11 gode multeoppskrifter


Oppdatertdato: 2022-08-26 Tema: Multe Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Multer er noe vi ikke plukker lenger, etter at vi solgte hytta på fjellet. Men smaken av modne multer er noe av det beste jeg vet, selv om ikke alle liker dem. Sesongen for multer er fra juli til september, og når dette blir publisert er vi vel midt oppi den. Multer kan brukes til vanlige ting som syltetøy og rørte, som suppe og for eksempel som fromasj og den tradisjonelle multekrem. Men her er 11 forslag til dere. Mvh Knut

Annonse



Multeparfait


Prøv også Multeparfait.

Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 19.11.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

4 stk. eggeplomme
4 ss melis
4 dl kremfløte
1 stk. vaniljestang
revet skall av 1 stk. sitron
3 dl multer
2 dl sukker
2 dl hakkede hasselnøtter
12 blad frisk mynte til pynt



Fremgangsmåte

Pisk eggeplommer og melis luftig. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og det revne sitronskallet i fløten og pisk til det tykner.
Bland kremfløten med egge-melisblandingen og multer (spar noen pene multer til pynt) og fordel blandingen i en springform eller i porsjonsformer.

Sett formene i fryseren.
Smelt sukker i en kjele og vend de hakkede nøttene i det smeltede sukkeret. Hell blandingen ut på pakepapir og la det bli kaldt og stivt.

Ta parfaiten ut av fryseren når den er helt stiv og frossen. (15 før servering). Pynt med multer, nøttekrokan og mynteblader.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 342,6 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,42 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Multeterte med kaffeiskrem


Prøv også Multeterte med kaffeiskrem.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.09.2021
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

½ dl sukker
1 dl kremfløte
3 dl multer
evt. ½ ts hakket frisk rosmarin (kan sløyfes)
4 plate butterdeig (10x10 cm)
3 dl vaniljeis
8 stk. kaffebønner
8 blad frisk mynte til pynt



En spennende og kanskje litt annerledes terte til dessert. Men multer og kaffe harmonerer perfekt. Bare prøv!


Fremgangsmåte

Knus 4 kaffebønner i en morter eller kvern og bland inn i isen. Sett kaldt. Rist resten av kaffebønnene i en stekepanne. Avkjøl.

Ha sukker i en teflonpanne og smelt til det er brunt. Ha i fløten og kok til en tykk saus. Avkjøl.

Vend inn multer og evt. rosmarin i sausen og fordel blandingen på butterdeigsplatene. Stek tertene i ovn på 225 grader C i 8-10 min.

Pynt tertene med kaffebønner og mynteblader og server med is til.

I stedet for vaniljeis er også sjokoladeis eller krokanis godt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 276,89 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,19 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,79.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Multe ´trifle´


Prøv også Multe ´trifle´.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.10.2006
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 dl multer
1 dl sukker
3 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
1 ts malt kanel
8 stk. kornmo kjeks
4 blad frisk mynte eller kanelmynte til pynt


En litt moderne "tilslørte bondepiker" - men i multenes tegn. En herlig dessert fra første skje.


Fremgangsmåte

Knus kjeksen med kanel i en pose. Stivpisk kremfløten med vaniljesukker.

Rør multer sammen med sukker og legg lagvis med den knuste kjeksen og stivpisket kremfløte i høye glass.

Pynt med mynte og server med en gang.

Smaker godt også med andre bær. Forsøk f.eks. å smaksette kremen med lakka likør.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 291,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,57 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,12.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Multesyltetøy.

Multesyltetøy


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2002
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

1 kg multer
200-250 g sukker etter smak


Gammel oppskrift på syltetøy av multer. Mengden sukker er litt opp til deg selv. Det kan og brukes ekstra pektin(certo ol) eller evt syltesukker om du er redd for at det ikke stivner.


Fremgangsmåte

Kok opp bær, tilsett sukker og kok opp. Skum av. Rør godt.
Helles på varme glass og sett på tett lokk. Oppbevares i kjeller.
Kan og fryses.
Brukes som basis i multekrem og til kaker osv.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 110,98 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 21,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,9 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 28,07.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multefromasj.

Multefromasj


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 24.04.2003
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Pixabay

Ingredienser

1 1/2 dl kokt eller rått multesyltetøy, ev. fryste
3 dl kremfløte
1 dl sukker
3 plater gelatin
2 egg


Fromasj av multer kan lages med syltetøy, frste multer eller friske multer. Dette er en gammel og solid oppskrift og smaker nydelig.


Fremgangsmåte

Skill eggene. Visp eggeplommer og sukker luftig. Visp eggehvitene til hardt skum i en annen bolle.

Visp kremfløten, og bland den llett med eggeplommene.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca 10 minutter. Smelt den siden over svak varme og rør den ned i eggeblandingen når den er avkjølt. Bland så i multene og eggehviteskummet.

Ha massen i en skål eller form og sett den i kjøleskapet for å stivne. Etter noen timer er den ferdig og kan forsiktig hvelves over på et serveringsfat. Om du ønsker kan du pynte med litt krem og noen multer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 290,54 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 27,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,75.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multesuppe fra Finnmark.

