Smuldre gjæren i en stor bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett brunt sukker, salt og bokhveteflak eller hvetekli. Arbeid inn rugmelet og deretter hvetemel til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 20 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og kna den smidig. Del deigen i fire like store emner som formes til lengder. Legg lengdene i langpanne med bakepapir. Skjær remser av et annet bakepapir, og legg dem mellom brødene, så de ikke fester seg til hverandre. La deigen heve i 10–30 minutter. Stekes i nedre del av ovnen ved 200°C i ca. 40 minutter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 35016)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-05-19
Oppdatert dato:2020-05-19