Fotograf:
Mat.no
Aspargessuppe hjemmelagd inneholder
74 Kalorier,
2 g Karbo,
1 g Protein og
7 g Fett pr 100 gr
Aspargessuppe hjemmelagd har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-selleri,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Aspargessuppe hjemmelagd er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,4 poeng fra 27 lesere
Lesere:
43765 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Aspargessuppe hjemmelagd!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 74.08 | 361.88 | Kcal |
Protein | 1.38 | 6.74 | gram |
Karbohydrat | 1.60 | 7.82 | gram |
Kostfiber | 0.57 | 2.78 | gram |
Fett | 6.78 | 33.12 | gram |
Mettet fett | 4.09 | 19.98 | gram |
Salt | 0.27 | 1.34 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 3.05 | Kr 14.90 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 954 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 8,63 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Dette er kanskje den mest delikate av alle supper, også en av de enkleste. En ypperlig måte å bruke asparges som ikke er helt stiv og strunk i stilken.
Stell og kok aspargesen i 11 dl vann og la den koke til den er mør. Bruker du både hvite og grønne stilker, lar du de hvite koke i ca. 15 minutter før du legger i de grønne. La stilkene renne av og skjær dem i små biter, spar noen grønne topper til garnityr. Løs buljongterningene opp i kokekraften.
Smelt smøret forsiktig i kjelen og rør inn mel. Spe med kraften under omrøring. La koke i ca. 5 minutter. Rør inn fløten. Pisk inn eggeplommene og tilsett aspargesbitene. Varm suppen opp til kokepunktet under omrøring og trekk kjelen fra platen like før det begynner å koke. Smak til med hvit pepper og litt salt om det trengs. Fordel suppen i varme tallerkener og garnér med grønne topper.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Elsa's hjemmeside
(Intern: 16318)
Kategori:
Suppe
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-11-10
Oppdatert dato:2003-11-10
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift