Når vi idag går i butikken her i sør og sjekker ut grønnsakene, ser vi at de norske begynner å komme i salg. Det er blomkål, tidligkål, nypotet, spinat, asparges, brokkoli, flere salater, tomater, nye gulrøtter og rabarbra ++. Og alle disse nye sprø grønnsakene er ypperlige til suppe som jeg viser under her. Så prøv deg frem med noen gode supper på bordet en rolig sommerdag. Lykke til.
Blomkål/brokkolisuppe
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
11.04.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Melk.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
ca 400 g blomkål /brokkoli, i biter
1 stk. liten løk , finhakket
2 båt hvitløk , finhakket
1 ss smør
5 dl vann
1 stk. grønnsaksbuljong (terning)
1 dl melk eller matfløte
¼ ts pepper
En god suppe som både er er lett og rask å lage. Her pyntet vi med hakket spekeskinke og dryss med persille. Og i tillegg så moste vi ikke all kålen, men hakket den heller i små biter. Det er godt med litt å tygge på.Fremgangsmåte
Skyll, rens og del opp grønnsakene, også stengelen. Smelt smøret i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og rør til løken blir myk og blank. Tilsett grønnsakene, vann og buljongterningen. La suppen småkoke i ca 10 minutter. Mos suppen med en stavmikser. Tilsett melken/matfløten. Smak til med pepper.
Tips:
Du kan godt bruke bare brokkoli eller bare blomkål i suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
29,57 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,92 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Italiensk tomatsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
1 stor løk
1 ss olivenolje
1 hvitløkfedd
2 ss fin sammalt hvete
6 dl grønnsaksbuljong
10 stk tomater
4 ss hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1 ss chilisaus
2 laurbærblader
1-2 ts basilikum
1/2 dl fløte
persille
Hjemmelagd tomatsuppe med tomater fra vårt drivhus. I denne brukte vi fersk pasta som hette saccottini fra Eldorado. Pynt med pepper og evt noen eggebåterFremgangsmåte
Skrell løken og hakk den. Varm olivenoljen i en stor kjele og ha i løken. Press hvitløk over og la det hele frese noen minutter. Dryss deretter sammalt hvete over og rør om.
Spe løkblandingen med grønnsaksbuljong under omrøring.
Skåld og hakk tomatene. Tilsett deretter tomater, chilisaus, tomatpure og krydder. Kok opp suppen og la den småputre i ca 15 minutter.
Finklipp persillen. Tilset fløte rett før servering og rør om + fersk pasta. Strø persille over og egg til pynt
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
103,14 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,7 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,84.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotsuppe med kokosmelk og appelsin
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
12.10.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
600 gr gulrot renset i biter
2 ss rapsolje
2 ts cumin
1 ts karri
1 ts finhakket chili
1 ts gurkemeie
8 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 boks kokosmelk
1 appelsin
1 dash salt og pepper
Pynt:
1 dl mandler eller nøtter hakket
1 eple i staver
0,5 stk gulrot raspet
1 dash pepper
1 dash chiliflakes
4 persilledusker
En av de virkelig gode suppene vi har prøvd. Om man vil ha mer fylde i den kan det blandes i for eksempel noen kokte bønner, linser, kokte grønnsaker eller for eksempel kjøttboller før servering. Men vår er uten dette på bildet.
Suppa er inspirert av oppskrift fra hefte til kiwi. Men forandret en del.Fremgangsmåte
Varm litt rapsolje i en stor kjele. Ha i gulrotbitene og alt krydderet. La det surre litt før du har i vann og buljongterning. La det koke til gulrøttene er møre. Mos så alt med en stavmikser.
Helle i appelsinsaft, revet skall og kokosmelk. Evt en omgang med mikseren igjen.
Krydre litt med salt og pepper før den helles opp i tallerkner.
Pynt med eplestaver, nøtter, raspet gulrot, mer pepper og litt chiliflakes og en persilledusk til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
67,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,94.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Fransk purre-potetsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.11.2015Denne retten tar ca
50 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
5 dl poteter, i tynne skiver
5 dl purre, bare det hvite, i tynne ringer
1 l hønsebuljong
salt og pepper
1 dl kremfløte eller créme fraîche
finstrimlet purre eller finhakket gressløk eller kruspersille
Purre og poteter sammen er en smakfull kombinasjon, og billig. Og purren er på denne tiden billig og tilgjengeligFremgangsmåte
Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30-40 min. Kjør blandingen i foodprosessor i 10 sekunder til den er jevn. Hell i fløte eller créme fraîche og kjør igjen noen sekunder til suppen blir lett og skummende. Server med en gang – med grønt på toppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
41,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Verdens beste blomkålsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.09.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
1 blomkålhode
1 stor gulrot
1 purre
2 stilker selleri
4 stilker kruspersille
1 l kjøttkraft eller buljong (gjerne grønnsakbuljong)
salt og pepper
40 g smør
25 g hvetemel
2 eggeplommer
1 1/2 dl matfløte
bacon
Blomkålsuppe som er fyldig og virkelig god, nærmest en slags blomkålgryte. Om en ikke bruker skinke, kjøttkraft så er den vegetar, men ikke veganer.Fremgangsmåte
Vask og rens blomkålen og del den i små buketter. Vask grønnsakene og skrell gulroten. Del alt i små biter og ha grønnsakene og kraften i en kjele. Kok opp og la suppen trekke ca. 15 min. Smak til med salt og pepper. Sil fra kraften. Legg til side blomkålbukettene. Smelt fettet i en kjele og rør inn melet.
Spe med kraften under kraftig røring. Legg i blomkålbukettene og hold suppen varm. Rør sammen eggeplommer og fløte og ha i litt varm suppe. Hell denne blandingen tilbake i suppen og rør til suppen tykner. Suppen skal ikke kokes etter at egg/fløteblandingen er tatt i, men varmes kun til litt under kokepunktet. Server blomkålsuppe med et dryss av sprøstekte skinketerninger oppå.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
53,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,16.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Mormors potetsuppe
Antall porsjoner =
8Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
3/4 kg rå poteter
1-2 løk
1 1/2 purre
ca. 1 1/2 l lys buljong
1/2 l melk
salt
2 fedd hvitløk
tørket eller frisk oregano eller timian
ca. 1 dl kremfløte
purreringer
gressløk
evt. bacon
Fremgangsmåte
Skjær poteter, løk og purre smått opp. Kokes mørt i buljongen sammen med hvitløk og urter. Presses gjennom sikt eller bruk foodprosessor og has tilbake i kjelen. Tilsett melken og kok opp. Smak til med salt og pepper og rund av med fløte.
Server suppen med rå eller smørfreste purreringer, finklippet gressløk og sprøstekte baconterninger. Deilig måltid med grove rundstykker til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
37,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spinatsuppe
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
29.11.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
6 dl terningbuljong
3 poteter
1 løk
1 pk fryst spinat, 225 g
salt
hvitpepper
reddikskiver til pynt
En oppskrift hvor utgangspunktet ble veldig forandret. Men absolutt til det bedre. Tips er rett og slett bacon, egg, fløte og frisk spinat.
Denne kan lages uten poteter om ønskelig. Og man kan og bruke melk istedenfor fløte.Fremgangsmåte
Kok opp buljongen.
Skrell potetene, og riv dem grovt direkte ned i buljongen. Riv løken fint, og la alt koke i ca 15 min. Ha i spinat og fløte, la koke noen minutter, men spar noen av spinat bladene som tilsettes etter pisking.
Pisk suppen kraftig med en stavmikser og tilsette de siste spinatbladene i biter.
Smak til med salt og pepper om nødvendig og smelt ned ett par smørklatter.
Ved servering legges egg i tallerkene og det drysses over stekt bacon på suppen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
136,01 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,96.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Sommerfrisk kålsuppe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.04.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
1 liten purre
500 g spisskål, kinakål eller savoykål
2 ss margarin eller smør
400 g nypoteter
1 liter kokende vann
2 hønsebuljongterninger
10 reddiker
1 dl hakket dill
evt salt
Fremgangsmåte
Snitt og skyll purren og skjær den i skiver. Skjær kålen i båter og deretter i skiver. Fres purre og kål i fettet i en gryte, uten at det tar farge. Skrubb nypotetene, skjær dem i skiver og legg dem i gryten. Tilsett kokende vann og buljongterninger. Kok opp og kok suppen under lokk i 5-10 minutter, til potetene er så vidt møre.
Skjær reddikene i skiver. Legg reddikene og dillen i suppen umiddelbart før servering. Smak til og tilsett eventuelt litt salt. Serveres med brød og ost.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,09 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
1,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,09.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.06.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 bunt friske grønne asparges
2 ts salt
1 ts sukker
1/2 liter vann/buljong
2 dl fløte
1 dl melk
1/2 ts kvernet sort pepper
2 tomater
8 skiver spekeskinke
Denne er aktuell nå på forsommeren.
Hjemmelaget aspargessuppe er utrolig smakfullt og delikat! Sammen med små terninger av tomat og stekt spekeskinke er dette en raffinert, men enkel forrett eller en nydelig middagssuppe.Fremgangsmåte
1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Skrell så den nederste tredjedelen. Del så aspargesen i biter på ca 1 cm. Kok opp i vann/buljong, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
2. Ha innholdet i foodprocessoren, og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varmt.
3. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjør tomatkjøttet i små terninger, som du blander med den 1/3 delen av aspargesen som du tok ut av suppa.
4. Stek skivene med spekeskinke i panna til de har fått en gyllen farge, og er sprøe og gode.
5. Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og på toppen legger du 2 skiver med spekeskinke.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
81,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,85 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,46 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,54.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rabarbrasuppe 1
Antall porsjoner =
10Dato lagt inn eller oppdatert
25.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
1 kg rabarbra stilker
3 l vann
50 g potetmel
Sitron
Sukker
Enkelt og fint nå på våren.Fremgangsmåte
Vask og evt skrell stilkene hvis de er gamle.
Kuttes i små biter.
Settes over i kaldt vann og koker til de begynner å gå i oppløsning.
Rør inn en jevning av potetmel og litt vann.
Kok opp.
Tilsett sukker og evt sitron etter smak.
Server med kremdott i hver tallerken
Gammel norsk oppskrift.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
9,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,05 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3224