Brimlefse



Brimlefse oppskrift.
Fotograf: Bjørgum Bygdekvinnelag
Tradisjonsbakst med flesk og røykepølsa frå Voss. Består av først flatbrød oppskrift hvor denne først stekes på en side før melkekakerøra smøres ut over etter at den er snudd.

Oppskriften inneholder 134 Kalorier, 20 g Karbo, 5 g Protein og 3 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener Egg, Gluten, Melk, Spor-av-gluten,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.

Brimlefse er: Ikke vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar


Annonse



Ingredienser

Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Antall porsjoner Oppskriften har opprinnelig 1 porsjoner

Flatbrød

2kgsammalt grov kveitemjøl
0,5pakkelettkokte havregryn
3,5literblanding mjølk/vatn
1kgsammalt fin kveite
0,5kgfint rugmel til utbaking
0,5kggrynmjøl (fint byggmjøl) til utbaking.

Kakerøre

2stkegg
0,5litermjølk
0,25tsnatron
200grkveitemjøl
0,5tssalt
200grmagert flesk
1stkrøykepølsa (vossakorv)




Kalorier og næringsinnhold i Brimlefse med ingrediensene over!

NavnVerdi pr 100 gVerdi pr porsjonVerdi pr stykkeEnhet
Kalorier134.409 912.51236.01Kcal
Protein5.43400.489.54gram
Karbohydrat19.841 463.2834.84gram
Kostfiber2.98219.795.23gram
Fett3.04224.215.34gram
Mettet fett1.0275.231.79gram
Salt0.1612.130.29gram
Pris på oppskriftenKr 1.72Kr 126.86Kr 3.02.-
Hele oppskriften veier7 375 totalt7 375 pr porsj176 pr stk gram

Fremgangsmåte:

1 porsjon gir ca 42 leiver

Flatbrød
Kok opp mjølk og vatn. Slå den kokande væska over havregryna og det grove kveitemjølet . Lat det stå over natta.
Tilset sammalt fint kveitemjøl til passe deig.
Knå i fin rug på bakebordet. Bruk grynmjøl og fin kveite til utbaking.
1 porsjon gir cirka 42 leivar.

Lag mjølkekakerøre:
bland dei tørre ingrediensane. Tilset mjølk og litt sur mjølk, og visp til jamn røre. Visp inn lettpiska egg.
Skjer opp flesk og røykepølsa (vossakorv) i små bitar og steik.
Steik flatbrødleiven på eine sida. Snu han, og stryk mjølkekakerøra utover leiven. Strø over bruna flesk og vossakorv. Brett leiven inn frå alle sider.
Del opp i passe bitar, for eksempel i fire.
Brimlefsa smakar godt med ein rømmeklatt på.

Bildet er: Bjørgum Bygdekvinnelag steiker brimlefsa under Smalahovetreffet på Voss

Har du prøvd oppskriften? Sett karakter

1 2 3 4 5 6



Mer info

Forfatter:
Kilde: Norsk Tradisjonsmat
(Intern: 34823)
Tilberedningstid: 60 min +
Oppskriften er vanskelig å tilberede
Kategori: Flatbrød
Land: Norge
Fylke: Hordaland
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2019-11-24
Oppdatert dato:2019-11-24
Lesere: 179 totalt.

Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.



Prøv en lignende oppskrift

Prøv også Fint flatbrød.Fint flatbrød.
Denne retten har 210,45 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 36,12 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 2,37 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,24.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Flatbrød 8.Flatbrød 8.
Denne retten har 197,64 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 35,79 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,44 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,12.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Hjemmelaget flatbrød.Hjemmelaget flatbrød.
Denne retten har 196,41 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 37,26 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 1,17 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 0,88.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Brimlefse.Brimlefse.
Denne retten har 134,4 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 19,84 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 3,04 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 1,72.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Grovt flatbrød.Grovt flatbrød.
Denne retten har 0 kcal pr 100 gram.
Denne retten har gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: .- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++

Prøv også Injerra, etiopisk brød.Injerra, etiopisk brød.
Denne retten har 162,73 kcal pr 100 gram.
Denne retten har 15,99 gr karbo pr 100 gram.
Denne retten har 7,91 gr fett pr 100 gram.
Denne retten koster Kr: 2,22.- pr 100 gram.
Les hele oppskriften her med fullt utregnet næringsinnhold ++







Ansvarlig utgiver: © 2002- Databasesør AS Adresse: Matoppskrift.no,
Major Laudalsvei 6, 4630 Kristiansand Orgnr.: 911 668 602 mva.