Fotograf:Rosemarie Pettersen Om en vil ha de litt flate så press dem ned på stekeplaten, før en pensler og drysser på valmuefrø. Vi bruker her dobbelheving.
Uansett hva slags brød man velger, gjelder det å tenke på hvilket pålegg en legger på. Løs opp gjæret i litt av vannet og ha det i resten av vannet.. Tilsett olje og salt og arbeid inn melet , litt i gangen til deigen slipper bollen. La deigen heve i romtemperatur , 30-40 min. Arbeid deigen blank og smidig. Del deigen i to like deler.
Rull hver del i en lengde og del den i 15 biter. Form hver del i boller uten sprekker. La bollene heve ytterligere i 30 min. Sett ovnen på 225 grader. (Pensle med melk og strø på valmuefrø.) Unngå pensling med melk ved melkeallergi. Stekes gyllenbrune, midt i ovnen 10-12 min. Avkjøles.
Sendt inn opprinnelig av Margareta Schildt-Landgren og ernæringsfysiolog Åsa Åhlen
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:
Diabetes info
(Intern: 1581)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2017-07-10
Oppdatert dato:2017-07-10