Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vend inn mel iblandet bakepulver. Hell røren i en smurt springform, 22-24 cm. i diameter.
Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Legg sukkerbrødet tilbake i springformen. Dekk bunnen med multer og fordel over crème fraîche som er rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker.
Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret under fortsatt pisking til seig marengs. Fordel marengsen på toppen i formen og lag fint mønster med en gaffel.
Sett formen høyt i stekeovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Du må kikke litt inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Kylling.no
(Intern: 18543)
Tilberedningstid:
40-60 min
Kategori:
Kaker Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2004-09-25
Oppdatert dato:2022-03-19