Det er varmere i været og grillen tas ut igjen. Og som en start på sesongen prøver en seg ofte med noe enkelt først, burgere eller pølser. Her er de 13 mest populære grilloppskriftene med burger eller pølser som kan brukes nå på våren.
Gourmet grillpølse med topping
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
31.07.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Knut PettersenBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
8 grillpølser, krydder, chili ol.
Topping:
100 gr strimlet nykål
100 gr strimlet hodesalat
0,25 stk strimlet rød paprika
0,5 stk strimlet rød chili uten frø
Dressing:
0,5 boks med rømme
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper
8 pølsebrød
2 ss remulade
2 ss majones
Grillpølser med slik topping har ett navn jeg ikke husker. Men jeg må si at en god stripe remulade på var skikkelig godt. Finn gjerne noen av de mer spesielle pølsene i butikken.Fremgangsmåte
Bland alt til toppingen og rør inn dressingen. Settes til side.
Fyr opp grillen og grill pølsene.
Varm opp pølsebrødene noen minutter på grillen. Ha i en pølse, topp med salaten og så en stripe med majones eller remulade. Nydelig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
220,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
14,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Miniburgere i fullkornslefse
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.07.2012Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
600 g kjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
½ dl vann
1 ss olje til pensling
4 stk fullkorntortilla
16 stk rød cherrytomat
1 pk ferdigkuttet salatblanding
2 stk avokado
Prøv noe nytt og utenom det vanlige. Saftige og smakfulle miniburgere i fullkornslefse får tennene til å løpe i vann, til tross for enkel tilberedning!Fremgangsmåte
1. Bland salt, pepper og vann i kjøttdeigen. Ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig. Form små burgere, pensle dem med olje og grill på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side.
2. Grill sherrytomater i 2-3 minutter, og del avokado i skiver.
3. Varm raskt fullkornslefser på grillen, og anrett dem med blandet salat, avokado, grillet sherrytomat og miniburgere.
Tips
Ønsker du en magrere variant kan du bruke kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
83,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,97 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Cevapi 1 (serbisk pølse)
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
14.07.2006Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
150 g magert malt biffkjøtt
150 g magert malt lammekjøtt
500 g magert malt svinekjøtt
3 hvitløkfedd knust
10 ml olje
20 ml vann
Chili etter smak
Pepper og salt
1/4 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Bland alt sammen og la det stå kjølig over natten. Bruk hendene og form pølser av deigen. Grilles eller stekes i en stekepanne. Serveres med rå løk og "lepinja".
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
138,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,2 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,38.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Baconburger med gresk salat
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
02.06.2017Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
2 stk baconburgere
2 stk grove hamburgerbrød
2 ss sticky fingers sennep
300 g gresk salat
Hamburger med bacon er blitt en av nordmenns burgerfavoritter. Denne oppskriften på baconburger med gresk salat og sennep i grove burgerbrød, er enkel, rask og veldig god. I ferskvaredisken hos MENY får du ferdigstekte baconburgere og ferdigblandet gresk salat. Server gjerne med stekte potetbåter.Fremgangsmåte
Varm baconburgerne på grillen eller på 180 grader i ovnen til de er gjennomvarme. Dette tar ca 12 minutter. Varm hamburgerbrødene sammen med baconburgerne de siste 2 minuttene.
Fordel sennep på nederste del av hamburgerbrødene. Topp med gresk salat og varm baconburger. Server med stekte potetbåter.
Alle produktene du trenger får du ferdig hos MENY.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
124,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
4,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillpølse i lompe
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
04.03.2016Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Ukjent kildeBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 grillpølser
4 lomper
ketchup og sennep etter ønske
Egentlig en banal oppskrift som ikke er noen oppskrift vil sikkert mange mene, men! I vår versjon ble det brukt chili og ostepølser, + lomper(potetkaker) fra Lisbets i Flekkefjord. Dvs det som heter reppen bakeri. Og da fikk denne oppskriften en annen mening, nemlig skikkelig gourmetlompe med chilipølse.Fremgangsmåte
Grillpølser grilles på grillen. Serveres med valgfritt tilbehør som for eksempel løk, ketchup, sennep osv. Eller litt pickles som vi brukte.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
214,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
13.07.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
600 gram pølser. Chorizo grill og vanlig grillpølse
Salat
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
1 frisk persillekvist til pynt
Vi bruket slik chorizo grillpølse som jeg fant i disken på Rema. Fantastisk god på smaken. Og sammen med litt vanlige grillpølser ble det en fin kombinasjonFremgangsmåte
Salat
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.
Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med persillekvisten.
