Indiske lammeretter er kjent og sårlig noen av de gode gryterettene. India er stort og grenser opp mot himalaya hvor karrige forhold passer sauene perfekt. Nå på høsten har og vi ferskt lammekjøtt i butikken, og tiden er inne for varmende gryteretter, både med og uten lam
Indisk lammegryte
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
17.03.2018Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Rosemarie PettersenBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
400 g lammekjøtt, uten ben, fra stek eller bog
1 løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk karrypasta
1 boks hakkede tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse
En gryte som er rask å lage samt virkelig smaker indisk. Vi brukte indisk karrypasta fra Masalamagic og det var mer enn nok med 2 ss, så pass på. Blir det for sterkt så ha litt yoghurt eller rømme ved siden av. Denne kan og lages med annet kjøtt, og vi tok litt foskjellige rester fra fryseren.Fremgangsmåte
1.Del lammekjøttet i terninger, og hakk løken. Ha dette i en varm stekepanne med olje, og tilsett karrypastaen når løken er blitt gyllen.
2.Hell på tomatene, og la gryta trekke i 10-15 minutter.
3.Tilsett sukker og kokosmasse. Klipp gjerne litt frisk koriander over. Server sammen med ris og en salat.
Karrypasta kjøpes på glass og er en perfekt smakssetter til en mengde middager. Den består av de mest særegne krydderne fra østen: hvitløk, ingefær, kummin, chili og gurkemeie.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
105,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,25 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 7,9.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indrefilet av lam med gremolata
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
03.10.2021Denne retten tar ca
20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 ss smør
2 stk. indrefilet av lam
1 bunt frisk persille
1 stk. sitron
3 fedd hvitløk
Gremolata
3 båt hvitløk
skall fra 1 stk. sitron
1 bunt bladpersille
Er du heldig og har kommet over indrefilet av lam så sitter du på en liten gullgruve. Indrefilet av lam er en liten, men utrolig god råvare. Lag en forrett servert med gremolata neste gang du får tilgang på denne eksklusive råvaren.Fremgangsmåte
Smelt smør i en panne og krydre indrefiletene med salt og pepper.
Stek indrefiletene i noen minutter på hver side. Den skal fortsatt være litt myk når du kjenner på kjøttet. La kjøttet hvile.
Finhakk persille og ha over i en bolle.
Skyll sitronen og rens hvitløken. Riv sitronskall og hvitløk over i bollen. Bland alt godt sammen.
Skjær indrefiletene i skiver og legg opp på et fat med gremolata og resten av stekefettet.
Gremolata.
Rens og riv hvitløksbåter.
Vask sitronen og riv skallet.
Finhakk persille.
Bland sammen, og server.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
101,23 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
5,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 19,17.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk lammekorma
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g lammekjøtt, gjerne fra lår
1 løk
2 ts revet frisk ingefær
3 båter hvitløk
1 ts korianderfrø
2 ts ground cumin
1 ts kardemommekjerner
1 ts salt
½ ts cayennepepper
2 ss olje
1 løk
3 ss tomatpure
2 dl yoghurt naturell
Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i yoghurt og krydder til det er mørt!Fremgangsmåte
Her får lammekjøtt trekke i yoghurt med en smakfull krydderblanding til det er mørt.
1. Kutt kjøttet i 3 cm terninger, legg det i en bolle.
2. Del 1 løk i båter og riv ingefæren. Legg dette sammen med hvitløk og det øvrige krydderet i en foodprosessor, kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Hell blandingen over kjøttet og sett det til side i en time.
3. Del den andre løken i skiver, varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek på medium varme mens du rører til løken er myk. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.
4. Tilsett tomatpuré og 2 spiseskjeer av yoghurten. Rør til det er samlet. Kok til overflødig væske er borte. Tilsett den resterende yoghurten, 2 spiseskjeer om gangen. Rør til nesten all væsken er borte. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca 30 minutter på svak varme. Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tørr.
Server med ris og indisk brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder
Indisk lammekorma
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g lammekjøtt, gjerne fra lår
1 løk
2 ts revet frisk ingefær
3 båter hvitløk
1 ts korianderfrø
2 ts ground cumin
1 ts kardemommekjerner
1 ts salt
½ ts cayennepepper
2 ss olje
1 løk
3 ss tomatpure
2 dl yoghurt naturell
Det indiske kjøkken er påvirket av blant annet monguler, portugisere, persere og briter og hver region har sine tradisjoner. Krydder og smaker møtes og det resulterer i mange gode retter. Her er det lammekjøtt som skal trekke i yoghurt og krydder til det er mørt!Fremgangsmåte
Her får lammekjøtt trekke i yoghurt med en smakfull krydderblanding til det er mørt.
1. Kutt kjøttet i 3 cm terninger, legg det i en bolle.
2. Del 1 løk i båter og riv ingefæren. Legg dette sammen med hvitløk og det øvrige krydderet i en foodprosessor, kjør til en fin masse. Eventuelt kan man bruke en morter eller finhakke ingrediensene. Hell blandingen over kjøttet og sett det til side i en time.
3. Del den andre løken i skiver, varm oljen i en stor panne, tilsett løken og stek på medium varme mens du rører til løken er myk. Skru opp varmen og tilsett lammekjøttet, stek i ca 5 minutter til kjøttet har en nøttebrun overflate.
