13 populære kyllingfilet-oppskrifter på sommeren


Oppdatertdato: 2022-06-28 Tema: Kylling Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Kyllingfilet er anvendelig til mye og er en passende råvare nå på sommeren. Om en bare griller den så er det mye godt en kan lage, men kyllingfilet kan og brukes i wok, gryter, stekepanne, ovnen + kaldt i salater ol. Her har jeg samlet de 13 beste oppskriftene etter egen smak og deres egne karakterer samt de som har mange lesere og er søkt etter. Jeg har samlet mange oppskrifter med kyllingfilet og dette er nok en av de mest brukte råvarene som er på nett.

Annonse



Sprø kyllingfilet


Prøv også Sprø kyllingfilet.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

4 kyllingfileter
salt
svart pepper

Panering:
50 g smør eller margarin
1 1/2 dl cornflakes(glutenfri)
1 dl revet sveitserost
1 hvitløkfedd
1/2 ts oregano


Ost og cornflakes i panering er en glemt delikatesse, og så legger man i litt ekstra krydder og en enkel salat ved siden av, perfekt! Vi brukte nudler ved siden av.


Fremgangsmåte

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og legg dem i en smurt ildfast form. Smelt matfettet til paneringen. Smul cornflakes med hendene. Bland smulene i fettet og tilsett revet ost, presset hvitløk og oregano. Bre blandingen over kyllingfiletene.

Stek midt i ovnen på 225 C til kyllingfiletene er gjennomstekte og paneringen har fått en fin, gyllenbrun farge, ca 20-30 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 169,16 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllingwok med purre og sur-søt saus


Prøv også Kyllingwok med purre og sur-søt saus.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.08.2013
Denne retten tar ca 25 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

3 kyllingfileter
1 ts salt
1/4 ts hvit pepper
1/2 purre
1 gulrot
et stykke sellerirot
150 g ferske sjampinjonger
2 dl bønnespirer

Sur-søt saus:
4 ss sukker
4 ss soyasaus
1 ss tørr hvitvin (kan sløyfes)
2 ss eddik, gjerne vineddik
2-3 ss tomatpuré
1 1/2 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 ss maizena


Kylling i wok er enkelt og godt. Prøv da vel. En gjenganger hjemme hos oss.


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Kutt grønnsakene og soppen i tynne skiver eller strimler. Varm olje i en wokpanne eller annen stor panne Start med kyllingkjøttet og stek til det er jevnt hvitt. Dryss salt og pepper over.
Ha først i gulrøtter og selleri, deretter sopp og bønnespirene helt til slutt. Bland sammen alle ingrediensene til den sur-søte sausen og hell det i pannen. Kok opp og retten er klar til servering. Server med ris.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 115,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,46 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,94 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Kyllingfilet med smakfull saus


Prøv også Kyllingfilet med smakfull saus.

Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 19.09.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Prior
Bildet er tatt av Prior

Ingredienser

2-3 kyllingfileter
salt og kvernet pepper + evt. annet krydder
1-2 dl paprika, i terninger
litt sopp, lettstekt

Saus:
1 dl hønsekraft eller -buljong
2 dl krem- eller matfløte
1 ts sennep
2 ss soyasaus
salt og pepper (hvis nødvendig)
2 ts maisenna



Fremgangsmåte

Stek filetene 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.

Kok opp kraft (buljong) og fløte i en kjele. Smak til med sennep, soyasaus og eventuelt salt og pepper. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Ha i paprika og sopp, la sausen koke et par minutter. Server med poteter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 148,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,51 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 9,77 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,59.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Kyllingfilet med spagetti, cherrytomater og merian.

Kyllingfilet med spagetti, cherrytomater og merian


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.12.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2-3 kyllingfileter
500 g spagetti
300-400 g modne cherrytomater, røde og gule
2 never frisk merian eller basilikum
6 ss god olivenolje
1 hvitløkbåt i tynne skiver
1 ss hvit eller rød vineddik
havsalt
nymalt pepper



Fremgangsmåte

Strø salt og pepper på kyllingen og stek til den er gjennomstekt ca. 10 minutter.

Kok pasta etter anvisning på pakken. Del tomatene i to.
La pastaen renne av og bland med tomatene, hvitløken og urtene. Strø over kyllingbiter. Slå på oljen og eddik og strø på salt og pepper. Bland alt lett sammen og server straks med godt brød.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 198,05 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,77.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Wok med sursøt saus.

Wok med sursøt saus


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 20.10.2009
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllingfileter
1/2 rød paprika
1/2 grønn paprika
olje til steking
1/2 ts finhakket ingefær (kan sløyfes)
1/2 ts finhakket frisk chili (kan sløyfes)
2 ss bønnespirer
1/2 liten boks ananas (2 ringer ananas + saft)

Sursøt saus:
3 ss sukker
3 ss soyasaus
2 ss eddik
1 ss tomatpuré
1 dl hønsebuljong (vann + buljongterning)
1 ss maisenna
ris eller nudler



Fremgangsmåte

1. Skjær kyllingfiletene i tynne strimler og paprika i biter.
2. Varm oljen i en wokpanne eller jerngryte.
3. Start med å steke kyllingkjøttet og brun det raskt ved høy temperatur. Dryss salt og pepper over.
4. Ha i paprikabiter, ingefær og chili og la det surre til paprikaen er nesten mør. Legg i bønnespirer og ananasbiter til slutt.
5. Tilsett ananassaft og ingrediensene til sursøt saus, unntatt maisenna. Varm raskt opp og jevne (= tykne sausen) med maisenna utrørt i litt kaldt vann. Kok opp før servering.
6. Server retten sammen med kokt ris eller kokte nudler – se mengdeanvisning og fremgangsmåte på pakken.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 117,46 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 16,9 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,7.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling med nudler.

Kylling med nudler


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 26.11.2014
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

1 kyllingfilet
1 liten pakke nudler
ca. 2 dl wokgrønnsaker


Wokgrønnsaker kan enten kjøpes ferdig i pose eller du kan lage en fin blanding selv. Grønnsaker som egner seg er hodekål, gulrot, paprika, purre, brokkoli, blomkål og bønnespirer. Din egen smak avgjør blandingen.


Fremgangsmåte

Stek kyllingfilet i 3-4 minutter på hver side og la den "hvile". Kok imens nudler etter anvisning på pakken, og fres wok-grønnsaker et par minutter i en panne. Bland nudler og grønnsaker og legg kyllingfileten på toppen. Soyasaus eller søt chilisaus smaker godt til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 173,81 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,02 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling Satay 3.

Kylling Satay 3


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 28.01.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter

MARINADE:
2 finhakkede sjalottløk
1 båt finhakket hvitløk
1/4 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 ts malt ingefær
2 ss soyasaus
2 ts brunt sukker

PEANØTTSAUS:
1 gl. peanøttsmør
4-5 ss østerssaus
1 ss konsentrert kyllingbuljong (fra flaske)
1-2 dl vann
ca. 2 ss sambal oelek (chilipasta)



Fremgangsmåte

Kylling Satay er krydrede grillspidd fra Indonesia. Det er vanlig å servere peanøttsaus og salat til.

Skjær hver kyllingfilet på langs i 5 strimler. Bland ingrediensene til marinaden og legg i kyllingstrimlene. La dem ligge i marinaden noen timer eller natten over i kjøleskap. Bløtlegg grillspidd av bambus i kaldt vann i en 1/2 time. Tørk av dem og træ på kyllingstrimlene. Grill dem i stekeovn i 4-6 minutter. Snu spiddene underveis. Server kylling satay med salat, peanøttsaus og ris.

PEANØTTSAUS:
Ha peanøttsmør, østerssaus, kyllingbuljong og vann i en kjele og kok opp. Smak til med sambal oelek til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 215,82 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,28 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 13,74 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 9,43.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie.

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 21.05.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4-6 kyllingfileter
salt og pepper
frisk salvie
4-6 skiver parmaskinke, evt. vanlig spekeskinke
100 g revet, fersk parmesan
100 g revet sveitserost
500 g fersk båndspagetti (tagliatelle), hvit eller grønn
2-3 dl fløte
3-4 oppskårne, soltørkede tomater
hakkede, friske krydderurter



Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem i 2 minutter på hver side. Legg filetene over i en ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene. Sett formen øverst i ovnen ved 225 °C og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt.

Kok båndspagetti som anvist på pakken. Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter. Anrett på tallerken og pynt med oliven og frisk salvie.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 211,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,52 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,3 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,67.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Phat thai (stekte nudler).

Phat thai (stekte nudler)


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 11.10.2008
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

2 kyllingfileter i strimler
1/2 dl soyaolje
1 båt hakket hvitløk
4 vårløk i ringer
ca. 100 g reker
1 dl bønnespirer
4 egg
250 g risnudler
ca. 2 1/2 dl hønsebuljong (vann + 1/2 buljongterning)
ca. 2 ss ketchup
1-2 ts chilipasta (sambal oelek)
2 ss soyasaus
salt og pepper



Fremgangsmåte

Surr kyllingstrimlene i olje. Tilsett hvitløk, vårløk, reker og spirer. Pisk eggene lett og rør dem inn i retten. Tilsett kokte risnudler og buljong, ketchup, chilipasta og soyasaus. Smak til med salt og pepper. Pynt med koriander. Server hakkede peanøtter og sitronbåter til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 156,21 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,32 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,11 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 6,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Pasta Italia.

Pasta Italia


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 26.12.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

200 g pasta (tagliatelle)
1 ss meierismør
2 kyllingfileter. i biter
Salt og pepper
1 båt hvitløk. hakket
4-6 marinerte soltørkede tomater, i strimler
1/2 grønn paprika, i strimler
2 dl matfløte
Salt og pepper
Soyasaus
Timian


Prøv en enkel pastavariant med kylling og grønnsaker. Bruk riktig dose krydder og du er i mål.


Fremgangsmåte

Kok pastaen som anvist på pakken
Brun kyllingbitene i smør og krydre med salt og pepper. Rør inn hvitløk, tomater paprika og matfløte og la det småkoke i noen minutter
Smak til med salt og pepper, soyasaus og timian. Server sausen på pastaen.

Server gjerne med godt brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 190,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 18,29 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,89 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,45.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Sprøstekt kylling med ost.

Sprøstekt kylling med ost


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 22.04.2007
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter
75 g vanlig potetgull (ca. 3 dl knust)
ca. 3 dl reven ost
ca. 4 ss smeltet smør
litt paprika og pepper

Forslag til tilbehør: Salat med tomater og finsnittet løk.



Fremgangsmåte

I stekeovn ved 200 °C

Ha potetgull i en tykk pose og grovknus dem med kjevle. Bland inn reven ost og eventuelt litt paprika og pepper. Legg kyllingfiletene i en smurt ildfast form, beregne litt avstand mellom hver. Pensle filetene med smør.
Fordel potetgull- og osteblandingen over filetene og klem paneringen over og rundt filetene. Drypp resten av smøret over.
Stek kyllingen midt i ovnen til paneringen er gyllenbrun og sprø, ca. 25 minutter avhengig av tykkelsen på filetene.
Serveres med salat og godt bakverk.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 201,11 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,09 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 11,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,29.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Kylling i pita.

Kylling i pita


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 04.12.2006
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Kylling.no
Bildet er tatt av Kylling.no

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 gul paprika
1 rød paprika
1 vårløk
4 pitabrød
1/2 boks crème fraîche
1 pose tacokrydder



Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Skjær paprikaene i biter og vårløken i ringer. Stek paprikabitene på middels varme i litt olje i fem minutter. Da blir de søte og gode.
Legg paprikaen på en tallerken, skru opp varmen og stek kyllingbitene sammen med vårløk i 3-4 minutter. Dryss over tacokrydderet og tilsett crème fraîche. Band alt godt og la alt bli gjennomvarmt. Fyll kyllingblandingen i varme pitabrød. Det smaker godt med en frisk salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 144,12 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,67 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 4,82 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 8,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grønnsaksuppe på ukrainsk vis.

Grønnsaksuppe på ukrainsk vis


Antall porsjoner = 6
Dato lagt inn eller oppdatert 05.04.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

2 l vann
2 stk kyllingbuljongterning
½ stk hakket løk
2 stk potet i terninger
2 stk reven gulrot
2 stk kyllingfilet i biter eller strimler
salt og pepper etter smak

Melboller:
5 ss hvetemel
4 dl melk
2 ss smør
1 stk egg



Fremgangsmåte

Skjær poteter poteter i terninger og kyllingfileten i biter eller strimler. Skrell gulrøttene og riv dem.
Fres hakket løk i litt olje i en kjele. Tilsett vann og kok opp. Tilsett buljongterningene.
Tilsett revne gulrøtter, potetterninger og kylling. La suppen koke i ca. 15 minutter.

Melboller:
Pisk mel og melk sammen i en kjele. Tilsett smør og kok opp under omrøring.
La det koke på svak varme i noen minutter. Rør av og til. Trekk kjelen av platen og tilsett et sammenpisket egg.
La blandingen småkoke et minutt under omrøring.
Lag små boller med to t-skjeer og la dem trekke i suppen til de er gjennomvarme, 2-3 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 39,65 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 3,22 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,35 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,94.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3336



Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.