Fotograf:
Matprat.no
Denne er aktuell nå på forsommeren.
Hjemmelaget aspargessuppe er utrolig smakfullt og delikat! Sammen med små terninger av tomat og stekt spekeskinke er dette en raffinert, men enkel forrett eller en nydelig middagssuppe. Oppskriften inneholder
81 Kalorier,
2 g Karbo,
4 g Protein og
6 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,3 poeng fra 3 lesere
Lesere:
7670 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Aspargessuppe med tomat og sprøstekt spekeskinke!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 81.46 | 281.09 | Kcal |
Protein | 3.65 | 12.59 | gram |
Karbohydrat | 1.85 | 6.38 | gram |
Kostfiber | 0.66 | 2.28 | gram |
Fett | 6.46 | 22.29 | gram |
Mettet fett | 3.83 | 13.22 | gram |
Salt | 1.88 | 6.47 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 5.54 | Kr 19.12 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 380 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 9,08 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Skrell så den nederste tredjedelen. Del så aspargesen i biter på ca 1 cm. Kok opp i vann/buljong, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta så ut 1/3 av aspargesen.
2. Ha innholdet i foodprocessoren, og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varmt.
3. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjør tomatkjøttet i små terninger, som du blander med den 1/3 delen av aspargesen som du tok ut av suppa.
4. Stek skivene med spekeskinke i panna til de har fått en gyllen farge, og er sprøe og gode.
5. Anrett så en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og på toppen legger du 2 skiver med spekeskinke.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 20764)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2014-06-15
Oppdatert dato:2014-06-15
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift