Første juli og sommeren tar seg en pause seg her nede i sør, selv om vi allerede har hatt en mnd med varme og tørke, så er det godt med litt skyer og regn. Men spareribs kan grilles eller stekes i dårlig vær også. Spareribs er typisk amerikansk mat som ofte grilles når de har store bbq sammenkomster, eller de fleste dinere har dette på menyen. Spareribs er rett og slett biter av svineribbe hvor kjøttet sitter mellom ribbeina, dvs den delen av ribben som sitter ned mot buken på grisen. De krydres og marineres med forskjellige smaker og grilles enten ute eller inne på store grillpanner. Vi her i Norge tar etter amerika og spareribs er blitt en grillrett som mange serverer. Tilbehør er ofte maikolber som og grilles, salat (coleslaw), bakte/grillede poteter(søtpotet) og løk, grillet tomat og grillsaus og krydder.
Spareribs
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2016Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 kg ribbe av svin skåret i tynne skiver
1 finhakket løk
2 ss olje
1 dl chilisaus
2 ts worcestersaus
1 ss sennep
2 ss presset sitron
1/2 ts salt
1 krm svart pepper
1 presset hvitløkfedd
1/2 ts paprikapulver
2 ts sukker
Spare ribs kan kjøpes ferdig eller man kan rett og slett bruke en vanlig svineribbe. Her brukte vi svineribbe og bare stekte den på vanlig måte mens vi penslet etter hvert. Men det er ferdig stekt ribbe i butikken og ferdig marinert spareribs. Vanlig ribbe er mye billigere å kjøpe.
Etterpå kan man grille den slik at det blir sprøtt.
Tilbehør etter smak, men mais passer + som hos oss med grillet sjampinjong, tomat og squash.Fremgangsmåte
Legg ribben på rist over en langpanne.
Bland ingrediensene til sausen.
Pensle kjøttet med halvparten av sausen.
Stek kjøttet i ovnen på 200 C i 30-40 minutter. Snu det etter halvgått steketid slik at det blir sprøtt på begge sider. Pensle med resten av sausen noen ganger under steking.
La ribben bli avkjølt og skjær den så opp.
Tomat, squash og sopp griller du raskt på slutten. Legg på risten, pensle og så snu de etter kort tid. Litt etter hvor mye varme det er, men 1-2 minutter er som regel nok.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
266,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
23,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,56.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cajun Spareribs
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2015Denne retten tar ca
2,5 timer å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
EtegildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1kg Spare Ribs
1,25 dl Brunt sukker
1 ss Mel
1 ss Tørt Sennep pulver
1 ts Chilli Powder
1 ts Salt
1 ts Pepper
2,5 dl Vann
1,25 dl Ketchup
2 ts Worchestershire saus
1 ts Hot Pepper Saus (Tabasco)
1 stor Løk, i skiver
1 Grønn chilli, hakket
Dette er snadder. Krydderblandingen gjør dette til en smaksbombe og med løk, paprika, chili osv som tilbehør er dette godt. Men personlig syns jeg at det er for mye bein i spareribs, slik at det gjerne kan brukes annet svinekjøtt.
Vi serverte med maiskolber og stekte poteter.Fremgangsmåte
Kutt ribben opp i tre stykker. Plasser de i en ildfast form.
Bland sammen de neste 6 ingrediensene i en bolle.
Ha oppi de fire neste ingrediensene og miks de godt sammen.
Hell det over ribbene. Dekk til med aluminiums folie.
La det stå i ovnen på 160 grader i en time. Legg så løk og grønn pepper over toppen.
Ha det så i ovnen på 150 grader i 1 1/2 time. Ca. hvert 20-30 min. må man øse litt saus over så de ikke blir tørre.
Serveres med Oppblåste poteter og Spicy Texas BBQ saus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
160,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
10,07 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,03.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Marmeladeglaserte Spareribs
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
04.05.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MatsidenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2,3 dl soya saus
2,3 dl appelsinmarmelade
2,3 dl appelsinjuice
1 ss presset hvitløk
1 ts revet, fersk ingefær
2,7 kg spareribs, kuttet i
serveringsstykker
Spareribs er godt og med en god marinade får de en nydelig smak. Server med grillet mais og bakte poteter.Fremgangsmåte
Visp sammen ingrediensene til marinaden. Legg kjøttstykkene i en langpanne. Hell marinaden over. Dekk til og la stå kjølig i minst 12 timer. Snu kjøttstykkene jevnlig. Grill kjøttstykkene på folie på moderat varme. Pensle dem med marinade mot slutten av grilltiden.