4. Tilsett tomatpuré og 2 spiseskjeer av yoghurten. Rør til det er samlet. Kok til overflødig væske er borte. Tilsett den resterende yoghurten, 2 spiseskjeer om gangen. Rør til nesten all væsken er borte. Legg på lokk og la kjøttet trekke i sausen til det er mørt, ca 30 minutter på svak varme. Tilsett litt vann dersom blandingen blir for tørr.
Server med ris og indisk brød
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
94,68 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,96 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
3,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,97.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Lammeskiver med indisk vri
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
15.05.2007Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
800 g lammelår i skiver
1 pose tikka masala krydder
2 dl olje
Saften av ½ stk. Lime
Lammelår i skiver får du kjøpt både frossent og ferskt. Kjøttet er mørt, har mye god smak og er magert. Her er en indisk variant. God appetitt!Fremgangsmåte
1. Bland godt sammen tikka masalakrydder, olje og limesaft.
2. Legg lammeskivene i marinaden i en time.
3. Grill dem raskt på sterk varme ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på aluminiumsfolie på grillen, sett på lokket og la dem ettersteke i ca. 3-4 minutter.
Serveres med bønnesalat med mynte og raita.
PSST:
Du kan fint marinere lammeskivene dagen i forveien
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
288,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,18 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
25,03 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 12,41.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Rogan Josh - indisk lammegryte
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
25.04.2004Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
400 g benfritt lammekjøtt fra stek eller bog
1 stk. løk
2 ss olivenolje
3 ss indisk, rød karripasta
1 boks hakkede, hermetiske tomater
1 ts sukker
2 ss kokosmasse
1 ss frisk koriander til pynt
Fremgangsmåte
1. Del lammekjøttet i terninger (ca. 3 x 3 cm), hakk løken og legg dette i en varm stekepanne med olje. Tilsett karripastaen når løken er blitt gyllen.
2. Tilsett hermetiske tomater og la alt trekke i 10–15 minutter.
3. Rør inn sukker og kokos-masse. Klipp gjerne litt frisk koriander over.
Server sammen med ris og en salat.
TIPS
Karripasta fåes kjøpt i ulike varianter og er en blanding av forskjellige krydder og olje. I India er det vanlig at hver husstand lager sin egen karripasta.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
115,03 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
3,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
7,51 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 6,71.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk lammegryte 2
Antall porsjoner =
2Dato lagt inn eller oppdatert
08.10.2005Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
250 g benfritt lammekjøtt, i små biter
1/2 løk, finhakket
1 ss olje
1 ss indisk karripasta
1 boks hakkede, hermetiske tomater
1/2 ts sukker
1 ss kokosmasse
persille/korander til pynt
Kok ris til 2 porsjoner, se anvisning på pakken.
Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i små biter og finhakk løken.
2. Varm oljen i en varm stekepanne eller en liten gryte.
3. Stek kjøtt og løk lett i panna og tilsett karripasta når løken er blitt lysebrun.
4. Tilsett hermetiske tomater og la alt trekke i 1015 minutter.
5. Rør inn sukker og kokosmasse. Klipp kanskje litt koriander eller persille over.
Server sammen med kokt ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
98,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,94 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
6,43 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,33.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Indisk spyd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.09.2012Denne retten tar ca
60 min + å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
1 kg lammebog uten ben
1 dl sitronsaft
½ ts salt
½ stk løk
1 ts malt ingefær (eller litt fersk)
6 båt hvitløk
¾ dl yoghurt naturell
1 ts kajennepepper
1 ½ ts karve
1 ½ ts malt koriander
2 ts garam masala
½ ts salt
1 ¼ dl olje
ca. 3 stk stjerneløk (kan sløyfes)
2 stk rød paprika
Har du lyst på en spesiell rett fra india er denne retten med lam marinert i yoghurt, tredd på spyd midt i blinken!Fremgangsmåte
1. Skjær kjøttet i terninger. Dynk med sitronsaft, og gni saltet godt inn.
2. Finhakk løk, ingefær og hvitløk. Bland dette med yoghurt, krydder og olje og legg i kjøttet. Dekk til og la det ligge i 4-6 timer eller over natten.
3. Tre kjøtt og grønnsaker vekselvis på spyd og stek dem i panne, stekeovn eller på grillen.
Server med en grønn salat og ris.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
167,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
2,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
12,85 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 8,44.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Spicy lammespyd
Antall porsjoner =
4Dato lagt inn eller oppdatert
16.06.2018Denne retten tar ca
40-60 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matprat.noBildet er tatt av
Synøve DreyerIngredienser
400 g flatbiff av lam
1/2 dl olivenolje
4 ss frisk koriander
1 stk hakket rød chili
2 ss frisk rosmarin
1 ts kajennepepper
1 ts salt
1 ts pepper
Spicy lammespyd med herlige smaker av koriander, rosmarin og kajennepepper passer perfekt som en av flere retter på et tapasbord.Fremgangsmåte
Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter hvis du skal legge spydene på grillen. Slik unngår du brente ender på spydene.
Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
Finhakk koriander, chili og rosmarin og bland sammen med kajennepepper og olje. Hell marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i en halv time.
Tre kjøttet på spydene.
Grill eller stek lammespydene i noen minutter på hver side. Kjøttet kan godt fortsatt være rosa i midten.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
177,96 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
0,48 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
11,36 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 22,18.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3413