Enkel nyttårsmeny med laks


Oppdatertdato: 2019-12-27 Tema: Nyttår Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no Først Utgitt:


Nyttårsaften er en av de dagene i året man kan unne seg en skikkelig middag sammen med familie og venner. Jeg har satt sammen 5 forskjellige menyer for denne dagen, men og 2 enkle menyer for dere som ikke gidder for mye stress med maten. Begge menyene er med 3 retter og de fleste er for 4 personer. De er også næringsbregnet og det er satt en ca pris på disse. Og for dere som har matallergi er det beregnet allergener. Jeg har og som nevnt 5 andre menyer som tar lengre tid og er mer kompliserte.
Denne enkle nyttårsmenyen er en meny med laks, asparges til forrett og appelsinris til dessert.

Mine 5 + 2 nyttårsmenyer er følgende

Nyttårsmeny med oksefilet

Nyttårsmeny med kalkun

Nyttårsmeny med kveite

Nyttårsmeny med lammecarre

Nyttårsmeny med reinsdyr

2 enkle menyer

Enkel nyttårsmeny med biff

Enkel nyttårsmeny med laks




Asparges med hardkokte egg


Prøv også Asparges med hardkokte egg.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.05.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Mat.no

Ingredienser

1 stor bunt friske asparges (eller 2 bokser hermetiske)
salt
vann
3 egg
persille
reddiker

Dressing:
litt salt
litt hvit pepper
litt sukker
litt sennep
1 ss sitronsaft
1 ss estragoneddik
4 ss olivenolje



Fremgangsmåte

Rens aspargesen og skyll den godt. Skrap stilkene om nødvendig.

La dem renne godt av og bunt dem sammen i 3-4 bunter. Buntene må ikke være for store, da blir de ujevnt i kokt.

Sett aspargesen rett opp og ned i en gryte med rikelig vann, som er saltet godt. Kok langsomt opp. Koker aspargesen for voldsomt har de lett for å velte.

Beregn 25 minutters koketid. Prøv om aspargesen er ferdig ved å klemme på stilkene. De skal føles meget møre. La dem renne godt av.

Bruker man hermetiske asparges, skal disse varmes langsomt opp i egen kraft. La dem renne godt av.

Kok eggene 10 minutter, skrell av og avkjøl dem.

Hakk plommer og hviter hver for seg.

Hakk persille og skjær reddikene i skiver.

Rør sammen dressingen.

Legg aspargesen opp på fat. Hell dressingen over. Legg så egg, persille og reddiker i striper over.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 126,87 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,66 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,69 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 7,5.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Ovnstekt laksefilet i fløtesaus


Prøv også Ovnstekt laksefilet i fløtesaus.

Antall porsjoner = 3
Dato lagt inn eller oppdatert 12.01.2014
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

600 g laksefilet
1 1/2 ts salt
1 ts hakket frisk estragon
1 ts rosépepper eller litt hvit pepper
1 dl tørr hvitvin eller 2 ss sitronsaft
3 dl kremfløte
1 ts sennep, gjerne fransk type


Dette smaker godt. Ikke noe slankemat, men men,


Fremgangsmåte

Laksen kan tilberedes med eller uten skinn. Skjær laksefiletene i 3 stykker. Legg stykkene i en ildfast form. Dryss salt over fisken. Bland sammen estragon, pepper, vin, fløte og sennep og hell det over fisken. Stekes på nederste rille til laksen er akkurat gjennomkokt. 200 C i ca. 20 minutter. Server laksen i sausen. Kokte poteter, kokte bønner og gjerne agurksalat serveres til.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 243,37 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,05 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 20,32 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 14,89.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Appelsinris


Prøv også Appelsinris.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 26.04.2003
Denne retten tar ca 10-20 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

3 dl risengrynsgrøt
2 dl kremfløte
1 ss sukker
1 ss vaniljesukker
2-3 appelsiner



Fremgangsmåte

Pisk fløten til krem. Skrell appelsinene, del dem i båter og klipp dem i biter. Bland grøt, appelsinbiter og krem. Smak til med sukker og vaniljesukker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 123,8 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 10,16 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 8,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,42.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++











Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3090






Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.