Fotograf:
Brodogkorn.no
Dette er et tradisjonsrikt etiopisk brød som kan minne litt om pannekaker. Spises til alle måltider og kombineres gjerne med egg, kylling, geitekjøtt, grønnsaker og krydrede sauser basert på bønner eller erter. Oppskriften inneholder
160 Kalorier,
16 g Karbo,
6 g Protein og
8 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Injerra, etiopisk brød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 5 poeng fra 5 lesere
Lesere:
7896 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Injerra. etiopisk brød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 160.29 | 1 285.73 | Kcal |
Protein | 6.03 | 48.37 | gram |
Karbohydrat | 15.99 | 128.26 | gram |
Kostfiber | 1.68 | 13.48 | gram |
Fett | 7.65 | 61.36 | gram |
Mettet fett | 3.49 | 27.99 | gram |
Salt | 0.85 | 6.83 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 2.22 | Kr 17.81 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 802 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 39,9 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Bland sammen sammalt hvete, hvetemel, sukker, salt, bakepulver og natron.
2. Visp eggene og rør inn kulturmelk og olje.
3. Bland det tørre med det våte.
4. Ha litt smør i en varm stekepanne og hell i passende mengde røre (omtrent som en pannekake). Stek til det dannes bobler på oversiden, snu og stek tilsvarende på den andre siden.
Tips!
Server gjerne med egg, kylling, geitekjøtt eller grønnsaker i kombinasjon med en krydret saus basert på bønner eller erter.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31723)
Tilberedningstid:
20-40 min
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Flatbrød
Land:
Etiopia
Innlagt dato:2015-02-14
Oppdatert dato:2015-02-14
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift