Nå som sommeren er på hell er det tid for alle de gode norske grønnsakene. Vi har snart alle de gode nye rotgrønnsakene på bordet, men akkurat nå er det norsk løk, gulrot, blomkål og broccoli som er spennende, og selvfølgelig nye poeteter. Her er de mest populære og mest leste oppskrifter på nettsidene med løk som ingrediens, og alle er nærings og allergenberegnet. Jeg har jo i mange år ført statistikk på bruk av oppskriftene og registrert deres karakterer
Her er 6 av de mest brukte + 2 nye og spennende oppskrifter med løk-
Her er mer info om løk med næringsinnhold og flere oppskrifter.
Løk- og aspargespai
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
18.05.2014Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
2 plater butterdeig
6 løk
12 asparges
2 hvitløkfedd
3 egg
1 dl fløte
150 g ridderost eller port salut
1 ts provencekrydder
salt
pepper
En pai som rett og slett smaker mye bedre enn man tror. Og dere som er skeptiske til vegetarmat, prøv denne. Vi brukte og en ferdig paibunn fra Tine. Denne er aktuell nå som det er fersk asparges.Fremgangsmåte
Skjær løken i båter og hvitløken i biter. Kutt toppene av aspargesen og legg dem til side. Kutt resten av aspargesen opp i mindre biter.
Kok løk, hvitløk og asparges i en gryte eller dyp stekepanne i litt lettsaltet vann til de er møre, ca 10 minutter.
Sil vekk vannet. Fordel butterdeigen på porsjonsstore paiformer. Hvis du bruker én paiform må du regne med at steketiden blir litt lenger.
Riv ost. Visp sammen egg, fløte og ost. Smak til med salt, peper og provencekrydder og ha røra i paiformene. Fordel grønnsakene oppi og stek ved 200 C, nest nederste rille i 20 minutter
Kok aspargestoppene i vann 3-4 minutter og legg dem oppå paien før du serverer.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
128,69 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
6,8 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
8,93 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,3.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Friterte løkringer
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.07.2003Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Karen TrippBildet er tatt av
Magnus Thor MagnussonIngredienser
2-3 store løk
Olje til fritering
Røre:
2,5 dl grovt hvetemel
2 ts salt
1,5 ts bakepulver
1 eggeplomme
1,5 dl melk
1 ss olje
1 eggehvite
Fremgangsmåte
Rens løken og skjær den i skiver ca 0,5 cm tykke. Separer i ringer. Ha ringene i kaldt vann og la det stå i 30 minutter. Rist av vannet og legg de på ett kjøkkenpapir.
Pisk eggeplommen og rør inn melk og olje. Bland dette med mel, bakepulver og salt. Vend så inn de stivpiskede eggehvitene.
Varm opp oljen og dypp løkringene i deigen. La de renne litt av og la de steke i olje til de er gyldne. La renne av på kjøkkenpapir
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
99,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
13,74 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,39.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Fransk løksuppe 7
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
09.07.2002Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Mat.noBildet er tatt av
Mat.noIngredienser
2 store løk, grovhakket
4 ss meierismør
7 1/2 dl buljong
4 skiver loff, ristet
150 g gratineringsost eller annen finrevet ost
4 ildfaste suppeboller
I stekeovnen: 250 grader C, ca. 5 minutter (under grill)
Fremgangsmåte
Fres løken blank i smeltet smør. Spe med buljong og la suppen koke ca. 5 minutter. Fordel den i suppebollene. Legg loffskivene på toppen. Dryss på ost og gratiner suppen under grillen i stekeovnen.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
102,79 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
7,49 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,13 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 2,35.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Grønnsakssuppe med poteter
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
07.01.2015Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Knut PettersenIngredienser
4 poteter
1 gulrot
1 purre
1 løk
1 l vann
2 buljongterninger (grønnsakbuljong)
2 ss finhakket kruspersille
En varmende supper er godt i kalde vintermåneder. Denne er enkel men får fylde med poteter.
En god grønnsakssuppe er avhengig av typen grønnsaker man har i. Når løk og purre kommer med blir smaken bedre syns vi. Også evt sellerirot passer her.Fremgangsmåte
Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene.
Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
28,9 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,14 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
0,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 1,11.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Gulrotpizza
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
12.01.2014Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matoppskrift.noIngredienser
4 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
50 g smør eller olje
2 dl melk
Fyll:
4 gulrøtter
1 løk
2 hvitløkfedd
2 ss olje
1 boks knuste tomater, 400 g
1/2 ts salt
pepper
1/2 ts paprikapulver
1 laurbærblad
1 ts sukker
1/2 ss oregano
3-4 dl revet ost
Vegetarpizza som og kan tilsettes kjøtt for de som ønsker det.
