Fotograf:
Melk.no
Bergenske vørterbrød inneholder
240 Kalorier,
50 g Karbo,
6 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Bergenske vørterbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Bergenske vørterbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 4,8 poeng fra 4 lesere
Lesere:
17176 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Kalorier og næringsinnhold i Bergenske vørterbrød med ingrediensene over!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Verdi pr stykke | Enhet |
---|
Kalorier | 240.19 | 4 689.11 | 2 344.55 | Kcal |
Protein | 5.60 | 109.33 | 54.66 | gram |
Karbohydrat | 50.04 | 976.91 | 488.45 | gram |
Kostfiber | 4.63 | 90.39 | 45.19 | gram |
Fett | 0.93 | 18.16 | 9.08 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 3.71 | 1.85 | gram |
Salt | 0.73 | 14.29 | 7.14 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.14 | Kr 41.78 | Kr 20.89 | .- |
Hele oppskriften veier | 1 952 totalt | 1 952 pr porsj | 976 pr stk | gram |
Energiprosent fra karbo | 83,33 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1 porsjon gir ca 2
brød
Varm melk, sirup og øl til blandingen er lunken. Rør ut gjæren. Bland sukker, salt og krydder i rugmelet før det has i. Tilsett så det meste av hvetemelet til det blir en fast deig. Dryss litt mel over deigen, og sett den til heving under plast og et klede.
Elt deigen godt på bakebordet, og kna inn rosinene. Lag to runde eller avlange kaker som legges på smurt stekebrett og etterheves godt.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Stekes i 1 time. Temperaturen kan reduseres på slutten av steketiden. Vørterbrødene skal pensles med vann når de er stekte og avkjøles på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matoppskrift.no
(Intern: 12780)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød
Land:
Norge
Fylke:
Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2003-05-08
Oppdatert dato:2003-05-08
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift