13 gode burgere og pølser på grillen


Oppdatertdato: 2022-05-19 Tema: Grilling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Det er varmere i været og grillen tas ut igjen. Og som en start på sesongen prøver en seg ofte med noe enkelt først, burgere eller pølser. Her er de 13 mest populære grilloppskriftene med burger eller pølser som kan brukes nå på våren.

Annonse



Gourmet grillpølse med topping


Prøv også Gourmet grillpølse med topping.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 31.07.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

8 grillpølser, krydder, chili ol.

Topping:
100 gr strimlet nykål
100 gr strimlet hodesalat
0,25 stk strimlet rød paprika
0,5 stk strimlet rød chili uten frø

Dressing:
0,5 boks med rømme
2 ts sukker
1 ss sitronsaft
1 dash salt og pepper

8 pølsebrød
2 ss remulade
2 ss majones


Grillpølser med slik topping har ett navn jeg ikke husker. Men jeg må si at en god stripe remulade på var skikkelig godt. Finn gjerne noen av de mer spesielle pølsene i butikken.


Fremgangsmåte

Bland alt til toppingen og rør inn dressingen. Settes til side.
Fyr opp grillen og grill pølsene.
Varm opp pølsebrødene noen minutter på grillen. Ha i en pølse, topp med salaten og så en stripe med majones eller remulade. Nydelig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 220,19 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,1 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 14,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Miniburgere i fullkornslefse


Prøv også Miniburgere i fullkornslefse.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.07.2012
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

600 g kjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
½ dl vann
1 ss olje til pensling
4 stk fullkorntortilla
16 stk rød cherrytomat
1 pk ferdigkuttet salatblanding
2 stk avokado


Prøv noe nytt og utenom det vanlige. Saftige og smakfulle miniburgere i fullkornslefse får tennene til å løpe i vann, til tross for enkel tilberedning!


Fremgangsmåte

1. Bland salt, pepper og vann i kjøttdeigen. Ikke rør i deigen for lenge, den skal ikke bli seig. Form små burgere, pensle dem med olje og grill på sterk varme i ca. 2 minutter på hver side.
2. Grill sherrytomater i 2-3 minutter, og del avokado i skiver.
3. Varm raskt fullkornslefser på grillen, og anrett dem med blandet salat, avokado, grillet sherrytomat og miniburgere.

Tips
Ønsker du en magrere variant kan du bruke kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 83,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,9.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Cevapi 1 (serbisk pølse)


Prøv også Cevapi 1 (serbisk pølse).

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 14.07.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

150 g magert malt biffkjøtt
150 g magert malt lammekjøtt
500 g magert malt svinekjøtt
3 hvitløkfedd knust
10 ml olje
20 ml vann
Chili etter smak
Pepper og salt
1/4 ts bakepulver



Fremgangsmåte

Bland alt sammen og la det stå kjølig over natten. Bruk hendene og form pølser av deigen. Grilles eller stekes i en stekepanne. Serveres med rå løk og "lepinja".

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 137,22 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 0,21 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,06 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 12,38.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grillpølse i lompe.

Grillpølse i lompe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.03.2016
Denne retten tar ca 10 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Ukjent kilde
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 grillpølser
4 lomper
ketchup og sennep etter ønske


Egentlig en banal oppskrift som ikke er noen oppskrift vil sikkert mange mene, men! I vår versjon ble det brukt chili og ostepølser, + lomper(potetkaker) fra Lisbets i Flekkefjord. Dvs det som heter reppen bakeri. Og da fikk denne oppskriften en annen mening, nemlig skikkelig gourmetlompe med chilipølse.


Fremgangsmåte

Grillpølser grilles på grillen. Serveres med valgfritt tilbehør som for eksempel løk, ketchup, sennep osv. Eller litt pickles som vi brukte.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 214,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,97.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Baconburger med gresk salat.

Baconburger med gresk salat


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 02.06.2017
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

2 stk baconburgere
2 stk grove hamburgerbrød
2 ss sticky fingers sennep
300 g gresk salat


Hamburger med bacon er blitt en av nordmenns burgerfavoritter. Denne oppskriften på baconburger med gresk salat og sennep i grove burgerbrød, er enkel, rask og veldig god. I ferskvaredisken hos MENY får du ferdigstekte baconburgere og ferdigblandet gresk salat. Server gjerne med stekte potetbåter.


