Multekake til julaften





Multekake til julaften oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
En storslagen multekake med ostekrem. Serverer du denne på julaften så imponerer du de fleste! Kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises. Denne kan og serveres ved de store anledninger.

Oppskriften inneholder 243 Kalorier, 24 g Karbo, 4 g Protein og 14 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Nøtter,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Multekake til julaften er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Bunn

40grmandler (du kan også bruke andre nøtter)
12grhvetemel
60greggehvite
60grsukker

Multegele

400grmulter
75grsukker
0,5dlvann
6stkgelatinplater

Ostekrem

6stkgelatinplater
1dlpasjonsfruktjuice
500grkremost naturell
300grsukker
1dlappelsinjuice
6dlkremfløte

Marengs

80grsukker
100greggehvite (ca 3 egg)
200grmultesyltetøy til å glasere kaken


Annonse



Kalorier og næringsinnhold i Multekake til julaften med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier243.416 574.501 095.75Kcal
Protein3.6097.2416.21gram
Karbohydrat24.10650.94108.49gram
Kostfiber1.4639.436.57gram
Fett14.41389.2164.87gram
Mettet fett8.78237.1539.52gram
Salt0.246.511.08gram
Pris på oppskriftenKr 11.44Kr 308.99Kr 51.50.-
Hele oppskriften veier2 701 totalt2 701 pr porsj450 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 6 stykker

Bunn:
1. Hakk mandlene sammen med hvetemelet i en foodprosessor.
2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stiv marengs. Tilsett resten av sukkeret og pisk det inn.
3. Vend mandelblandingen inn i marengsen ved hjelp av en slikkepott.
4. Hell røren over i en smurt springform på 22 cm i diameter og stek på 180 °C midt i ovnen i 20–30 minutter. Avkjøl på rist.

Gelé:
1. Kjør bærene i en foodprosessor og press puréen gjennom en sil slik at du får ut stenene. Du trenger 2 dl ferdig puré.
2. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter.
3. Ha puré, vann og sukker i en kjele og varm til kokepunktet.
4. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen. Hell alt over i en liten form så det blir 2–3 cm tykt.
5. Sett i fryseren til den stivner, det er ingen fare om den fryser. Kutt i biter og la dem ligge i fryseren til de skal brukes.

Ostekrem:
1. Bløtlegg gelatinen i vann i ca. 5 minutter.
2. Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice til en glatt masse i en foodprosessor.
3. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og trekk kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen.
4. Tilsett appelsinjuicen i osteblandingen og rør den godt inn. Du kan gjerne bruke en foodprosessor.
5. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen ved hjelp av en slikkepott.

Marengs:
1. Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs.

Montering:
1. Løsne ringen fra kakebunnen. Vask ringen og plasser den på en flat tallerken med bakepapir under.
2. Legg mandelbunnen i bunnen av ringen og fyll ostekrem til halvveis opp på ringen. Legg i biter med multegelé og fyll på med ostekrem til toppen av ringen. Stryk med en palett så kaken blir helt jevn.
3. La kaken stå i fryseren over natten eller til den er gjennomfryst.
4. Ta kaken ut av fryseren ca. 4 timer før den skal serveres, og dekk toppen av kaken med multesyltetøy. Varm ringen med et varm fuktig håndkle så den løsner lettere. Ringen må fjernes før kaken settes til tining i kjøleskapet.
5. Før servering smører du marengs langs sidene av den kaken, og brenn av med en skibrenner.

Dekorer kaken etter eget ønske. Her er brukt makroner

Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 31820)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Kaker
Innlagt dato:2014-12-26
Oppdatert dato:2014-12-26
Lesere: 2275 totalt.

Sett din karakter på oppskriften!

1 2 3 4 5 6


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Multer i himmelseng.Multer i himmelseng.
Denne retten har 259,95 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,4 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,27 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,82.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Multekake til julaften.Multekake til julaften.
Denne retten har 243,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 24,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bløtkake med multer og karamell.Bløtkake med multer og karamell.
Denne retten har 294,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 31,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 16,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Marsipankake med multer.Marsipankake med multer.
Denne retten har 334,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 34,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 18,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,45.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.