Tips! Denne marinaden kan også godt brukes til f.eks koteletter
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
242,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
18,23 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,37.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Country-Style Ribs
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
29.06.2014Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 hel side spareribs (midtribbe eller flatribbe uten svor)
1 dl rub-a-dub
5 ss malt paprika
2 ss salt
2 ss brunt sukker
2 ss chilipulver
1 ss malt sort pepper
1 ss malt hvit pepper
1 ss tørket oregano
1 ss hvitløkspulver
1 ss løkpulver
1 ts kajennepepper
Enkel oppskrift
4 porsjoner
1 kg spareribs
1 dl rub
1 dl barbequesaus
Det er noen som påstår at ekte barbeque spareribs er grillens konge.
Dette fordi det er en perfekt mengde fett i ribbene slik at kjøttet blir saftig.
De som er virklige eksperter på området lager spareribs på barbequemetoden, det vil si at kjøttet blir røkt over lengre tid, isteden for grillet. Du trenger en grill med lokk ( eller en smoker!) for å få til barbeque spareribs. Spareribs må stekes på indirekte varme, lokket sørger for at du bevarer den riktige røyksmaken i kjøttet.
Her er en oppskift vi har fått fra en amerikansk grillekspert, og en enklere oppskift for de som ikke har så god tid….Fremgangsmåte
1. Bland alle ingrediensene i en bolle. Ha krydderblandingen i en lufttett beholder.
2. Dekk hele spareribsstykket med krydder og pakk det i plastfolie. La det ligge kjølig minst 8 timer før du skal tilberede det. Ta det ut av kjøleskapet en halv time før du skal bruke det.
4. Legg spareribsen med kjøttsiden opp, på den kjølige delen av grillen og legg på på lokk. Stek spareribsen 2-3 timer. La spareribsen hvile i aluminiunsfolie ca 30 minutter før servering.
Spareribsen er ferdig når kjøttet har trukket seg litt vekk fra beinet, og du kan vri en del på det.
Om du bruker kullgrill pass på å etterfylle med kull underveis.
Enkel variant
Slik gjør du:
1.Legg kjøttet i en stor vid kjele, hell på vann til det dekker kjøttet.
Kok opp, og reduser varmen. La kjøttet trekke på ca 90 C, rett under kokepunktet, ca 1 time. Hell av vannet, og tørk av overflødig væske.
Dryss over med rub på begge sidene av kjøttet, og la det stå i romtemperatur ca. 1 time før du legger det på grillen. Grilles ca 30 minutter, til du får en litt sprø overflate. Pensle over med litt barbequesaus, og grill kjøttet ca 5 minutter før du serverer det.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
250,86 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
31,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 23,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Amerikanske spareribs
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
08.06.2015Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Alletiders kogebogBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
24 stk. sparerips
Marinade:
2 dl. tomatketchup
1 dl. rødvinseddik
1 dl. soya
2 ss. Dijon sennep
½ dl. akasie honning
2 fedd knust hvitløk
1-2 ss. friske timianblader
1 ts. støtt ingefær
1 ts. Worcestersaus
et par stenk Tabasco etter smak
Tilbehør:
Grønn salat og grovt rugbrød.
Her kan man evt kjøpe ferdig kokte spareribs som vi gjorde. Og servere med maiskolber som vi gjorde.Fremgangsmåte
Pisk marinaden sammen. Gjem ca. 1 dl. til pensling og servering. Hvis det er mye fett på spareripsene kan du skjære litt av fettet av. Legg kjøttet i kokende lettsaltet vann, og la dem surre i 30-45 minutter.
Pensle de forkokte ribben med sammenrørt marinade. Legg dem i et fat eller i en frysepose. La kjøttet trekke i min. 4-5 timer. Deretter fjernes litt av marinadelaget med tørkepapir.
Grill ribbenene i god avstand fra glødene. Vend dem ofte og pensle dem innimellom med marinaden.
Tips:
Til amerikanske sparerips kan serveres Coleslaw.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
255,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
21,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 11,08.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spareribs 3
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
ca 1 Kg spareribs (svineribbe i skiver)
1 båt hvitløk
1/4 ts pepper
1 ts ingefær
2 ss soyasaus
2 ss sherry (kan sløyfes)
1 1/2 ss honning
1/2 dl olje
Potet-og løkform
8 poteter
2 løk
1 ss olje
2 ts peppermiks
1/2 ts salt
Fremgangsmåte
1. Bland sammen presset hvitløk, ingefær, pepper, soyasaus evt Sherry, honning og olje.
2. Legg spareribs i et fat og hell marinade over, la stå ca 1 Time før steking.
3. Grill 6-8 min på hver side. Pensle ofte med marinaden i løpet av steketiden.
Serveres med salat - f.eks. Bladsalat, tomat, mais eller det du måtte like. Poteter og løk stekt i form smaker kjempegodt.