Fremgangsmåte

Varm baconburgerne på grillen eller på 180 grader i ovnen til de er gjennomvarme. Dette tar ca 12 minutter. Varm hamburgerbrødene sammen med baconburgerne de siste 2 minuttene.
Fordel sennep på nederste del av hamburgerbrødene. Topp med gresk salat og varm baconburger. Server med stekte potetbåter.
Alle produktene du trenger får du ferdig hos MENY.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 124,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 12,93 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,8 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,76.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet hamburger fylt med tomat og mozzarella.

Grillet hamburger fylt med tomat og mozzarella


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Mari Svenningsen

Ingredienser

4 stk hamburger
125 g mozzarella , i små terninger
1 stk stor tomat
1/4 potte finhakket frisk basilikum
1 ss olje til pensling
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 pk salatmix (á 65 g)
4 stk hamburgerbrød


Burger er godt, fylt burger er enda bedre! Skjær en rå hamburger i to, fyll den med det du ønsker av ost og krydder, og du har en digg og smakfull burgervariant.


Fremgangsmåte

Del hamburgere i to på tvers. Bland sammen mozzarella, tomat og basilikum, legg blandingen på midten av den ene halvdelen hamburger.
Legg tilhørende halvdel over og press hamburgeren lett sammen. Klem ekstra rundt kanten for å holde fyllet på plass.
Pensle hamburgeren med olje, krydre med salt og pepper. Grill burgeren 4-5 minutter på hver side.
Varm hamburgerbrød raskt på grillen.
Server grillet, fylt hamburger med brød og salat.

Grillet burger smaker ekstra godt med ketchup eller en god bbq-saus.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 206,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,7 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,55.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Vegetarburger med søtpotetchips, avocadokrem og frisk koriandersalsa.

Vegetarburger med søtpotetchips, avocadokrem og frisk koriandersalsa


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 30.09.2016
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Meny
Bildet er tatt av Meny

Ingredienser

Vegetarburger
3 dl kikerter
4 stk portobellosopp
2 dl kidneybønner
2 dls hvite bønner
1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
1 stk paprika
1 stk chili
kummin
frisk koriander
salt
pepper
paprikapulver
frisk persille
frisk kruspersille

Søtpotetchips
0,5 stk søtpotet
piri piri krydder
salt
cayennepepper

Hamburgerbrød
2 ss gjær
1 ss salt
5 dl hvetemel
1 dl vann
1 dl olje

Avokadokrem
125 g kremost
1 stk lime
0,5 glass jalapeños
salt
pepper

Frisk koriandersalsa
3 stk tomater
1 stk chili
1 bunt frisk koriander
0,5 stk løk
1 stk sitron
salt
pepper
1 stk hvitløksfedd


Denne retten er laget av Sylvia og Luiz i Norges Grillmester, og vant oppgave 2 i episode 3 hvor oppgaven var å lage en vegetarburger.


Fremgangsmåte

Burger:
Bland alle ingrediensene godt sammen. Lag runde, flate burgere. Grill i ca 8 min på hver side.

Søtpotetchips:
Skjær tynne skiver med en ostehøvel. Fritér i olje med piri piri krydder. Dryss salt og cayennepepper over de ferdige flakene.

Brød:
Bland lunkent vann med gjær og salt, og kna så inn hvetemel. La heve i 20 min. Lag runde boller av deigen, la så heve i ytterligere 20 min. Pensle med olje og sesamfrø. Legg på grillen i ca 20 min.

Avokadokrem:
Bland alt med en stavmikser eller en blender. Smak til med salt og pepper.

Frisk koriandersalsa:
Bland alt i en blender, smak til med salt og pepper.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 125,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,5 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,21.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fylte grillpølser.

Fylte grillpølser


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 10.12.2005
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

8 grill-, knakk- eller 4 kjøttpølser
1 ss sennep
1 løk
1 ts kinesisk soyaolje
1 ss tomatpuré
8 skiver bacon


En spennende pølse med fristende smak av krydder. Passer perfekt til kvelder ved grillen eller ved sommerens hagefester som en oppkvikkende forrett.


