Varm opp melk, sirup, salt og krydder til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, hell over væsken, og rør til gjæren er oppløst. Arbeid inn melet til du har smidig deig. La heve under klede i 1 time.
Legg deigen på melet bakebord, og del den i 20 emner som kjevles til tynne leiver. Gå over med en mønsterkjevle, eller prikk dem med en gaffel. Legg på brett med bakepapir. Hvis du vil ha variasjon, kan du pensle over med litt vann og strø på valmuefrø eller sesamfrø før du steker knekkebrødet. Da får det en annen karakter. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 12–15 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevares tørt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35023)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-05-20
Oppdatert dato:2020-05-20