Potet-og løkform
1. Skrell potetene og del dem i skiver. Løken renses og deles i båter.
2. Smør en ildfast form og ha poteter og løk over. Pensle med olje og dryss over peppermiks og salt.
3. Stekes på 225°C i 30-40 min til poteter og løk er møre. Legg evt Over litt alminiumsfolie mot slutten, for å unngå at løken blir for mye stekt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
191,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,95 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spareribs 5
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
01.12.2010Denne retten tar ca
2 timer å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g spareribs skåret i "ribber"
Marinade:
2 ½ dl tomatpuré
½ stk hakket løk
2 båt finhakket hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ss tabasco
1 ts smør
1 ts salt
1 ts kajennepepper
Spareribs er ekte amerikansk grillmat på sitt beste. Skikkelig kosemat.Fremgangsmåte
1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
2. Legg spareribsene i marinaden og la de godgjøre seg i minst 1 time i kjøleskapet.
3. Bak dem i folie i ovnen på 200 °C eller på grillen med lokk over i 1 time.
4. Ta dem ut av folien og grill spareribs i 10 minutter på hver side tilslutt.
Serveres med grillede maiskolber, grillede tomater, bakt løk og halve poteter. Evt. Grillede grønnsaker på spyd (mais, løk, paprika).
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
210,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,62 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
16,47 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spareribs 4
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.11.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g svineribbe skåret i "ribber"
4 ss ketchup
2 ss honning
1 ss rødvinseddik
1 ss sennep
ca 2 ts grillkrydder (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
1. Lag marinade av ketcup, honning, rødvinseddik, sennep og evt Grillkrydder.
2. Smør grillmarinaden over ribbena og legg dem over ribbena og legg dem på grillen.
3. Grill spareribs ca 10 min på hver side.
Tilbehør som smaker godt ved siden av er: grillede maiskolber, grillede tomater, grillet løk med urter, bakt potet med rømme og en salat laget av grønn og rød salat, vannmelon og løk i ringer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
302,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
24,92 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,93.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spareribs fra Texas og American Coleslaw
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
23.04.2017Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
DansukkerBildet er tatt av
DansukkerIngredienser
Ca. 1 kg ribbe
Marinade
3 ss Dansukker Sirup
3 ss kinesisk soya
3 ss olje
3 ss eddik
3 ss vann
3 ss aprikosmarmelade
1 ss sennepspulver
Coleslaw
1 l finstrimlet hvitkål
Saus
1 dl majones
2 ss Dansukker Sirup
2 ss ferskpresset sitronsaft
1 ts malt ingefær
2 krm svart pepper
Her bruker man en svineribbe eller ferdig kjøpt grillribbe/spareribs. Coleslaw lager vi som regel også med strimlede gulrøtter i.Fremgangsmåte
Bland samtlige av ingrediensene til marinaden.
Pensle ribbene med marinaden, og la dem stå minst 1 time i kjøleskap før de grilles.
Grill i ca. 10 minutter på hver side.
Saus
Bland sammen samtlige ingredienser til sausen. Rør i den strimede hvitkålen. Settes i kjøleskap frem til servering.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
241,42 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,81 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,07.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spareribs med blomkålsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
05.08.2012Denne retten tar ca
40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1.6 kg forkokt spareribs
1 dl grillsaus
Blomkålsalat:
1 stk blomkål
1 stk finhakket sjalottløk
2 ss lettrømme
4 ss ravigottesaus
saften av ½ stk sitron
1 ts salt
5 ts pepper
1 ts sukker
En god sommer kan enkelt måles i antall grilldager. Er du en grillelsker bør du absolutt prøve denne supergode oppskriften med spareribs.Fremgangsmåte
1. Grill forkokt spareribs i 10 – 15 minutter, snu ofte. Pensle med en grillsaus under grilltiden.
Spareribs som ikke er forkokt, dampes i ca 1,5 time før grilling. Mariner den i grillsaus natten over, for å trekke smak.
2. Skyll blomkål og del den i små, fine buketter.
3. Lag en dressing av de øvrige ingrediensene, og vend inn de rå blomkålbukettene.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
215,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,73 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3403