Fotograf:
Matprat.no
Her får du oppskriften på herlig, sprøtt hjemmelaget flatbrød. Kunsten å bake flatbrød går mer og mer i glemmeboken. En gang var det selve matbrødet her til lands. Det er lange tradisjoner i flatbrød, og selve bakinga er en kunst som gikk i arv gjennom generasjonene. Oppskriften inneholder
198 Kalorier,
37 g Karbo,
7 g Protein og
1 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Hjemmelaget flatbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
11860 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Hjemmelaget flatbrød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 198.31 | 241.54 | Kcal |
Protein | 6.98 | 8.50 | gram |
Karbohydrat | 37.26 | 45.38 | gram |
Kostfiber | 6.13 | 7.47 | gram |
Fett | 1.01 | 1.23 | gram |
Mettet fett | 0.19 | 0.23 | gram |
Salt | 0.38 | 0.46 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 0.88 | Kr 1.07 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 1 827 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 75,15 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bland salt og mel i en bakebolle. Kok opp vann og hell det over.
2. Avkjøl noe og elt deigen sammen. Deigen skal være fast. Legg den i en plastpose i kjøleskapet til den er kald helt igjennom. Deigen kan ligge i kjøleskapet til neste dag.
3. Del deigen i like emner ca. 200 g per emne til takke 60 cm i diameter, noe mindre til en mindre takke.
4. Form hvert emne til en flat, litt tykk leiv. Dekk leivene med plast.
5. Ha godt med byggmel på rent bakebord og kjevl fra midten og utover til tynn stor leiv. Pass hele tiden på at leiven er løs på bordet. Børst av løst mel.
6. Flytt leiven over på varm takke ved hjelp av bakstefløyen. Den siden som var opp på bakebordet skal være ned på takken. Børst av løst mel og dra over rullen slik at flatbrødet fester seg til takka og ikke krymper.
7. Stek flatbrødet til det begynner å bli tørt på overflaten, snu og stek det videre til det har litt brune flekker. Pass varmen så det ikke blir brent.
8. Leivene behøver ikke steke ferdig på takka, de kan brettes i to, legges i stekeovnen og etterstekes/tørkes ved 100 °C med åpen ovnsdør.
PSST: Oppbevar flatbrød kaldt og tørt.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Matprat.no
(Intern: 29947)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
vanskelig å tilberede
Kategori:
Flatbrød
Land:
Ukjent-opprinnelse
Innlagt dato:2012-11-23
Oppdatert dato:2012-11-23
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift