Fotograf:
Melk.no
Hvis du har lyst på ferske rundstykker på under halvtimen, er disse ypperlige. Hva med å lage disse til frokost og i tillegg ta med et par på skolen?
I Storbritannia finner du scones i mange variasjoner, også søte varianter. De blir ofte servert sammen med te. Dette er en type rundstykker det er raskt å lage fordi det blir brukt bakepulver i deigen i stedet for gjær. De trenger derfor ikke heve før du steker dem. Konsistensen blir litt annerledes enn rundstykker bakt med gjær. Oppskriften inneholder
169 Kalorier,
28 g Karbo,
7 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Lettvinte og raske rundstykker uten heving er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3,8 poeng fra 50 lesere
Lesere:
148583 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Lettvinte og raske rundstykker uten heving med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 168.86 | 1 749.39 | 145.78 | Kcal |
Protein | 6.78 | 70.24 | 5.85 | gram |
Karbohydrat | 28.21 | 292.26 | 24.35 | gram |
Kostfiber | 3.56 | 36.88 | 3.07 | gram |
Fett | 2.42 | 25.07 | 2.09 | gram |
Mettet fett | 1.26 | 13.05 | 1.09 | gram |
Salt | 1.19 | 12.34 | 1.03 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.71 | Kr 17.72 | Kr 1.48 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 036 totalt | 1 036 pr porsj | 86 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 66,82 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 12
stykker
Bland alt det tørre. Rør melken godt inn - det skal være en løs deig. Ta deigen med en spiseskje og sett "små hauger" på en stekeplate med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 230 °C i ca 15 minutter. Tas ut og legges på rist.
Smaker best nystekte, men kan fryses.
Tips:
Disse rundstykkene blir også gode hvis du putter et par spiseskjeer med hakkede mandler, hakkede nøtter, solsikkekjerner, linfrø og/eller sesamfrø i deigen.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Melk.no
(Intern: 25579)
Tilberedningstid:
40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Diett/allergi:
Uten gjær
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-12-19
Oppdatert dato:2013-12-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift