Fotograf:Brodogkorn.no Visste du at vikingene laget pizza? Da som brødtallerken, men prinsippet er det samme: En bunn av brød og fyll oppå. Denne oppskriften er utviklet av bakerne hos Lofthus Samvirkelag.
Bland vann, mel og gjær til fordeigen i en bolle. Rør blandingen sammen for hånd.
Dekk skålen med et lokk eller en tallerken, og la den stå i romtemperatur i 12 timer.
Deigen er klar når den har hevet og bobler lett.
Dag to: Bland meltypene, tilsett salt og vann. Ha melblandingen over i bollen med fordeigen. Bland sammen og tilsett olivenoljen.
Dekk bakebollen med en stor tallerken eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. en time.
Ha deigen ut på et lett melet bakebord og del den i seks like store emner. Kjevle til tynne bunner på ca. 10 – 12 cm i diameter. Stek bunnene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
Legg på topping, her er noen forslag:
Speilegg og spinat
Kylling, majones, spinat og bacon
Revet fast hvitost av geit, honning og bladpersille
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34789)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Land:
Norge Innlagt dato:2019-11-22
Oppdatert dato:2019-11-22