8 gode oppskrifter med løk



Oppdatertdato: 2018-08-13 Publisert: Tema: Løk Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no


Nå som sommeren er på hell er det tid for alle de gode norske grønnsakene. Vi har snart alle de gode nye rotgrønnsakene på bordet, men akkurat nå er det norsk løk, gulrot, blomkål og broccoli som er spennende, og selvfølgelig nye poeteter. Her er de mest populære og mest leste oppskrifter på nettsidene med løk som ingrediens, og alle er nærings og allergenberegnet. Jeg har jo i mange år ført statistikk på bruk av oppskriftene og registrert deres karakterer

Her er 6 av de mest brukte + 2 nye og spennende oppskrifter med løk-

Her er mer info om løk med næringsinnhold og flere oppskrifter.



Løk- og aspargespai


Prøv også Løk- og aspargespai.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.05.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

2 plater butterdeig
6 løk
12 asparges
2 hvitløkfedd
3 egg
1 dl fløte
150 g ridderost eller port salut
1 ts provencekrydder
salt
pepper


En pai som rett og slett smaker mye bedre enn man tror. Og dere som er skeptiske til vegetarmat, prøv denne. Vi brukte og en ferdig paibunn fra Tine. Denne er aktuell nå som det er fersk asparges.


Fremgangsmåte

Skjær løken i båter og hvitløken i biter. Kutt toppene av aspargesen og legg dem til side. Kutt resten av aspargesen opp i mindre biter.

Kok løk, hvitløk og asparges i en gryte eller dyp stekepanne i litt lettsaltet vann til de er møre, ca 10 minutter.

Sil vekk vannet. Fordel butterdeigen på porsjonsstore paiformer. Hvis du bruker én paiform må du regne med at steketiden blir litt lenger.

Riv ost. Visp sammen egg, fløte og ost. Smak til med salt, peper og provencekrydder og ha røra i paiformene. Fordel grønnsakene oppi og stek ved 200 C, nest nederste rille i 20 minutter

Kok aspargestoppene i vann 3-4 minutter og legg dem oppå paien før du serverer.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 129,2 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 6,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,98 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 5,3.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Friterte løkringer


Prøv også Friterte løkringer.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Karen Tripp
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

2-3 store løk
Olje til fritering

Røre:
2,5 dl grovt hvetemel
2 ts salt
1,5 ts bakepulver
1 eggeplomme
1,5 dl melk
1 ss olje
1 eggehvite



Fremgangsmåte

Rens løken og skjær den i skiver ca 0,5 cm tykke. Separer i ringer. Ha ringene i kaldt vann og la det stå i 30 minutter. Rist av vannet og legg de på ett kjøkkenpapir.

Pisk eggeplommen og rør inn melk og olje. Bland dette med mel, bakepulver og salt. Vend så inn de stivpiskede eggehvitene.

Varm opp oljen og dypp løkringene i deigen. La de renne litt av og la de steke i olje til de er gyldne. La renne av på kjøkkenpapir

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,75 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,41 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,39.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Fransk løksuppe 7


Prøv også Fransk løksuppe 7.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 09.07.2002
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Mat.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

2 store løk, grovhakket
4 ss meierismør
7 1/2 dl buljong
4 skiver loff, ristet
150 g gratineringsost eller annen finrevet ost

4 ildfaste suppeboller
I stekeovnen: 250 grader C, ca. 5 minutter (under grill)



Fremgangsmåte

Fres løken blank i smeltet smør. Spe med buljong og la suppen koke ca. 5 minutter. Fordel den i suppebollene. Legg loffskivene på toppen. Dryss på ost og gratiner suppen under grillen i stekeovnen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 102,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 7,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,35.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Grønnsakssuppe med poteter.

Grønnsakssuppe med poteter


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 poteter
1 gulrot
1 purre
1 løk
1 l vann
2 buljongterninger (grønnsakbuljong)
2 ss finhakket kruspersille


En varmende supper er godt i kalde vintermåneder. Denne er enkel men får fylde med poteter.
En god grønnsakssuppe er avhengig av typen grønnsaker man har i. Når løk og purre kommer med blir smaken bedre syns vi. Også evt sellerirot passer her.


Fremgangsmåte

Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene.
Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 28,62 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,11.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Arabisk omelett.

Arabisk omelett


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 09.04.2016
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

Fyll:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 tomater
1/2 grønn paprika
6-8 oliven
2 ss olje
salt
pepper
2 ts sitronsaft

Omelett:
4 egg
2 ss vann
salt
hvit pepper


En omelett med mye tilbehør.
Vi la eggene i panna sammen med det grønne, litt pga bildet men dette er en litt annen måte å tilberede på.


Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitløken fint. Flå tomatene og hakk dem grovt. Skjær paprika i fine strimler.

Fres grønnsakene møre i olje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bland i oliven. Hold fyllet varmt.

Visp sammen egg og vann. Smak til med salt og pepper.

Stek omelett. Hell fyllet på og brett omeletten sammen når den er gyllen og stiv under og kremaktig oppå.

Server omeletten rykende varm med brød til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 89,51 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,61 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,41.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gulrotpizza.

Gulrotpizza


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g smør eller olje
2 dl melk

Fyll:
4 gulrøtter
1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss olje
1 boks knuste tomater, 400 g
1/2 ts salt
pepper
1/2 ts paprikapulver
1 laurbærblad
1 ts sukker
1/2 ss oregano
3-4 dl revet ost


Vegetarpizza som og kan tilsettes kjøtt for de som ønsker det.


Fremgangsmåte

Begynn med fyllet. Skrell gulrøtter og riv dem grovt. Skrell løk og hvitløk og hakk dem.

Fres gulrøtter, løk og hvitløk i olje ca 4 minutter.

Tilsett innholdet i tomatboksen, salt, pepper, paprikapulver, laurbærblad og sukker. La det få putre ca 15 minutter under lokk. Avkjøles.

Still stekeovnen på 225 C. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.

Fordel smøret med fingertuppene til en grynete masse. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen.

Kjevle deigen ut til en stor pizza, ca 30 cm i diameter. Bre grønnsakfyllet over pizzaen. Dryss på oregano og revet ost. Stek pizzaen midt i ovnen 15-20 minutter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 146,66 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,02.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Tomat- og løkpai 2.

Tomat- og løkpai 2


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.12.2017
Denne retten tar ca 40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Astrid Hals

Ingredienser

Paideig:
2 dl hvetemel
50 g smør
½ dl kesam original

Fyll:
1 stk løk
1 stk purre
5 stk tomat
2 stk egg
½ dl kesam original
1 dl lettmelk
½ ts salt
nykvernet pepper etter smak
2 ss revet hvitost


Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av. Man kan og bruke ferdig paideig her.


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.

Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.

Skjær tomatene i skiver. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.

Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 99,83 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 5,19 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,22.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Biff av steinbit med løk.

Biff av steinbit med løk


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.01.2012
Denne retten tar ca 30 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Norges sjømatråd
Bildet er tatt av Eksportutvalget for fisk (EFF)

Ingredienser

600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
salt og pepper
1 ss olje
0,25 stk sitron

Karamellisert løk
2 stk løk
3 ss olje
3 ss sitron
1 ss kapers
1 ss kapers, lake
1 ss smør
salt og pepper

Tilbehør
løk
agurksalat


Det er ikke bare seien som kan være "biff med løk". Steinbit passer ypperlig til denne retten. server med karamellisert løk, stekte sjampinjonger, og argurksalat.


Fremgangsmåte

Krydre steinbiten med salt og pepper.
Stek den i olje eller klaret smør ved middels varme til den er gyllen. Tilsett litt revet sitron i smøret før servering.

Karamellisert løk:
Stek løken forsiktig i olje til den faller sammen.
Ha på sitronsaften og fortsett å steke den ved svak varme til den karamelliseres.
Tilsett kapers og kaperslake.
Smak til med salt og pepper og litt ekstra sitron om ønskelig.
Server gjerne med stekte sjampinjonger og agurksalat.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 114,72 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,91.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3146







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.