær kålen, epler og rødløk i tynne skiver. Visp sammen majones, rømme, sukker, eddik og grovhakket mynte. Bland alt sammen og la salaten hvile i 20 minutter før servering.
Drypp sjyen over ribbeskivene og server dem i rundstykker med epleslaw.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
238,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,79 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,25.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbesandwich med frukt og valnøtter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
320 g stekt ribbe
8 skiver tynne landbrød
2 ss smør
Salat:
1 stk pære i terninger
1 stk finhakket vårløk
50 g grovhakkede valnøttkjerner
20 stk blå druer delt i to
1 stilk stilkselleri (stangselleri) i små terninger
Dressing:
40 g majones
75 g gresk yoghurt
ca. 1 ss sitronsaft
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Julaften på en skive! Ribbesandwich med dressing, pære, selleri og valnøtter er som en smakebit av juleribba med waldorfsalat. Perfekt når du er i litt julestemning og lysten på noe godt.Fremgangsmåte
1. Skjær stekt ribbe i tynne skiver.
2. Fres skiver av landbrød i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir.
3. Lag salat. Bland sammen pære, vårløk, valnøtter, druer og stilkselleri.
4. Lag dressing. Bland sammen majones og yoghurt. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
5. Smør dressingen på stekt landbrød. Legg skiver av ribbe på halvparten av brødskivene, topp med salatblandingen og den andre halvparten av brødskivene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
310,99 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,6 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,33 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,89.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbesmørbrød
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Studio Dreyer HensleyIngredienser
6 skive stekt, kald ribbe à 1/2 cm tykke
2 skive grovt rugbrød
2 ts grov sennep
4 stk salatblad ,eventuelt litt blandet salat
2 ss surkål
4 stk svisker
2 stk cornichonagurker
1 stk klementin
2 stilk bladpersille
Hvis du har ribbe igjen fra julemiddagen anbefaler vi deg å lage dette enkle ribbesmørbrødet.Fremgangsmåte
1. Smør sennep på skiver av rugbrød, og legg på salatblad.
2. Skjær ribbestykket i skiver. Del svisker og sylteagurker i to.
3. Legg på skiver av ribbe, surkål, svisker og sylteagurker. Pynt med bladpersille. Det smaker ekstra godt med litt presset klementinsaft på.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
117,5 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,06.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbepizza
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.12.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
300 g ferdigstekt ribbe
8 ss crème fraîche orginal, 35 %
40 g grovhakket ruccula
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
4 stk pizzatortilla eller tortillalefser
20 stk rød cherrytomat delt i to
Ribbepizza smaker kjempegodt, og er en ypperlig måte å få spist opp ribberestene på. Om ikke du har rester, men er sugen på ribbepizza allikevel, kjøp ribba ferdigstekt i butikken.Fremgangsmåte
1. Forvarm stekeovn til 200 C°.
2. Fjern svor og bein på ribbe, og skjær den i tynne skiver.
3. Bland créme fraîche og ruccula sammen til en saus. Smak til med salt og pepper.
4. Legg pizzatortilla på et bakepapirkledd stekebrett, fordel sausen på tortillaene. Legg på skiver av ribbe og cherrytomat.
5. Stek midt i stekeovn i ca. 5 minutter.
Server gjerne ribbepizza toppet med litt ruccula og grovkvernet pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
232,52 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,83 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Julens saftige ribbesmørbrød
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.11.2020Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
PolarbrødBildet er tatt av
PolarbrødIngredienser
Rødkålsalat
50 gr strimlet rødkål
0,5 stk liten strimlet rødløk
0,5 lite strimlet eple
Dressing
1 ss vineddik
2 ss olivenolje
1 dash salt og pepper
Litt sukker etter smak
Brød
4 stk Fullkorn
200 gr ferdigstekte ribberester
2 ts smør
4 pickles
Her er det mulighet for variasjon med både tilbehør og salat.Fremgangsmåte
Rødkålsalat
Bland finstrimlet kål, rødløk og eple i en bolle. Eddik, salt, pepper og sukker blandes godt sammen og helles deretter over salaten. La salaten stå i kjøleskapet minst en halv time før servering, slik at alle smakene får satt seg.
Ribben skjæres i passe tykke skiver og anrettes på brødskiven sammen med rødkålsalaten.
Pynt med pickles eventuelt en kvast frisk rosmarin.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
217,63 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
11,71 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,15 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,23.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Ribbesandwich med fiken og brente mandler
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
17.12.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
320 g stekt ribbe
2 ss smør
8 skiver landbrød
4 ss julegløgg
1 pk salatmix (á 65 g)
80 g blåmuggost i skiver
2 stk frisk fiken i tynne skiver
50 g grovhakkede brente mandler
Nå er det jul igjen! Gløgglasert ribbe, fiken, blåmuggost og brente mandler mellom to skiver ristet brød gir mye jul i munnen. Dette er sandwichen som gir gladstemning!Fremgangsmåte
1. Fres skiver av landbrød i en varm stekepanne med smør til de er gylne og sprø. Legg dem på et ark kjøkkenpapir.
2. Skjær ribbe i tynne skiver. Fres ribbeskiver raskt i en varm stekepanne med smør til de er gjennomvarme, 2-3 minutter. Hell over gløgg og vend skivene i væsken. Se til at det ikke svir seg.
3. Legg salat på halvparten av skivene med landbrød. Legg ribbe, skiver av blåmuggost og fiken lagvis på skivene.
4. Dryss over brente mandler, legg på den andre halvparten av brødskivene som lokk.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
328,17 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
17,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
22,39 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3300