1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk, margarin, salt og sukker og rør til gjæren har løst seg opp.
2. Tilsett mel, 2/3 av osten samt oreganoen, og kna deigen smidig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve i 20–30 minutter.
3. Strø mel på bordet, ta opp deigen og rull den til en pølse som deles i 20 biter.
4. Form hver bit til en rund bolle. Legg 14 av bollene 2 og 2 i en avlang, smurt form. Pensle bollene med margarin. Legg resten av bollene oppå slik at de dekker hullene, og pensle disse også med margarin. Strø over resten av parmesanosten og la heve under håndkle i 20–30 minutter.
5. Stekes nederst i ovnen på 180 ° i ca. 40 minutter. Avkjøles i formen i 5 minutter. Ha deretter brødet over på rist og la det avkjøles under et håndkle.
Har du prøvd oppskriften? Sett karakter
Mer info
Forfatter:Knut Pettersen Kilde:Dansukker
(Intern: 26304)
Tilberedningstid:
60 min +
Oppskriften er middels vanskelig å tilberede
Kategori:
Brød Land:
Ukjent-opprinnelse Innlagt dato:2009-08-20
Oppdatert dato:2020-05-20
Lesere: 6822 totalt.