Fotograf:
Vita Hjertego
Hjertegodt grovbrød inneholder
205 Kalorier,
37 g Karbo,
8 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Hjertegodt grovbrød har beregnet å ha følgende allergener
Gluten, Melk, Soya,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjertegodt grovbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
16694 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjertegodt grovbrød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 205.43 | 2 630.19 | Kcal |
Protein | 7.62 | 97.56 | gram |
Karbohydrat | 37.36 | 478.33 | gram |
Kostfiber | 6.14 | 78.61 | gram |
Fett | 1.47 | 18.82 | gram |
Mettet fett | 0.21 | 2.69 | gram |
Salt | 0.57 | 7.30 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.23 | Kr 15.75 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 3 841 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 72,74 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
Bland melken med det varme vannet, og rør ut gjæren i litt av blandingen.
Ha dette i en stor bolle og tilsett saltet, oljen og melet.
Arbeid deigen godt sammen til den blir seig og fin.
Dekk bollen med plast og sett den til heving et lunt sted i ca 1 time.
Elt deigen godt og form den til tre brød som legges i smurte former à 2 liter.
Dekk brødene med plast og la dem heve i ca 30 minutter.
Stek brødene på nederste rille ved 200 °C i ca 1 time.
Når brødene har stekt halve tiden, hvelves de forsiktig ut av formene og stekes resten av tiden på bakeplaten. Da blir brødene godt stekt hele veien rundt.
Brødet kan gjerne tilsettes linfrø og solsikkekjerner.
Dette brødet er utmerket til brødmåltider, men er også godt som tilbehør til salater og andre retter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Vita Hjertego
(Intern: 24287)
Kategori:
Brød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2007-09-19
Oppdatert dato:2007-09-19
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift