Fotograf:Brodogkorn.no Et godt, grovt flatbrød med mye smak. Passer kjempefint som tilbehør til middagen, eller som enkel snacks med smør på. Oppskrift fra Bodil Nordjore.
Ingredienser
1 porsjon
Havregrøt:
5 dl lettkokt havregryn
7 ½ dl vann
Grov melblanding (fordeig):
1 l sammalt hvete, grov
1 l sammalt hvete, fin
½ l sammalt rug, grov
2 ½ dl kokende vann
1 l kokende helmelk
3 ts salt
Hvetemel til passe deig
Grov sammalt hvete og grov sammalt rug til utbaking
Fremgangsmåte:
1. Kok havregrøt av havregryn og vann. La grøten avkjøles litt.
2. Ha melet i en bolle, hell kokende vann over og rør sammen. La det stå i ca. 30 min.
3. Kok opp melken og rør ut havregrynsgrøten i den. Vær forsiktig, her er det lett å brenne seg!
4. Rør inn den grove melblandingen og salt og tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
5. Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk en blanding av grov sammalt hvete og grov sammalt rug til å bake ut i.
6. Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.
Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Brodogkorn.no
(Intern: 31840)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori:
Flatbrød Land:
Norge Nasjonal/tradisjonsrett Innlagt dato:2014-12-30
Oppdatert dato:2020-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften. PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.