Fotograf:Mari Svenningsen Kuvertbrød med appelsin og sviske smaker deilig som tilbehør til middag. Ferskt, revet appelsinskall setter prikken over i´en, og gir ekstra frisk smak.
Smuldre gjæren i bakebollen og ha i mel, sukker, salt og vann. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen, ca. 15 minutter.
Tilsett smøret litt etter litt, og elt videre på rolig fart til deigen samler seg og slipper kanten av bollen. Elt forsiktig inn sviskene og appelsinskallet.
Dekk bakebollen med plast, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del i 30 like store emner. Trill hvert emne til runde kuvertbrød og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Dekk kuvertbrødene med plast eller et klede, og etterhev i ca. 30 minutter.
Pensle kuvertbrødene med vann og stek dem midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge. Avkjøl på rist.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 34443)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Innlagt dato:2018-11-23
Oppdatert dato:2018-11-23