Fotograf:
Brodogkorn.no
Et fint og godt flatbrød som passer ypperlig til supper og annen middagsmat. Oppskrift av Bodil Nordjore. Oppskriften inneholder
210 Kalorier,
36 g Karbo,
9 g Protein og
2 g Fett pr 100 gr
Oppskriften har følgende allergener
Gluten, Melk,
Klikk her for mer info om næringsinnhold og allergener.
Fint flatbrød er:
Vegetar
Klikk her for mer info vegetar/ikke vegetar
Oppskriften har fått 3 poeng fra 1 lesere
Lesere:
6793 totalt.
Annonse
Ingredienser
Klikk på ingrediensen for mer info og fler oppskrifter med ingrediensen.
Næringsdeklarasjon for Fint flatbrød!
Navn | Verdi pr 100 g | Verdi pr porsjon | Enhet |
---|
Kalorier | 210.48 | 6 253.36 | Kcal |
Protein | 8.55 | 254.02 | gram |
Karbohydrat | 36.12 | 1 073.13 | gram |
Kostfiber | 5.82 | 172.91 | gram |
Fett | 2.24 | 66.55 | gram |
Mettet fett | 0.89 | 26.44 | gram |
Salt | 0.73 | 21.63 | gram |
Pris på oppskriften | Kr 1.24 | Kr 36.84 | Kroner |
Hele oppskriften veier | 2 971 | gr totalt | gram |
Energiprosent fra karbo | 68,64 % | Ikke lavkarbo | Hva betyr dette? |
Fremgangsmåte:
1. Hell 2,5 dl kokende vann over det sammalte melet, rør sammen og la stå i ca. 30 minutter.
2. Kok opp melken og rør ut hveteblandingen i den. Tilsett hvetemel til deigen ikke er klissete lenger.
3. Når det begynner å bli tungt å røre heller du deigen over på et melet bakebord. Bruk gjerne en deigskrape til å samle deigen med siden den kan være litt varm. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.
4. Del deigen opp i emner og kjevle ut leivene så tynne som du klarer uten at de revner. Bruk hvetemel til å bake ut i.
5. Stek flatbrødet på takke på nest høyeste temperatur til du kan se små brune prikker på oversiden av leiven. Snu den og stek tilsvarende på den andre siden. Brett flatbrødet dobbelt på takka.
Tips! Oppbevar flatbrødet med kleder rundt i en pappkasse, da holder det seg lenge.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:
Knut Pettersen
Kilde:
Brodogkorn.no
(Intern: 31841)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er
middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Flatbrød
Land:
Norge
Nasjonal/tradisjonsrett
Innlagt dato:2014-12-30
Oppdatert dato:2014-12-30
Legg inn kommentar eller trykk liker på denne oppskriften.
PS: Om du oppdager feil på oppskriften, send meg heller en mail.
Prøv en lignende oppskrift