Multesuppe fra Finnmark


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 15.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

7-8 dl friske multer eller 4 dl multegrøt
2 liter vann
2 dl sukker
2 ss potetmel
2 1/2 dl tykk fløte



Fremgangsmåte

Bland bær, sukker og vann, gi det hele et oppkok og la det småtrekke noen minutter. Deretter presses blandingen gjennom en sikt og slåes tilbake i gryten igjen.
Gi den et oppkok før potetmelet som er utrørt i vann, helles i suppen. Slå multesuppen i en varm terrin.

Like før servering vispes den stivpiskede fløten inn i suppen som serveres med små kavringer eller makroner til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 64,07 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multekrem spesial.

Multekrem spesial


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.01.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 dl kremfløte
1 dl syltetøy eller 2 dl friske bær tilsatt 2 ss sukker
1-2 ss sukker
har du litt Lakka i huset smaker denne likøren utrolig godt i moltekrem...



Fremgangsmåte

Visp kremen "slapp". Rør inn syltetøy eller bær (og Lakka). Serveres fra bolle eller fyll kremen i sandkaker eller krumkaker. Om du velger å fylle kremen i småkakene må dette gjøres like før servering ettersom de på grunn av fuktigheten i kremen vil bli myke etter en kort stund!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 261,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 25,55 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,32.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multesuppe med tjukkmjølkspudding og søte krydderbrød krutonger.

Multesuppe med tjukkmjølkspudding og søte krydderbrød krutonger


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 05.05.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

65 g sukker
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
2 dl tjukkmjølk
2 stk gelatinplater

100 g sukker
1 dl vann
½ dl hvitvin (evnt. syrlig eplejuice)
2 stk hel nellik
1 stk hel kanel
1 stk stjerneanis
200 g multer (friske eller frossne)

80 g søtt krydder brød evnt. gulrotkake/formkake
40 g smør (Rørossmør)


Her presenterer vi en dessert med smaker fra Midt Norge. Oppskrift av Mikael Forselius ved Røros Hotell.


Fremgangsmåte

Ha sukker i en kjele og tilsett fløte og vaniljestang. Kok inn i ca 20 minutter til det gjenstår ca 1/2 av væsken.
I mens legges gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter. Kryst ut vannet fra gelatinplatene og smelt de i den innkokte fløten. Avkjøl fløten og pisk inn tjukkmjølken.
Smør 4 engangsformer eller muffinsformer med et tynt lag olje og hell blandingen i formene. Sett kjølig til puddingene stivnet. Ca 2 timer.

Smelt sukkeret i en kjele til det er gyllent. Ha i vann, hvitvin, stjerneanis, kanel og nellik og kok opp. Tilsett multer og kok sammen i ca 5 minutter. Sil av kraften og sett multene til side. Kok ned kraften til passe konsistens. Ta ut krydderne og passer multene gjennom en sil. Rør multekjøttet inn i kraften.

Brun smør i en panne og stek brødterningene gylne. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av seg.

Anrett pudding i en dyp tallerken, hell suppe rundt og legg på brødkrutonger.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 217,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,59 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multer i himmelseng.

Multer i himmelseng


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 25.09.2004
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

Lite sukkerbrød:
3 stk. egg
90 g sukker
90 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
3 dl multer
3 dl crème fraîche orginal, 35 % eller seterrømme
3 stk. eggeplomme
1 ss vaniljesukker

Marengs:
3 stk. eggehvite
2 dl sukker


Dekk et tynt sukkerbrød med multer, créme fraîche og marengs. Det blir en herlig smaksbombe!


Fremgangsmåte

Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt springform, 22-24 cm. i diameter.
Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist. Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk bunnen med multer og fordel over crème fraîche som er rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen og lag fint mønster med en gaffel.
Sett formen høyt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Du må kikke litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 256,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Mini Pavlova med multer.

Mini Pavlova med multer


Antall porsjoner = 8
Dato lagt inn eller oppdatert 15.05.2015
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

Marengsbunner:
4 stk eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ss maisstivelse (maizena)
1 ts hvitvinseddik

Eggekrem:
4 stk eggeplomme
3 dl melk
½ dl sukker
1 ss maisstivelse (maizena)
3 stk gelatinplater
1½ dl kremfløte

Pynt:
250 g multer


Pavlova er en klassiker! Her har vi lagd kaken i små porsjonsmarengser, slik at den kan serveres som en deilig dessert. Sprø bunn, fløyelsmyk eggekrem, toppet med skogens gull - multer. Rett og slett nydelig!


Fremgangsmåte

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
3. Sikt maizena og ha i hvitvinseddik, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.
5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.
7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.
8. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene.
9. Pynt med multer på toppen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 174,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 26,25 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Akevittmarinerte multer med råkrem.

Akevittmarinerte multer med råkrem


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 10.10.2006
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g multer
ca. 2 ss akevitt (evt. whisky)

Råkrem:
4 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl kremfløte


At det enkle ofte kan være det beste, er denne multedesserten et godt eksempel på.


Fremgangsmåte

Ha multene i en kjele og varm dem opp til de er lune. Smak til multene med akevitt. Akevitten skal bare runde av smaken på multene.

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Rør forsiktig inn pisket krem. Server lune multer med råkrem ved siden av.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 185,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,53 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 21,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3348



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.