Fotograf:Frukt.no Reven gulrot og havregryn gjør dette gode gulrotbrødet ekstra saftig. Deilig nybakt til frokost i helgen og i matpakken ellers i uken. Bak flere når du først er i gang og pytt i fryseren.
Oppskriften inneholder 223 Kalorier, 35 g Karbo, 8 g Protein og 4 g Fett pr 100 gr Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk, Soya, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt, Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til den er fingervarm og rør gjæren ut i litt av melken.
Tilsett salt, honning og olje.
Rør inn linfrø, grovrevne gulrøtter og havregryn.
Elt inn mel til en passe fast deig som slipper bollen. Synes du at deigen blir for løs, så tilsett litt mer mel.
Sett til heving i 30 minutter.
Ta deigen ut av bakebollen og del i to. Rull hvert emne til en pølse og legg de ned i hver sin smurte brødform.
Etterhev brødene i 30 minutter.
Pensle brødene med sammenpisket egg og stek nederst i ovnen på 200°C - 30-35 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Frukt.no
(Intern: 35866)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2021-08-30
Oppdatert dato:2021-08-30