Smuldre gjæren i en skål. Tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, olje, salt, evt. krydder og sirup. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 10 like store emner som formes til boller. Legg bollene på plate med bakepapir, og dekk til med plastfolie eller et håndkle. Sett i kjøleskap over natten. Ta bollene ut av kjøleskapet og sett ovnen på 250°. Pensle bollene med vann og strø på frø. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist. Smaker best lunkne.
Tips
Deigen til godmorgen-bollene kan også kjevles flat, slik at man kan trykke ut bollefigurer ved hjelp av desilitermål eller sandkakeformer.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26294)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-08-20
Oppdatert dato:2020-05-20