Fotograf:
Mat.no
Marsipankake med multer inneholder
332 Kalorier,
35 g Karbo,
7 g Protein og
18 g Fett pr 100 gr
Marsipankake med multer har beregnet å ha følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Nøtter, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Marsipankake med multer er:
Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Marsipankake med multer med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 332.45 | 6 885.11 | 430.32 | Kcal |
Protein | 7.24 | 149.94 | 9.37 | gram |
Karbohydrat | 34.64 | 717.40 | 44.84 | gram |
Kostfiber | 1.42 | 29.41 | 1.84 | gram |
Fett | 18.01 | 372.99 | 23.31 | gram |
Mettet fett | 7.01 | 145.18 | 9.07 | gram |
Salt | 0.18 | 3.80 | 0.24 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 4.45 | Kr 92.16 | Kr 5.76 | .- |
Hele oppskriften veier | 2 071 totalt | 2 071 pr porsj | 129 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 41,67 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 16
stykker
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm. i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist.
Del sukkerbrødet i tre lag og dynk dem med melk. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland inn pisket kremfløte og multer. Smak eventuelt til med mer multer om ønskelig. Hell vannet fra gelatinplatene og løs dem opp i 1/2 dl kokende vann. Hell den oppløste gelatinen i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. La fromasjen stå kjølig noen minutter til den begynner å stivne. Rør den forsiktig om og fyll den mellom lagene med sukkerbrød.
Ha et tynt lag med krem på toppen og langs kanten av kaken. Farg ca 1/4 av marsipanen med gul og rød konditorfarge til den er svakt oransje eller multefarget. Kjevle den ut til en sirkel, ca 22 cm i diameter, og legg den på kaken. Klipp til en sirkel i matpapir, 10-15 cm i diameter, og legg den midt oppå kaken (mål nøyaktig opp). Kjevle den hvite marsipanen så stor at den dekker hele kaken, og løft den forsiktig over kaken. Skjær forsiktig marsipanlokket i 8 like store snipper. Bruk gjerne en linjal, slik at du er sikker på at du ikke skjærer utenfor matpapiret. Rull alle snippene bakover og trekk ut matpapiret, slik at den oransje marsipanen under kommer til syne. Pynt gjerne kaken med noen hele multer eller oransje marsipanroser og blader av sitronmelisse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Mat.no
(Intern: 14809)
Kategori:
Kaker
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2003-07-22
Oppdatert dato:2003-07-22
Lesere:
5836 totalt.
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift