Fotograf:
Brodogkorn.no
Et ekstra grovt og godt brød med flere typer korn og en morsom tvist på utseendet.
Bakt av Bjørn Vidar S. Gustavsen. Oppskriften inneholder
205 Kalorier,
25 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Sesam, Spor-av-gluten, Spor-av-lupiner, Spor-av-sulfitt,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Kake-husets superbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
4059 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Kake-husets superbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 204.72 | 2 880.29 | 1 440.14 | Kcal |
Protein | 6.11 | 85.96 | 42.98 | gram |
Karbohydrat | 24.51 | 344.84 | 172.42 | gram |
Kostfiber | 5.03 | 70.77 | 35.38 | gram |
Fett | 8.02 | 112.84 | 56.42 | gram |
Mettet fett | 2.83 | 39.82 | 19.91 | gram |
Salt | 0.39 | 5.42 | 2.71 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.71 | Kr 24.06 | Kr 12.03 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 407 totalt | 1 407 pr porsj | 703 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 47,88 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
1. Pisk sammen vann, egg, honning og sitronjuice i en kjele og varm opp til 37 grader.
2. Bland vannblandingen med gjær.
3. Ha alt det tørre i en bolle, utenom salt og smør.
4. Ha i gjærblandingen og elt deigen godt sammen.
5. Mot slutten av eltetiden tilsetter du salt og romtemperert smør i terninger.
6. Elt deigen 10–15 minutter i maskin, eller 15–25 minutter for hånd, til den slipper bollen. La heve til dobbel størrelse.
7. Del deigen i to emner og form to brød (bruk litt olje til å bake ut).
8. Ha havregryn på bordet og dypp ene siden av brødet i det. Dypp den andre siden av brødet i linfrø, før du gir det en vri og legger det over på en bakepapirkledt bakeplate.
9. La heve til dobbel størrelse.
10. Stek i ca. 30–40 minutter på 200°.
11. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31444)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Innlagt dato:2021-01-26
Oppdatert dato:2021-02-01
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift