Fotograf:Nadin Martinuzzi Myslirundstykker med blåbær passer fint i matpakken eller som turmat. Smaker skikkelig saftig og godt nystekte med litt smør eller ost.
Ha havregryn i en bakebolle med 5 dl vann. La stå i 30 minutter.
Tilsett resten av melet, melk og salt. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Ha i olje og blåbær og elt det forsiktig inn i deigen. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
Deigen vil være litt bløt, men melet vil trekke til seg mer av væsken mens deigen hever.
Dekk med plast eller et klede, og hev til dobbel størrelse.
Ta deigen forsiktig ut på et lett melet bakebord, og del den med en bakeskrape eller skarp kniv i 24 like store emner som du plasserer på to bakepapirkledt stekebrett.
Etterhev rundstykkene på et lunt sted til dobbelt størrelse.
Stek rundstykkene på nederste rille i ovnen på 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34371)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2018-10-26
Oppdatert dato:2018-10-26