1. Smelt matfettet i en kasserolle. Hell i vann og sirup. Varm opp til 37 °C (fingervarmt). Løs opp gjæren i væsken.
2. Bland mel og krydder i en bolle.
3. Hell i væsken og kna deigen. Tilsett litt mer mel hvis deigen er klissete.
4. La deigen heve i 20 minutter.
5. Sett ovnen på 225 °C.
6. Kna deigen smidig på bakebordet.
7. Smør en langpanne og kjevl ut deigen i den. Skjær 20 ruter i deigen med en kniv.
8. Hev deigen i ytterligere 20 minutter. Stek brødet i midt i ovnen i ca. 15 minutter.
9. Avkjøl brødet på en rist med et kjøkkenhåndkle over
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26289)
Tilberedningstid:
40-60 min
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Diett/allergi:
Uten melk Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-08-20
Oppdatert dato:2020-05-19