Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, men og 2 enkle menyer for dere som ikke gidder for mye stress med maten. Begge menyene er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Jeg har og som nevnt 5 andre menyer som tar lengre tid og er mer kompliserte.
Denne enkle nyttårsmenyen er en meny med biff, avocado til forrett og riskrem til dessert.
Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende
Nyttårsmeny med oksefilet
Nyttårsmeny med kalkun
Nyttårsmeny med kveite
Nyttårsmeny med lammecarre
Nyttårsmeny med reinsdyr
2 enkle menyer
Enkel nyttårsmeny med biff
Enkel nyttårsmeny med laks
Avokado med tunfiskfyll
Antall porsjoner =
6Dato lagt inn eller oppdatert
19.02.2014Denne retten tar ca
10 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Coop MegaBildet er tatt av
Rosemarie RodriguezIngredienser
3 store avokadoer
Saft av en halv sitron
1 boks tunfisk i vann
1 stilk stangselleri
1 ts sennep
1,5 dl creme fraiche
Salt og pepper
1/2 ts chilisaus
Pynt:
1 hardkokt egg
Finhakket persille
1 ss finhakket paprika
Frisk og god forrett. Beregn en halv avokado til hver. Tilpass smaken med chili og sitron.Fremgangsmåte
Del avokadoene på langs og ta ut steinen.
Ta ut kjøttet med skje og spar på skallet.
Kjøttet kuttes i terninger og legges i en skål med sitronsaft over. Ha i tunfisk biter, selleribiter og bland forsiktig.
Rør sammen sennep, creme fraiche, salt, pepper og chili. Bland dette med kjøttet.
Fyll skallene med blandingen og pynt med hakket egg, paprika og persille.
Legg ved en liten brødskive.
Veldig god smak og verdt å prøve.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
178,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
1,03 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
15,87 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 5,51.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Biff
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
01.05.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Matprat.noIngredienser
3 biffer
2-3 ss margarin/olje
salt
pepper
Fremgangsmåte
Indrefilet, ytrefilet og entrecôte av storfe, elg eller reinsdyr egner seg til biff. Godt mørnet mørbrad og flatbiff kan brukes. Beregn ca 175 g biff pr. person. Skjær kjøttet fri fra hinnen. La kjøttet bli romtemperert før steking.
Stek i margarin eller i 1 ss margarin og 1 ss olje. La fettet bli varmt i stekepannen før biffen legges i. Stek biffene i ca 2 minutter på hver side på middels sterk varme. Tykke biffer og biff med fettmarmorering må etterstekes i noen minutter til på svak varme. Ha i salt og nykværnet pepper.
Ved å trykke på biffen kan du vite hvor mye stekt biffen er. Gir biffen etter for trykk og kjennes løs ut, er den rød inni. Biffen vil kjennes fastere etter hvert som den blir varmere inni. En biff kjennes fast når den er grå tvers gjennom.
Biff serveres vanligvis nystekt. Gjør alt tilbehøret ferdig før biffen stekes. Server biff med spennende saus eller kryddersmør sammen med kokte eller bakte poteter og grønnsaker eller salat.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
90,36 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
5,54 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
2,76 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 9,76.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++Riskrem
Antall porsjoner =
3Dato lagt inn eller oppdatert
24.04.2003Denne retten tar ca
10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av
Knut PettersenOpprinnelig kilde til oppskriften er
Matoppskrift.noBildet er tatt av
Rosemarie PettersenIngredienser
4 dl kald risgrøt
1 ts vaniljesukker
1 ss sukker
hakkede, skåldede mandler
2 dl kremfløte
Riskrem følger med i jula for mange. Den ble opprinnelig lagd av rester fra risgrøten som mange spiser tidligere på dagen. Det hører og med med en hel skoldet mandel som gjemmes i riskremen, og den som finner den får en gave. Hos oss er det en marsipangris.Fremgangsmåte
Rør grøten med vaniljesukker, sukker og maandler.
Pisk fløten til krem og bland den lett med grøten.
Server riskrem med lunken rød saus, for eksempel kirsebærsaus.
Raskt næringsinnhold
Denne retten har
184,25 kcal pr 100 gram.
Denne retten har
12,45 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har
13,73 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster
Kr: 4,64.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.
Intern:3089