Mest populære oppskrifter i 2017

Oppdatertdato: 2018-01-16 Publisert: Tema: Hverdagsmat Forfatter: Utgiver: Matoppskrift.no




Her er de mest leste og populære oppskriftene på matoppskrift i 2017! Nå som vi er i ett nytt år tenkte jeg det var tid til å se gjennom fjoråret og summere opp litt. Så derfor gikk jeg gjennom tallene for 2017 og så hva som var populært og mest lest av mine oppskrifter.
Mange av disse er jo oppskrifter som går igjen på flere nettsider, men jeg er fortsatt den eneste som i tillegg har næringsberegnet dem fullt ut og samtidig allergen beregnet dem. Samtidig oppgir jeg på alle oppskrifter både kilde og fotograf i motsetning til flere andre som aldri gjør det. Dette er nok en ting som kanskje gir mer lesere til andre sider, men jeg føler meg iallfall godt etterpå.
I fjor høst sjekket jeg opp 2 av de oppskriftene som florerer på nett på flere forskjellige blogger og sider. Originalen lå der men det er noen bloggere som topper lista uten at de oppgir kilden. Og dermed bare stjeler lesere fra den opprinnelige. Men nok om det.
Så her er de mest leste oppskriftene for 2017 på mine nettsider med kilder og fotograf, og alle er næringsberegnet.

PS
Senere i uka kommer noen mer spesifikke oversikter over oppskriftene.

Og for dere som lurer på tall kan jeg si følgende. I løpet av 2017 ble det:


  • Vist 5,5 millioner sider hos meg
  • Dette ble lest av 2,2 millioner unike lesere som var på siden 3,3 miilioner ganger.
  • Av disse ble det vist 2,33 mill oppskrifter og 666.000 artikler ble lest.
  • Mest leste oppskrift ble vist 12.029 ganger
  • Mest leste artikkel ble vist 46.470 ganger
  • Men den mest besøkte siden var forsiden med 95.000 besøk og det ble utført 130,000 søk på siden


Her under reklamen er de mest populære oppskriften med svinekammen desidert på topp





Kokt røkt svinekam


Prøv også Kokt røkt svinekam.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.08.2013
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Egil Bratnes hjemmeside
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

1kg. røkt svinekam,
vann

Pepperrotsaus:
1 1/2 ss. smør,
3 ss. hvetemel,
5 dl. kraft,
1 ss.revet pepperrot,
1 ts. eddik,
1 ts. farin,
1 syrlig eple


Svinekam får en og kjøpt ferdig stekt i butikken. Smakfullt kjøtt og veldig enkelt. Varier med andre grønnsaker, vi brukte rødkål. Denne er enkel og grei søndagsmiddag.


Fremgangsmåte

Kok opp vannet og legg svinekammen i, med kjøttsiden opp. Vannet skal så vidt dekke kjøttet. Kok opp uten lokk og skum.

La kjøttet trekke under lokk på svak varme til det er gjennom kokt, 1 - 1 1/2 time. Vannet må ikke koke, da blir kjøttet tørt. Kjøtt som skal serveres kaldt, avkjøles i kraft.

Bruk kraften og lag en lys saus. Er den for salt, spes den med vann. Smak sausen til med pepperrot, surt og søtt. Like før servering tilsettes et finrevet eple.

Server røkt svinekam med kokte poteter og grønnsaker.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 150,43 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 2,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 12,21 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,49.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Grønnsakssuppe med poteter


Prøv også Grønnsakssuppe med poteter.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 07.01.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

4 poteter
1 gulrot
1 purre
1 løk
1 l vann
2 buljongterninger (grønnsakbuljong)
2 ss finhakket kruspersille


En varmende supper er godt i kalde vintermåneder. Denne er enkel men får fylde med poteter.
En god grønnsakssuppe er avhengig av typen grønnsaker man har i. Når løk og purre kommer med blir smaken bedre syns vi. Også evt sellerirot passer her.


Fremgangsmåte

Potetene skrelles før de skjæres i terninger. Løk, gulrot og purre skjæres i tynne skiver. Kok opp vann med buljongterningene.
Tilsett grønnsakene og la suppen koke til grønnsaker og poteter er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Finhakket kruspersille drysses over til slutt.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 28,49 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 5,15 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,29 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Friterte løkringer


Prøv også Friterte løkringer.

Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 29.07.2003
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Karen Tripp
Bildet er tatt av Magnus Thor Magnusson

Ingredienser

2-3 store løk
Olje til fritering

Røre:
2,5 dl grovt hvetemel
2 ts salt
1,5 ts bakepulver
1 eggeplomme
1,5 dl melk
1 ss olje
1 eggehvite



Fremgangsmåte

Rens løken og skjær den i skiver ca 0,5 cm tykke. Separer i ringer. Ha ringene i kaldt vann og la det stå i 30 minutter. Rist av vannet og legg de på ett kjøkkenpapir.

Pisk eggeplommen og rør inn melk og olje. Bland dette med mel, bakepulver og salt. Vend så inn de stivpiskede eggehvitene.

