Bløtkake med multer og karamell



Bløtkake med multer og karamell oppskrift.
Fotograf: Nadin Martinuzzi
Himmelsk gode porsjonskaker av sukkerbrød dynket i multesirup, fylt med klassisk multekrem, karamell og knasende hasselnøtter og havregryn.

Oppskriften inneholder 293 Kalorier, 31 g Karbo, 4 g Protein og 17 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Bløtkake med multer og karamell er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 3186 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 6 porsjoner

Sukkerbrød

4stkegg
160grsukker
160grhvetemel
0,5tsbakepulver

Multesirup

100grmulter
100grsukker
1dlvann

Multekaramell

200grsukker
4ssvann
80grsmør
2dlkremfløte
2dashhavsalt
100grmulter
10grsukker

Krønsj

100grhasselnøtt
50grhavregryn
75grsukker
1dashhavsalt
50grferdig karamell

Multekrem

3dlkremfløte
3ssbrunt sukker
300grmulter
2tsvaniljesukker

Krem

2dlkremfløte
2sssukker




Kalorier og næringsinnhold i Bløtkake med multer og karamell med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier293.331 281.61Kcal
Protein3.5115.34gram
Karbohydrat31.44137.37gram
Kostfiber2.028.83gram
Fett16.6172.57gram
Mettet fett8.4937.09gram
Salt0.241.05gram
Pris på oppskriftenKr 10.04Kr 43.87Kr .-
Hele oppskriften veier2 622 totalt437 pr porsj pr stk gram
Energiprosent fra karbo42,87 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til en fyldig eggedosis, det tar omtrent 10 minutter. Mål opp hvetemel og bakepulver og sikt det over eggedosisen og vend forsiktig inn med en slikkepott.
Bre røren jevnt utover en 30*40 cm langpanne med bakepapir. Stek ved 200°C midt ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl sukkerbrødet opp ned på rist.

Multesirup:
Ha ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring og la småkoke i ca. 6-7 minutter. Avkjøl multesirupen

. Karamell:
Bland sukker og vann i en kjele og kok opp på høy varme uten å røre. Dette er for at sukkeret ikke skal krystallisere seg. La det koke til en gyllen karamellfarge.

Trekk kjelen av platen og rør inn smøret litt etter litt. Sett kjelen tilbake på lav varme og tilsett fløten forsiktig under omrøring. La karamellen koke i ca. 4 minutter slik at den tykner. Bland i havsalt og avkjøl. Sett bort 50 g karamell til krønsj.

Tips:
Ha karamellen gjennom en sikt hvis den krystaliserer seg.

Kjør multer og sukker til en jevn mos med stavmikser. Sikt mosen slik at det blir en fin multepuré. Rør multepuréen inn i karamellen.

Krønsj:
Ha hasselnøtter på et stekebrett og rist midt i ovnen ved 180°C i ca. 7-8 minutter. Ta ut og «kna» nøttene i et kjøkkenhåndkle slik at mesteparten av skallet faller av.
Rist havregryn i en tørr stekepanne på middels høy varme til de er gylne. Avkjøl nøtter og havregryn i en skål.

Dårlig tid? Dropp risting av hasselnøtter og havregryn.

Smelt sukker i stekepannen i 4-5 minutter, hell det så over nøtter og havregryn. Vend godt sammen og ha over på et skjærebrett. Dryss over en klype havsalt og la krønsjen avkjøles i noen minutter. Når det er stivnet, grovhakk med en god kniv. Ha krønsj tilbake i skålen og vend inn 50 g karamell.

Multekrem:
Pisk kremfløte og brunt sukker til krem og vend inn multer. Bruker du tinte multer, sil av før bærene vendes inn i kremen. Smak til multekremen med vaniljesukker og sett den kaldt til monteringen.

Krem:
Ha kremfløte og sukker i en bolle og pisk stiv.
Tips:
Bruk litt gelatin i kremen, det gjør den stivere og kan være spesielt lurt i varme sommermåneder.

Montering:
Stikk ut små runde kaker på ca. 6 cm. Sukkerbrødet gir minst 18 små bunner, 3 til hver porsjonskake.

Dynk en bunn med multesirup, ha så på en skje med multekrem på den dynkede bunnen, ha over teskje multekaramell og strø litt krønsj. Gjenta prosessen på neste bunn. Dynk en tredje bunn og legg den på toppen. Kle toppen og sidene med pisket krem. Gjenta fem ganger slik at du får seks porsjonskaker.

Pynt porsjonskakene med ferske multer, krønsj og karamell. La de stå kaldt til servering.

Oppskriften er laget av Vidar Abrahamsen, vinner av konkurransen #bløtkake2017.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 34373)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2018-10-26
Oppdatert dato:2018-10-26


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Multekake til julaften.Multekake til julaften.
Denne retten har 239,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 23,59 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake med multer.Marsipankake med multer.
Denne retten har 333,08 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,02 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med multer og karamell.Bløtkake med multer og karamell.
Denne retten har 293,33 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multer i himmelseng.Multer i himmelseng.
Denne retten har 256,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 30,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,31.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.