Fremgangsmåte
Begynn med fyllet. Skrell gulrøtter og riv dem grovt. Skrell løk og hvitløk og hakk dem.
Fres gulrøtter, løk og hvitløk i olje ca 4 minutter.
Tilsett innholdet i tomatboksen, salt, pepper, paprikapulver, laurbærblad og sukker. La det få putre ca 15 minutter under lokk. Avkjøles.
Still stekeovnen på 225 C. Bland sammen mel, bakepulver og salt i en bolle.
Fordel smøret med fingertuppene til en grynete masse. Tilsett melk og rør deigen raskt sammen.
Kjevle deigen ut til en stor pizza, ca 30 cm i diameter. Bre grønnsakfyllet over pizzaen. Dryss på oregano og revet ost. Stek pizzaen midt i ovnen 15-20 minutter.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
147,38 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
15,39 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,72 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,02.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Arabisk omelett
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
09.04.2016Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
Fyll:
1 løk
1 fedd hvitløk
2 tomater
1/2 grønn paprika
6-8 oliven
2 ss olje
salt
pepper
2 ts sitronsaft
Omelett:
4 egg
2 ss vann
salt
hvit pepper
En omelett med mye tilbehør.
Vi la eggene i panna sammen med det grønne, litt pga bildet men dette er en litt annen måte å tilberede på.
Fremgangsmåte
Skjær løken i tynne ringer. Hakk hvitløken fint. Flå tomatene og hakk dem grovt. Skjær paprika i fine strimler.
Fres grønnsakene møre i olje. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Bland i oliven. Hold fyllet varmt.
Visp sammen egg og vann. Smak til med salt og pepper.
Stek omelett. Hell fyllet på og brett omeletten sammen når den er gyllen og stiv under og kremaktig oppå.
Server omeletten rykende varm med brød til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,02 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,38 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,64 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Tomat- og løkpai 2
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
29.12.2017Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Frukt.noBildet er tatt av
Frukt.noIngredienser
Paideig:
2 dl hvetemel
50 g smør
½ dl kesam original
Fyll:
1 stk løk
1 stk purre
5 stk tomat
2 stk egg
½ dl kesam original
1 dl lettmelk
½ ts salt
nykvernet pepper etter smak
2 ss revet hvitost
Pai er alltid et enkelt og godt alternativ til middag eller en smårett til kvelds. Denne tomat- og løkpaien er intet unntak, og det smaker med en grønn salat ved siden av. Man kan og bruke ferdig paideig her.Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til paideigen raskt i en foodprocessor. Om deigen blir for hard, så tilsett eventuelt mer vann. Trykk deigen tynt ut i en ildfast form eller paiform. Prikk med en gaffel, og stek ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Skrell løken og skjær den i skiver. Purre skjæres i tynne skiver. Forvell løk og purre i litt lettsaltet vann i 3-4 minutter. La det renne godt av.
Skjær tomatene i skiver. Pisk sammen egg, kesam, melk, salt og pepper. Fordel løken i paiskallet, og legg over tomatskiver. Hell på eggeblandingen og strø over ost.
Stek paien i ca. 20 minutter til eggemassen har stivnet. Server med en grønn salat til.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
100,61 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
8,69 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 3,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Biff av steinbit med løk
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
19.01.2012Denne retten tar ca
30 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Norges sjømatrådBildet er tatt av
Eksportutvalget for fisk (EFF)Ingredienser
600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
salt og pepper
1 ss olje
0,25 stk sitron
Karamellisert løk
2 stk løk
3 ss olje
3 ss sitron
1 ss kapers
1 ss kapers, lake
1 ss smør
salt og pepper
Tilbehør
løk
agurksalat
Det er ikke bare seien som kan være "biff med løk". Steinbit passer ypperlig til denne retten. server med karamellisert løk, stekte sjampinjonger, og argurksalat.Fremgangsmåte
Krydre steinbiten med salt og pepper.
Stek den i olje eller klaret smør ved middels varme til den er gyllen.
Tilsett litt revet sitron i smøret før servering.
Karamellisert løk:
Stek løken forsiktig i olje til den faller sammen.
Ha på sitronsaften og fortsett å steke den ved svak varme til den karamelliseres.
Tilsett kapers og kaperslake.
Smak til med salt og pepper og litt ekstra sitron om ønskelig.
Server gjerne med stekte sjampinjonger og agurksalat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
114,76 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,66 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 10,91.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3146