Varm opp oljen og dypp løkringene i deigen. La de renne litt av og la de steke i olje til de er gyldne. La renne av på kjøkkenpapir

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 118,88 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,65 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,14 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++





Her er lignende, anbefalte og gode oppskrifter fra forskjellige kilder

Prøv også Ingers rugbrød.

Ingers rugbrød


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 21.08.2014
Denne retten tar ca 60 min + å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av Matoppskrift.no

Ingredienser

1,3 kg fin sammalt hvete
200 g fin sammalt rug
200 g helkorn hvete
75 g gjær
2 strøkne ts salt
9 dl hvetekli/kruskakli
1,8 l lunkent vann, helst 37 grader
(evt. 1 l søt eller sur skummet
melk + 8 dl vann)
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner


Ingers Rugbrød er den mest populære oppskriften på mine nettsider. Og da mente jeg at det var på tide å bake dette hjemme.
Og det var veldig vellykket, brødet smaker nydelig og er faktisk enkelt å bake siden du ikke trenger ha det ut på bakebordet


Fremgangsmåte

Tre brød i 2-liters former eller fire brød i 1,5-liters former. Brødene bør fryses, og oppbevares i kjøleskapet ettersom du bruker av dem, da de kan mugne om de ligger for lenge i romtemperatur.

Bland alt det tørre, løs opp gjæren i litt av væsken(vann om den skal være melkefri) og arbeid alle ingrediensene godt sammen, enten i kjøkkenmaskin eller for hånd.
Deigen blir veldig løs, men den skal være slik. Den kan IKKE eltes på bordet.

Hev deigen i underkant av en time i bakebollen.Slå luften ut av deigen og la den heve en gang til i bollen, ca. en halv time. Slå luften ut av deigen igjen og spa/hell deigen i smurte former og sett deretter brødene inn i varm ovn på 220 grader på over- og undervarme, eller 200 grader på varmluft. Brødene skal stekes i en time.

Brødene er litt fuktige inni, og de henger på kniven når du skjærer i dem, men slik skal de være. Når du har et fuktig brød, klarer du deg med mindre pålegg. Dette brødet er skikkelig fibersterkt, og faktisk godt!

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 174,56 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 25,86 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,84 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,98.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Salt lammekjøtt med kålrotstappe.

Salt lammekjøtt med kålrotstappe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 08.10.2005
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matprat.no
Bildet er tatt av Matprat.no

Ingredienser

1 kg lettsaltet lammekjøtt
1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 l vann
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 dl kremfløte
3 ss smør
2 ss hakket persille



Fremgangsmåte

1. Legg kjøttet i kokende vann og kok opp. Ta av skummet og la kjøttet trekke til det løsner fra beina (ca 1 1/2 time).

2. Skrell kålrot og gulrøtter, del i skiver og kok dem møre i lettsaltet vann.

3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Tilsett fløte og smør og smak til med salt og pepper.

Serveres med kokte poteter, og kraften tilsatt persille.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 72,94 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 4,44 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,18 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,28.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Bowle med jordbær.

Bowle med jordbær


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 18.10.2008
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Frukt.no
Bildet er tatt av Frukt.no

Ingredienser

1 l jordbær
1 ½ dl sukker
2 ½ dl vann
1 stk. appelsin i skiver
¾ dl tørr hvitvin
1 flaske farris



Fremgangsmåte

Knus halvparten av jordbærene. Kok sukkerlake av vann og sukker. Tøm det kokende vannet over de knuste jordbærene og la dem stå og trekke i 2-3 timer. Sil saften og tøm den i en stor bolle. Spe med hvitvin (eventuelt eplesider hvis du vil bruke det istedet). Legg appelsinskiver og resten av jordbærene oppi.
Like før servering tilsettes iskald farris (eller selters) og isbiter.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 54,53 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 11,87 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0,08 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 3,65.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Stekt ørret med flower sprout.

Stekt ørret med flower sprout


Antall porsjoner = 2
Dato lagt inn eller oppdatert 27.11.2015
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Rosemarie Rodriguez
Bildet er tatt av Rosemarie Rodriguez

Ingredienser

400 gr ørretfilet eller laks

300 gr flower sprout
150 gr bacon i terninger
0,5 løk i biter
50 gr mandler, ristet
0,5 stk sitronjuice

1 ss smør
1 dash salt og pepper
1 ss revet sitronskall
50 gr rosiner

2 porsjoner pasta


Vi har prøvd flere forskjellige oppskriftskombinasjoner med Flower Sprout. Denne er en av de bedre. Jeg anbefaler virkelig å prøve denne grønnsaken, den smaker nydelig noe lignende en mild variant av rosenkål. Og så er det slike koselige buketter.
Vi bruker her ørret som er fra fiskebygga i Kristiansand. Koster litt mer men vi innbiller oss at det smaker bedre:)


Fremgangsmåte

Først ha litt sitronjuice i ett glass og ha i rosiner. La stå i ca 5 minutter.
Kok penne eller annen pasta etter anvisning på pakken.
Rens og kok flower sprout i litt vann i ca 5-10 minutter. Ta vekk, hell av vannet. Skyll med kaldt vann. Kutt i småbiter.
Samtidig stekes ørreten i en stekepanne på begge sider til den er lysbrun. Settes til side
Varm en ny stekepanne med litt smør og rist mandlene litt og ha i bacon. Stekes noen minutter før løk og flower sprout has i. Stekes i 5 minutter. Så sprinkler du med avsilt sitronsaft og smaker til med salt og pepper.
Ved servering drysses over sitronskall og rosiner.
Server med ørretfileter og pasta.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 203,13 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 13,34 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 10,99 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 10,88.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Deilig kyllingsuppe.

Deilig kyllingsuppe


Antall porsjoner = 4
Dato lagt inn eller oppdatert 19.03.2013
Denne retten tar ca 20-40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Knut Pettersen
Bildet er tatt av Knut Pettersen

Ingredienser

400 gr kyllingfileter
1 ts karri
1/2 ts cayennepepper
salt og pepper

1/2 gul paprika
1/2 rød parika
1 purre

7-8 dl vann
2 hønsebuljong
1 dl eplejuice, lysekloster el. hvitvin
1 boks creme fraiche
Litt fløte


Denne er fantastisk god og creme fraiche fremhever smaken veldig bra. Jeg for min del liker godt med smak, og krydrer det derfor litt ekstra. Vi bruker eplejuice.


Fremgangsmåte

1. Del kyllingfiletene i små biter. Stekes i smør. Krydres med karri, cay.pepper, salt og pepper. Legges så til siden, strø litt mel over.

2. Paprikane og purren surres blanke.

3. Kok opp vann, buljong, eplejuice/lysekloster/hvitvin, creme fraiche og fløteskvetten. Skal koke i ca 7-8 min. Ha i paprika og purre etter halvgått koketid og kyllingbitene på slutten..

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 86,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 1,64 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 6,28 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 4,54.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Gele shots (Jello Shots, geleshot).

Gele shots (Jello Shots, geleshot)


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 16.04.2017
Denne retten tar ca 2-4 timer å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Matoppskrift.no
Bildet er tatt av sxc.hu

Ingredienser

1.8 dl gelepulver
4.8 dl varmt vann
1.8 dl kaldt vann
3 dl vodka


Her er utgangspunktet likt for de fleste jello shots. Men det er typen alkohol og aller mest fargen som spiller inn. Bruk for eksempel konditorfarger eller andre fargesterke drikker til å sette farge med.


Fremgangsmåte

Gele shots er drinker(shots) laget av gele som er tilsatt alkohol før den stivner. Serveres i shot glass eller papir glass som er lettere å tømme. Er ett amerikansk fenomen og alle oppskriftene er oversatt fra engelsk. Mulig de må tilpasses litt pga norske geletyper.

Fremgangsmåten er ganske lik for alle. Gelepulver løses opp i varmt vann og røres ut. Kaldt vann og alkohol tilsettes. Evt smak kan og tilsettes. Helles så i glass eller former som avkjøles. Server gjerne glass med noe å få shotten ut av glasset med.
På bildet er det lagd i former som så tas ut og serveres.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 100,18 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 8,01 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 0 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 11,56.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Lettvinte og raske rundstykker uten heving.

Lettvinte og raske rundstykker uten heving


Antall porsjoner = 1
Dato lagt inn eller oppdatert 19.12.2013
Denne retten tar ca 40 min å lage
Kalkulering og publisering av Knut Pettersen
Opprinnelig kilde til oppskriften er Melk.no
Bildet er tatt av Melk.no

Ingredienser

3 ½ dl sammalt hvete, grov
3 ½ dl hvetemel , siktet
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
6 dl syrnet melk , f eks Cultura, Kefir eller lignende


Hvis du har lyst på ferske rundstykker på under halvtimen, er disse ypperlige. Hva med å lage disse til frokost og i tillegg ta med et par på skolen?

I Storbritannia finner du scones i mange variasjoner, også søte varianter. De blir ofte servert sammen med te. Dette er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen i stedet for gjær. De trenger derfor ikke heve før du steker dem. Konsistensen blir litt annerledes enn rundstykker bakt med gjær.


Fremgangsmåte

Bland alt det tørre. Rør melken godt inn - det skal være en løs deig. Ta deigen med en spiseskje og sett "små hauger" på en stekeplate med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 230 °C i ca 15 minutter. Tas ut og legges på rist.
Smaker best nystekte, men kan fryses.

Tips:
Disse rundstykkene blir også gode hvis du putter et par spiseskjeer med hakkede mandler, hakkede nøtter, solsikkekjerner, linfrø og/eller sesamfrø i deigen.

Raskt næringsinnhold

Denne retten har 171,47 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 28,06 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,81 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,68.- pr 100 gram.

Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++



Legg inn kommentar eller trykk liker på denne artikkelen.


Intern:3095





Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.