Fremgangsmåte

Skjær et dypt snitt på langs i pølsene. Rør sammen sennep, finhakket løk, soya og tomatpuré og fordel blandingen i snittene.
Klem pølsene forsiktig sammen og surr baconskivene rundt. Baconskivene festes med tannstikkere. Snu pølsene ofte på grillen. Flytt risten høyere opp hvis baconet blir for brunt.

En annen variant er å smøre et tynt lag usøtet sennep i pølsesnittet og så legge i tykke strimler hvit ost. Surr baconskivene rundt og fest dem med tannstikkere.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 213,32 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,17.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fiskeburger med syltede grønnsaker.

Fiskeburger med syltede grønnsaker


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 06.07.2021
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Studio Dreyer-Hensley

Ingredienser

4 stk fiskeburger
4 stk burgerbrød
hjertesalat
chilimajones
hoisinsaus

Syltet råkostblanding
1 stor gulrot
80 g hodekål
2 store vårløk
2 dl riseddik
2 ss brunt sukker
2 ss soyasaus
1 ss sesamolje


Ønsker du litt variasjon i turmaten? Fiskeburger er perfekt på grillen enten du er hjemme eller på tur. Lag ferdig tilbehøret i bokser og ta med deg så får du et godt, sunt og smaksrikt måltid uansett hvor du er.


Fremgangsmåte

Bland sammen eddik, sukker, soyasaus og sesamolje.
Kutt grønnsakene i tynne strimler og bland dem inn i syltelaken. La den stå og trekke litt.
Varm fiskeburgerne på grillen, i stekepanne eller i stekeovn.
Rist burgerbrødene lett på grillen, eller i en tørr panne.
Smør chilimajones på bunn og hatt, og monter burger med salatblader, burger og syltede grønnsaker.

Serveringstips:
Det smaker ekstra godt med litt hoisinsaus som dressing

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 207,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 20,3 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,75 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,14.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også The OMG burger.

The OMG burger


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Weber
Bildet er tatt av Weber

Ingredienser

4 kyllingbryst av god kvalitet
Smaksnøytral olje
Salt og nykvernet pepper
Evt. bacon i skiver
2 salatblader – f.eks. ruccola
2 bifftomater
1 løk – f.eks. salatløk, zittauerløk eller rødløk
4 gode burgerbrød – f.eks. fullkornsbrød

Rub
1 ss cayennepepper
1 ss gurkemeie
1 ss paprika
1 ss salt
1 ss brunt sukker

Sweet and spicy-dressing
2 dl majones
1 dl søt chilisaus
1 ss frisk chili, finhakket
1 ss frisk ingefær, fint revet
Honning
Salt og nykvernet pepper
Ekstra søt chilisaus til glasering

Grillede og syltede røde pepperfrukter
2 røde paprika
1 dl vann
1 dl sukker
1 dl eddik
1 fersk chili

Orly-deig til panering:
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
0,4-0,5 l øl
1 ss gurkemeie
1 ss cayennepepper
Grov rasp – f.eks. pankorasp (japansk rasp)
Salt og friskkvernet pepper
Ekstra mel og egg


Solide burgere med kyllingfilet.


Fremgangsmåte

PÅ KJØKKENET
Start med å blande dressingen. Rør sammen majonesen og den søte chilisausen. Tilsett deretter revet ingefær, hakket chili og smak til med honning, salt og pepper.

Skyll salaten og tomaten godt, og la dem tørke. Skjær tomatene i fire lekre skiver. Finhakk løken. Sett grønnsakene til side.

Skjær toppen av pepperfruktene og fjern kjernene. Gjør grillen klar ved høy, direkte varme og grill pepperfruktene under lokk til de blir helt svarte. Legg dem i en pose og sett den i kjøleskapet. Mens pepperfruktene avkjøles, kan du lage syltelaken. Kok vann, eddik og sukker sammen og tilsett chili etter smak. Når pepperfruktene er avkjølt, kan du enkelt fjerne skinnet. Skjær dem nå i strimler og kok dem i syltelaken.

Bland de tørre ingrediensene inn i Orly-deigen – tilsett ett egg om gangen, mens du pisker deigen godt. Tilsett deretter nok øl til at deigen får samme konsistens som en pannekakedeig.

Halver hvert kyllingbryst på langs – vannrett. Snu kyllingstykkene i ruben – og la dem gjerne ligge og marinere litt. Da får du nemlig et bedre resultat. Når du er klar kan du snu stykkene i mel, deretter Orly-deigen, la dem dryppe litt og snu dem deretter i den grove raspen.

VED GRILLEN
Burgerbrødene ristes på grillen ved direkte varme til de er gylne, og de holdes lune. Varm en wok eller en dyp stekepanne og hell i nok olje. Når oljen er ca. 170-180 grader, legger du i den panerte kyllingen. Snu kyllingstykkene en gang i blant, slik at de får en jevn og gyllen farge. Kyllingen skal ha en kjernetemperatur på minimum 75 grader.

TIPS
Bygg burgerne:
Legg salat på bunnen, deretter tomatskriver og hakket løk. Ha på sweet and spicy-dressingen, og legg deretter den sprøe kyllingen. Avslutt med grillede, syltede pepperfrukter og det øverste burgerbrødet.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 168,34 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,61 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,64.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat.

Grillet chorizo grillpølse med gulrotsalat


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 13.07.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

600 gram pølser. Chorizo grill og vanlig grillpølse

Salat
450 g små gulrøtter
revet skall og saft av 1/2 sitron
1 ss lyst demerarasukker
4 ss solsikkeolje
1 ts hasselnøtt- eller sesamolje
1 ts finhakket frisk persille
salt
nymalt svart pepper
1 frisk persillekvist til pynt


Vi bruket slik chorizo grillpølse som jeg fant i disken på Rema. Fantastisk god på smaken. Og sammen med litt vanlige grillpølser ble det en fin kombinasjon


Fremgangsmåte

Salat
Riv gulrøttene fint og ha dem i en stor bolle. Rør inn sitronskall, 1-2 ss av sitronsaften, sukker og oljene og bland godt.

Tilsett mer sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss på persille, bland forsiktig og la salaten stå 1 time før den serveres, pyntet med persillekvisten.

Pølsene grilles på vanlig måte. Snittes opp før servering. Server evt med potetsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 240,67 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,36 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 19,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 13,92.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Aloha lakseburger.

Aloha lakseburger


Antall porsjoner = 5
Dato lagt inn eller oppdatert 09.06.2018
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Pettersen
Bildet er tatt av Rosemarie Pettersen

Ingredienser

5 stk hamburgerbrød

Burger
500 gr laksefilet finhakket
1 ss persille
1 ss kapers
1 ts salt
0,5 ts hvit pepper
1 ss finhakket vårløk
2 ss reven ost
1 ss sitronsaft
2 ss hvetemel

Osten
10 osteskiver som for eksempel cheddar

Tilbehør
5 skiver bacon
5 skiver ananas
1 håndfull hjertesalat
1 liten rødløk i skiver

Dressing
2 ss majones
2 ss ketchup


En eksotisk hjemmelagd burger med laks. Vi kalte den aloha burger som vel da kan oversettes til kjærlighetsburger. Men lakseburger er både sunt og godt.


Fremgangsmåte

Gjør klart tilbehøret, stek bacon og rør sammen dressingen. Gjør klart 5 burgerbrød som varmes opp litt rett før du legger i burgerene

Burger.
Hakk eller mal laksekjøttet. Rør inn alt det andre og form 5 burgere. Disse stekes ved svak varme 3-4 minutter på begge sider til de er gjennomstekt og henger sammen. De siste minuttene på den siste siden legger du på osteskivene slik at de smelter

Montering.
Åpne burgerbrødene. Smør på dressing, så salat, burgere, rødløk, ananas og til slutt baconskiver.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 196,55 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 14,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pølser på grillen.

Pølser på grillen


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 27.05.2002
Denne retten tar ca 20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

500 g pølser
4-8 skiver bacon
10-12 pølsebrød evt. baguette
1 pk ferdig potetsalat
1 pose ferdig frisk salat


Det er lurt å lage noen snitt i skinnet på pølsene før de grilles, dette forhindrer at pølsene sprekker. Pølser trenger generelt kort grilltid og er ferdige på et blunk! Grillpølser er uten skinn og behøver ikke å snittes.


Fremgangsmåte

Du kan godt velge noe annet enn grillpølser, men husk da at du må snitte i skinnet slik at pølsene ikke sprekker. Du kan surre baconskiver rundt pølsene, grille dem naturelle eller lage grillspyd. Spis pølsene med pølsebrød, baguette, salat eller potetsalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 243,93 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,47 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 17,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,04.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3322



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.