Fotograf:Brodogkorn.no Flerkornbrød er ekstra grovt, saftig og holdbart brød. Med helkorn, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, havregryn, havrekli, sammalt hvete og rug smaker det veldig godt.
Dag 2: Hell vannet av helkornene, og bland sammen alle ingrediensene.
Elt deigen på lav hastighet til deigen blir smidig, glatt og slipper kantene på eltebollen.
La deigen ligge i eltebollen, dekk til med plast/klede og la deigen heve i romtemperatur i 1,5 – 2 timer (dobbel størrelse).
Ta deigen ut på bordet, elt den forsiktig og form til brødfasong. Legg deigen i en smurt 1,5 liters brødform.
Dekk brødformen med plast eller et klede og la brødet heve til det når kanten av formen.
Pensle brødet forsiktig med litt vann og dekorer det med for eksempel sammalt hvete.
Stek brødet i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30–40 minutter.
Avkjøl brødet på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 35568)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2020-12-27
Oppdatert dato:2020-12-27