Pølsene grilles på vanlig måte. Snittes opp før servering. Server evt med potetsalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
240,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
19,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 13,92.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fiskeburger med syltede grønnsaker
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
06.07.2021Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Studio Dreyer-HensleyIngredienser
4 stk fiskeburger
4 stk burgerbrød
hjertesalat
chilimajones
hoisinsaus
Syltet råkostblanding
1 stor gulrot
80 g hodekål
2 store vårløk
2 dl riseddik
2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje
Ønsker du litt variasjon i turmaten? Fiskeburger er perfekt på grillen enten du er hjemme eller på tur. Lag ferdig tilbehøret i bokser og ta med deg så får du et godt, sunt og smaksrikt måltid uansett hvor du er.Fremgangsmåte
Bland sammen eddik, sukker, soyasaus og sesamolje.
Kutt grønnsakene i tynne strimler og bland dem inn i syltelaken. La den stå og trekke litt.
Varm fiskeburgerne på grillen, i stekepanne eller i stekeovn.
Rist burgerbrødene lett på grillen, eller i en tørr panne.
Smør chilimajones på bunn og hatt, og monter burger med salatblader, burger og syltede grønnsaker.
Serveringstips:
Det smaker ekstra godt med litt hoisinsaus som dressing
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
207,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
20,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,14.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Vegetarburger med søtpotetchips, avocadokrem og frisk koriandersalsa
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
30.09.2016Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
MenyBildet er tatt av
MenyIngredienser
Vegetarburger
3 dl kikerter
4 stk portobellosopp
2 dl kidneybønner
2 dls hvite bønner
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
1 stk paprika
1 stk chili
kummin
frisk koriander
salt
pepper
paprikapulver
frisk persille
frisk kruspersille
Søtpotetchips
0,5 stk søtpotet
piri piri krydder
salt
cayennepepper
Hamburgerbrød
2 ss gjær
1 ss salt
5 dl hvetemel
1 dl vann
1 dl olje
Avokadokrem
125 g kremost
1 stk lime
0,5 glass jalapeños
salt
pepper
Frisk koriandersalsa
3 stk tomater
1 stk chili
1 bunt frisk koriander
0,5 stk løk
1 stk sitron
salt
pepper
1 stk hvitløksfedd
Denne retten er laget av Sylvia og Luiz i Norges Grillmester, og vant oppgave 2 i episode 3 hvor oppgaven var å lage en vegetarburger.Fremgangsmåte
Burger:
Bland alle ingrediensene godt sammen. Lag runde, flate burgere. Grill i ca 8 min på hver side.
Søtpotetchips:
Skjær tynne skiver med en ostehøvel. Fritér i olje med piri piri krydder. Dryss salt og cayennepepper over de ferdige flakene.
Brød:
Bland lunkent vann med gjær og salt, og kna så inn hvetemel. La heve i 20 min. Lag runde boller av deigen, la så heve i ytterligere 20 min. Pensle med olje og sesamfrø. Legg på grillen i ca 20 min.
Avokadokrem:
Bland alt med en stavmikser eller en blender. Smak til med salt og pepper.
Frisk koriandersalsa:
Bland alt i en blender, smak til med salt og pepper.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
125,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,21.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++The OMG burger
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.04.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
WeberBildet er tatt av
WeberIngredienser
4 kyllingbryst av god kvalitet
Smaksnøytral olje
Salt og nykvernet pepper
Evt. bacon i skiver
2 salatblader – f.eks. ruccola
2 bifftomater
1 løk – f.eks. salatløk, zittauerløk eller rødløk
4 gode burgerbrød – f.eks. fullkornsbrød
Rub
1 ss cayennepepper
1 ss gurkemeie
1 ss paprika
1 ss salt
1 ss brunt sukker
Sweet and spicy-dressing
2 dl majones
1 dl søt chilisaus
1 ss frisk chili, finhakket
1 ss frisk ingefær, fint revet
Honning
Salt og nykvernet pepper
Ekstra søt chilisaus til glasering
Grillede og syltede røde pepperfrukter
2 røde paprika
1 dl vann
1 dl sukker
1 dl eddik
1 fersk chili
Orly-deig til panering:
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,4-0,5 l øl
1 ss gurkemeie
1 ss cayennepepper
Grov rasp – f.eks. pankorasp (japansk rasp)
Salt og friskkvernet pepper
Ekstra mel og egg
Solide burgere med kyllingfilet.Fremgangsmåte
PÅ KJØKKENET
Start med å blande dressingen. Rør sammen majonesen og den søte chilisausen. Tilsett deretter revet ingefær, hakket chili og smak til med honning, salt og pepper.
Skyll salaten og tomaten godt, og la dem tørke. Skjær tomatene i fire lekre skiver. Finhakk løken. Sett grønnsakene til side.
Skjær toppen av pepperfruktene og fjern kjernene. Gjør grillen klar ved høy, direkte varme og grill pepperfruktene under lokk til de blir helt svarte. Legg dem i en pose og sett den i kjøleskapet. Mens pepperfruktene avkjøles, kan du lage syltelaken. Kok vann, eddik og sukker sammen og tilsett chili etter smak. Når pepperfruktene er avkjølt, kan du enkelt fjerne skinnet. Skjær dem nå i strimler og kok dem i syltelaken.
Bland de tørre ingrediensene inn i Orly-deigen – tilsett ett egg om gangen, mens du pisker deigen godt. Tilsett deretter nok øl til at deigen får samme konsistens som en pannekakedeig.
Halver hvert kyllingbryst på langs – vannrett. Snu kyllingstykkene i ruben – og la dem gjerne ligge og marinere litt. Da får du nemlig et bedre resultat. Når du er klar kan du snu stykkene i mel, deretter Orly-deigen, la dem dryppe litt og snu dem deretter i den grove raspen.
VED GRILLEN
Burgerbrødene ristes på grillen ved direkte varme til de er gylne, og de holdes lune. Varm en wok eller en dyp stekepanne og hell i nok olje. Når oljen er ca. 170-180 grader, legger du i den panerte kyllingen. Snu kyllingstykkene en gang i blant, slik at de får en jevn og gyllen farge. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på minimum 75 grader.
TIPS
Bygg burgerne:
Legg salat på bunnen, deretter tomatskriver og hakket løk. Ha på sweet and spicy-dressingen, og legg deretter den sprøe kyllingen. Avslutt med grillede, syltede pepperfrukter og det øverste burgerbrødet.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
168,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
16,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fylte grillpølser
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
10.12.2005Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon
En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.Fremgangsmåte
Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.
En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Pølser på grillen
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
27.05.2002Denne retten tar ca
20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
500 g pølser
4-8 skiver bacon
10-12 pølsebrød evt. baguette
1 pk ferdig potetsalat
1 pose ferdig frisk salat
Det er lurt å lage noen snitt i skinnet på pølsene før de grilles, dette forhindrer at pølsene sprekker. Pølser trenger generelt kort grilltid og er ferdige på et blunk! Grillpølser er uten skinn og behøver ikke å snittes.Fremgangsmåte
Du kan godt velge noe annet enn grillpølser, men husk da at du må snitte i skinnet slik at pølsene ikke sprekker.
Du kan surre baconskiver
rundt pølsene, grille dem naturelle eller lage grillspyd.
Spis pølsene med
pølsebrød, baguette, salat eller potetsalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
243,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
17,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,04.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Aloha lakseburger
Antall porsjoner =
5Dato lagt inn eller oppdatert
09.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
5 stk hamburgerbrød
Burger
500 gr laksefilet finhakket
1 ss persille
1 ss kapers
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
1 ss finhakket vårløk
2 ss reven ost
1 ss sitronsaft
2 ss hvetemel
Osten
10 osteskiver som for eksempel cheddar
Tilbehør
5 skiver bacon
5 skiver ananas
1 håndfull hjertesalat
1 liten rødløk i skiver
Dressing
2 ss majones
2 ss ketchup
En eksotisk hjemmelagd burger med laks. Vi kalte den aloha burger som vel da kan oversettes til kjærlighetsburger. Men lakseburger er både sunt og godt.Fremgangsmåte
Gjør klart tilbehøret, stek bacon og rør sammen dressingen. Gjør klart 5 burgerbrød som varmes opp litt rett før du legger i burgerene
Burger.
Hakk eller mal laksekjøttet. Rør inn alt det andre og form 5 burgere. Disse stekes ved svak varme 3-4 minutter på begge sider til de er gjennomstekt og henger sammen. De siste minuttene på den siste siden legger du på osteskivene slik at de smelter
Montering.
Åpne burgerbrødene. Smør på dressing, så salat, burgere, rødløk, ananas og til slutt baconskiver.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
196,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
14,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,43.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Grillet hamburger fylt med tomat og mozzarella
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
22.06.2018Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Mari SvenningsenIngredienser
4 stk hamburger
125 g mozzarella , i små terninger
1 stk stor tomat
1/4 potte finhakket frisk basilikum
1 ss olje til pensling
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 pk salatmix (á 65 g)
4 stk hamburgerbrød
Burger er godt, fylt burger er enda bedre! Skjær en rå hamburger i to, fyll den med det du ønsker av ost og krydder, og du har en digg og smakfull burgervariant.Fremgangsmåte
Del hamburgere i to på tvers. Bland sammen mozzarella, tomat og basilikum, legg blandingen på midten av den ene halvdelen hamburger.
Legg tilhørende halvdel over og press hamburgeren lett sammen. Klem ekstra rundt kanten for å holde fyllet på plass.
Pensle hamburgeren med olje, krydre med salt og pepper. Grill burgeren 4-5 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrød raskt på grillen.
Server grillet, fylt hamburger med brød og salat.
Grillet burger smaker ekstra godt med ketchup eller en god bbq-saus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
205,24 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
9,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,55.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3322