Flatbrød 8



Flatbrød 8 oppskrift.
Fotograf: Brodogkorn.no
Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær, og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekematen i jula, eller til suppe og gryteretter året rundt.

Flatbrød er et utrolig godt middagsbrød, med lang holdbarhet. Det er lange tradisjoner i bakst av flatbrød, kunsten har gått i arv gjennom generasjoner. En kan bruke alle slags melsorter til baksten, enkelte bruker også poteter. Fra gammelt av ble det brukt mye bygg og havre. Hvete- og rugmel ble mer vanlig etterhvert for å gjøre deigen enklere å jobbe med.


Oppskriften inneholder 198 Kalorier, 36 g Karbo, 8 g Protein og 1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Flatbrød 8 er: Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar

Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere: 5609 totalt.

Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 30 porsjoner
7dlmelk
7dlvann
500grsammalt hvete, grov
1,5kggrovbakstmel (ferdigblanding av hvete og rug)
1tssalt
1tssukker
byggmel til utbaking




Næringsdeklarasjon for Flatbrød 8!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonEnhet
Kalorier198.06225.26Kcal
Protein7.838.91gram
Karbohydrat35.7940.71gram
Kostfiber6.307.17gram
Fett1.221.39gram
Mettet fett0.300.34gram
Salt0.220.25gram
Pris på oppskriftenKr 1.12Kr 1.27Kroner
Hele oppskriften veier3 412 gr totalt gram
Energiprosent fra karbo72,28 %Ikke lavkarboHva betyr dette?

Fremgangsmåte:

1. Kok opp melk og vann.
2. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Tilsett den kokende væsken. Elt godt mens deigen ennå er varm. Tilsett eventuelt mer grovbaksmel til deigen er fast og slipper bollen.
3. Legg deigen i en plastpose og la den bli kald (minst 4 timer). La den gjerne ligge til neste dag.
4. Ha deigen ut på et melet bakebord (bruk grovbakst eller grov sammalt mel). Elt deigen. Kjevle den ut til en 2 cm tykk leiv. Stikk ut runde emner med en ring, ca. 10 cm i diameter, og legg dem på melet plate. Dekk med fuktig håndkle.
5. Kjevle runde deiger, ca. 42 cm i diameter. Bruk godt med byggmel i begynnelse og lite mel mot slutten av kjevlingen. Bruk trinsen på slutten rundt kantene.
6. Legg leiven med kjevlesiden ned på takken. Bruk middels varme og prøv deg fram. Børst av melet når leiven har ”stivnet”. Dusj gjerne med lunkent vann over leiven, da forklistrer rester av mel seg og leiven blir finere.
7. Snu leiven og del den i to. Stek ferdig. Avkjøl flatbrødet på rist om det er helt tørt. Legg eventuelt leivene i stekeovnen ved 50°C til de er helt tørre. Avkjøl på rist.

Oppbevares tørt og kjølig.

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Brodogkorn.no
(Intern: 30155)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2013-01-11
Oppdatert dato:2020-12-29


Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Brimlefse.Brimlefse.
Denne retten har 134,78 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,96 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød 8.Flatbrød 8.
Denne retten har 198,06 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,22 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget flatbrød.Hjemmelaget flatbrød.
Denne retten har 198,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Injerra, etiopisk brød.Injerra, etiopisk brød.
Denne retten har 160,29 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,65 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Fint flatbrød.Fint flatbrød.
Denne retten har 210,48 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,24 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt flatbrød.Grovt flatbrød.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmebakt flatbrød 2.Hjemmebakt flatbrød 2.
Denne retten har 198,31 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,01 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++




Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.